ADATA predstavlja NAND SSD Ultimate SU900 3D MLC

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND flash proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je SSD SU900 2.5” SATA 6Gb/s koji označava dalje unapređenje na području 3D NAND Flash skladišta. SU900 nudi 3D MLC NAND visokog kvaliteta i koristi kontroler SMI 2258. Ono što je najvažnije, nudi i kapacitet do 2 TB potpomognut SLC pred-memorijskim baferom koji povećava performanse te DRAM pred-memorijom. Za integritet podataka kod modela SU900 zaduženi su LDPC ispravljanje grešaka, oblikovanje podataka, ujednačavanje trošenja i RAID modul. Nudi brzinu čitanja od 560 MB/s i pisanja 525 MB/s, a s njim u pakovanju stiže i razmaknica od 2,5 mm i nosač od 3,5 inča. ADATA za ovaj uređaj nudi petogodišnju garanciju.

ultimate-su900

3D MLC NAND različitih kapaciteta

Došao je trenutak da 3D NAND SSD-ovi ostvare puni potencijal koji nudi veća gustina zapisa, pa ponuda uređaja SU900 obuhvata i model kapaciteta 2 TB. Ali kupci mogu da izaberu i varijante s 256 GB, 512 GB i 1 TB u skladu s potrebama i budžetom. Flash modul uređaja SU900 je 3D MLC (multi-level cell, ćelija s više nivoa) visokog kvaliteta koji će osigurati veću pouzdanost, dug vek trajanja i bolje performanse. SSD ima SMI 2258 kontroler koji postiže brzinu čitanja od 560 MB/s, pisanja 525 MB/s i 85K/90K IOPS. Zahvaljujući ADATA-inom sortiranju i kontroli kvaliteta, SU900 ima vrednost TBW (total bytes written, ukupno zapisanih bajtova) do 800 TB te MTBF (mean time before failure, prosečno vreme pre kvara) od 2.000.000 sati.

Pročitajte i tekst:  LG i Kakà obaraju rekorde – LG Nano Cell Super Challenge video zabeležio 200 miliona pregleda

Trajno visoke performanse i visok integritet podataka

Iako mnogi SSD-ovi dolaze s deklarativno visokom teoretskom brzinom rada, na njihove performanse mogu negativno da utiču velike količine podataka ili dugotrajne sesije čitanja/pisanja. Kao većina SSD-ova kompanije ADATA, i SU900 ima integrisani DRAM pred-memorijski bafer i SLC pred-memorijski bafer (pSLC način rada) zbog smanjenja opterećenja i osiguranja da ne bude neželjenih padova performansi. Da bi se na najmanju moguću meru smanjilo trošenje NAND ćelija, SU900 podržava oblikovanje podataka, ujednačavanje trošenja i RAID modul. Ima i pametni LDPC ECC (low density parity check error-correcting code, kod za ispravljanje grešaka u sklopu provere pariteta niske gustoće) za uklanjanje većine mogućih grešaka u podacima. Tako SU900 nudi znatno bolje performanse od mehaničkih uređaja, ali je i dugoročno eksponencijalno pouzdaniji.

Kompletno pakovanje za jednostavnu, glatku montažu i bezbrižno dalje korišćenje

Standardna visina od 7 mm i format od 2,5” uređaja SU900 odgovaraće svakom ultrabook-u, prenosivom računaru i konzoli PS4/PS4 Pro, što će olakšati glatku izmenu prilikom nadogradnje. Pakovanje koje se nudi u maloprodaji sadrži i 2,5-milimetarska razmaknicu/podizač kako bi se uređaj bolje namestio u 9,5-milimetarske visoke slotove za uređaje, a tu je i 3,5-inčni nosač. Time je osigurana skoro univerzalna lakoća montaže u sve, od najlakših ultrabook-ova do stonih računara s vrha ponude. SU900 je pokriven petogodišnjom garancijom, što dodatno dokazuje kvalitet i pažnju uloženu u proizvodnju ovog SSD-a.

Pročitajte i tekst:  Prevencija prevara u oblastima e-trgovine, bankarstva i vođenja lojalti programa