ADATA predstavlja SSD za igrače XPG SX8000 PCI Express 3.0 x4 M.2 2280

ADATA Technology, vodeći proizvođa DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, danas je predstavio SSD XPG SX8000 prema specifikaciji M.2 s 3D MLC NAND flešom i SMI 2260 kontrolerom. SX8000 usklađen je sa specifikacijama NVMe 1.2, povezuje se direktno sa matičnim pločama putem magistrale PCI Express 3.0 x4 (PCIe 3×4) i nudi performanse čitanja 2,4 GB/s i pisanja 1 GB/s uz 100K/140K IOPS. Ovaj SSD postoji u različitim kapacitetima (128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB), čime se osigurava dostupnost performansi nove generacije SSD-a većem broju korisnika. Krajem oktobra biće predstavljena nešto brža verzija opremljena XPG pasivnim hladnjakom atraktivnog izgleda, što će se svima koji posebnu pažnju posvećuju estetskom izgledu uređaja.

adata_xpg_ssd-678_678x452

Kompaktni M.2 PCI 3×4 ruši ograničenja brzine

XPG SX8000 povezuje se sa stoni računar i prenosivim PC-jevima putem niskoprofilne specifikacije M.2 2280 i prenosi podatke putem PCI Express 3.0 x4 magistrale. Niska latencija i velika propusnost PCIe magistrale omogućuju performanse čitanja do 2,4 GB/s i pisanja do 1 GB/s, što je četiri puta brže od performansi čitanja i tri puta od onih pisanja prosečnih SATA SSD-ova brzine 6 Gb/s. Rezultati nasumičnog pisanja/čitanja za 4K IOPS su 100 K čitanje i 140 K pisanje, što je takođe znatno više od brzina transfera kod SATA interfejsa. SX8000 je kompatibilan sa specifikacijom NVMe 1.2 koja donosi veliko unapređenje u performansama i korisnici će primetiti poboljšanje u raznim praktičnim primenama. To se posebno odnosi na vreme učitavanja igara koje zahteva velik angažman resursa i profesionalne primene kao što su renderovanje grafike i zvuka.

Pročitajte i tekst:  Kingston predstavio KC3000, NVMe SSD nove generacije

Fleksibilan i trajan 3D NAND

SX8000 ne predstavlja novinu samo zbog performansi već i svojom arhitekturom. On koristi pouzdan 3D MLC NAND flash, što je omogućilo kompaniji ADATA da proizvede verzije različitog kapaciteta: od 128 GB do 1 TB. Uz 3D NAND rastu pouzdanost, performanse i efikasnost jer se više podataka smešta na manji format bez povećanja zahteva za napajanjem. SX8000 ima i MTBF (mean time between failures, prosečno vreme između kvarova) od 2 miliona sati ili 25 % više od 2D NAND SSD-a (čiji je prosek oko 1,5 miliona sati).

Brojne prednosti koje poboljšavaju podatke

Prilikom dizajna programske podrške svakog ADATA-inog SSD-a uzimaju se u obzir performanse i integritet podataka. Pametno SLC cacheiranje omogućava da pogon funkcioniše u harmoničnom načinu rada ćelija, tj. kao jedinstven uređaj, čime se dobija povećanja brzine, posebno, prilikom transfera velikih datoteka. Može iskoristiti i RAM sistema za povećanje performansi putem DRAM cache buffera, pomažući tako zadržati doslednu brzinu transfera čak i pri izvršavanju najzahtevnijih funkcija. Funkcija LDPC ECC (low density parity check error correction) sprečava oštećenje podataka i povećava integritet, dok oblikovanje podataka (Data Shaping) ravnomerno raspoređuje opterećenje na ćelije NAND fleša. SX8000 je upravo iz tog razloga prvi u performansama i nudi sveobuhvatan paket funkcija koje povećavaju pouzdanost, a to potvrđuje i petogodišnja garancija.

O liniji proizvoda XPG kompanije ADATA


Xtreme Performance Gear ili XPG robna je marka kompanije ADATA koja nudi posebno moderan hardver visokih performansi namenjen igračima i overklokerima. Članovi XPG tima svi su i sami igrači i overklokeri i pažljivo prate stavove igračke zajednice. Tako proizvodi XPG prevazilaze strogu ADATA-inu metodologiju A+ testiranja, nudeći ljubiteljima vrhunske performanse i stabilnost čak i kod najzahtevnijih igara, benchmarkinga i kompetitivnog overklokovanja. XPG obezbeđuje istraživanje uzbudljivih novih područja uz podršku vodećih tehnologija i partnera u branši za implementaciju najnaprednije grafike, fizike i gameplaya, stavljajući sve veći fokus na novosti u području virtualne stvarnosti. Linija XPG nudi više od pukih performansi jer je kod nje velika pažnja usmerena i na dizajn i stil. Korisnici mogu odmah prepoznati proizvod XPG po agresivnom i istovremeno prefinjenom izgledu. Dizajn proizvoda XPG omogućuje više performanse, npr. kao u slučaju naprednih termalnih izolacija kod memorijskih modula velike brzine. Proizvodi XPG dobili su razne prestižne nagrade iz celog svijeta, kao što su japanska nagrada za dobar dizajn i tajvanska zlatna nagrada za izvrsnost. Za više informacija posetite web sajt  www.adata.com/xpg.

Pročitajte i tekst:  Uz ovu memoriju možete da iskoristite potpuni overclocking potencijal