ADATA SSD XPG SX950 i kućište EX500 stvoreni za gejmere

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND flash proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je SSD XPG SX950 i njemu pripadajuće kućište za uređaj EX500 u gejmerskom stilu. SX950 ima 960 GB 3D MLC NAND-a i pokreće ga SMI kontroler. Prilikom njegove proizvodnje koristi se prilagođena ADATA štampana ploča i posebno strog postupak sortiranja čipova kako bi se osiguralo da SSD može duže da funkcioniše pod većim opterećenjem. Performanse čitanja dostižu 560 MB/s, a pisanja 530MB/s. Sa prepoznatljivim izgledom karakterističnim za liniju proizvoda XPG, EX500 je sa svojim pripadajućim kućištem sa teksturom, i živahnim i pomalo agresivnim izgledom, namenjen igračima i modelarima kućišta. Dolazi sa nosačem za laku montažu u stone i prenosive računare. Za korisnike koji bi SX950 želeli da koriste kao spoljni uređaj, EX500 predstavlja privlačno i trajno kućište koje se lako montira i odmah se povezuje sa računalima i konzolama za igre preko brzog USB-a 3.1.

Igrači će uživati u prednostima 3D NAND-a

ADATA prelazi na stek-memoriju ili 3D NAND što omogućava proizvodnju SSD-ova većeg kapaciteta bez potrebe za povećanjem cena za krajnje korisnike. SX950 koristi robusni 3D MLC (multi-level cell, ćelije u više nivoa) NAND flash i SMI kontroler. Korisnici mogu da biraju između verzija uređaja SX950 kapaciteta 240 GB, 480 GB i 960 GB. 3D NAND nema samo gušći zapis (nudi veći kapacitet), nego je i otprilike 10% brži od 2D NAND-a, pa SX950 nadmašuje svog prethodnika, model SX930, postižući brzinu čitanja od 560 MB/s i pisanja od 530 MB/s.

Pročitajte i tekst:  IFA 2017 - Novi Lenovo pametni uređaji

Optimizovan za primenu u igrama

SMI kontroler i ADATA firmver temeljno su testirani sa nekim od najzahtevnijih naslova za PC i konzole. SX950 ima SLC predmemoriju i DRAM bafer predmemorije zbog održavanja brzine i dužih perioda visokog opterećenja kao što su tokom streaminga sadržaja u igrama otvorenog sadržaja (koje sami korisnici nadograđuju), streaminga tekstura, pa čak i učitavanja velikih nivoa. Da bi se produžio vek trajanja SSD-a, ADATA je u firmver uvrstio algoritme za oblikovanje podataka i raspodelu trošenja hardvera. Podržan je RAID modul zbog lakše integracije u velike baterije diskova.

Celovit paket za jednostavnu montažu

Nasuprot „golim“ SSD-ovima, SX950 zadovoljava standarde linije opreme XPG tako što dolazi sa bogatom dodatnom opremom. Korisnici će u pakovanju naći 2,5-milimetarsku razmaknicu/podizač pa se SX950 može lako montirati u 7 i 9,5-milimetarske žlebove na ultrabook računarima i laptopima. Korisnici stonih računara mogu da se odluče za priloženi 3,5-inčni nosač i komplet za montažu. U svakom slučaju, SX950 omogućava laku i brzu montažu na stone i prenosive računare namenjene igranju. Dodatna prednost je 6-godišnja garancija koja potvrđuje kvalitet proizvoda.

EX500: kućište za disk namenjeno igračima

U kućište „agresivnog“ izgleda EX500 namenjeno strastvenim igračima koji žele da povećaju kapacitet za spremanje podataka, može se smestiti bilo koji 2,5-inčni SSD/hard disk. Montaža bez upotrebe alata, sigurnosno zaključavanje i konstrukcija otporna na udarce, čine ovaj SSD, koji nudi visoke brzine prenosa preko USB-a 3.1, savršenim za igrače kod kuće i u pokretu. EX500 je, zahvaljujući osobini „plug and game“, kompatibilan sa PS-om 4, Xbox-om One i PC-jem.

Pročitajte i tekst:  Uživo iz Istanbula: Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

O liniji proizvoda XPG kompanije ADATA
Xtreme Performance Gear ili XPG je robna marka kompanije ADATA koja nudi posebno moderan hardver visokih performansi namenjen igračima i overklokerima. Članovi XPG tima su i sami igrači i overklokeri i pomno prate stavove igračke zajednice. Tako proizvodi XPG prevazilaze strogu ADATA metodologiju A+ testiranja, nudeći vrhunske performanse i stabilnost čak i kod najzahtevnijih igara, benchmarkinga i kompetitivnog overklokinga. XPG omogućava istraživanje uzbudljivih novih područja uz podršku vodećih tehnologija i partnera u branši za implementaciju najnaprednije grafike, fizike i gameplay-a, uključujući sve jači fokus na novosti u području virtuelne stvarnosti. Linija XPG nudi više od pukih performansi jer je kod nje velika pažnja usmerena i na dizajn i stil. Korisnici mogu odmah da prepoznaju proizvod XPG po agresivnom i istovremeno prefinjenom izgledu. Dizajn proizvoda XPG omogućava više performanse, npr. kao u slučaju naprednih toplotnih štitnika kod memorijskih modula velike brzine. Proizvodi XPG dobili su mnoge prestižne nagrade iz celog sveta, kao što su japanska nagrada za dobar dizajn i tajvanska zlatna nagrada za izvrsnost. Da biste saznali više, posetite web adresu www.adata.com/xpg.