AOC C3583FQ – zakrivljeni ultra-wide monitor za igrače

aoc monitor_11

Dobili smo priliku da prvi isprobamo novi AOC monitor napravljen prvenstveno za igrače. Nakon perioda testiranja možemo da kažemo da je ovaj proizvođač uspeo da napravi odličan model namenjen najzahtevnijim igračima, mada smo sigurni i da će drugi zahtevniji korisnici vrlo rado da iskoriste njegove karakteristike.

Sa dijagonalom od čak 35 inča, pokriće skoro puno vidno polje osobe koja sedi pred njim. A zahvaljujući najvećem stepenu zakrivljenosti u svetu monitora postiže se optimalan prikaz slike. Monitor poseduje Advanced Multi-Domain Vertical Alignment (AMVA) panel koji se odlikuje boljim karakteristikama u odnosu na IPS i naročito u odnosu na TN panele.  Blizu je kvalitetu OLED panela, ali je njegova cena znatno niža.

aoc monitor_22

Rezolucija monitora je 2560 x 1080 piksela, što predstavlja neku optimalnu vrednost ako se uzme u obzir prosečna jačina grafičkih karti današnjih igrača. Veća rezolucija bi drastično poskupela cenu monitora, a najveći broj igrača to ne bi mogao da iskoristi bez kupovine novih (preskupih) grafičkih karti najnovije generacije. Osvežavanje ekrana je 160 Hz, a to u sadejstvu sa Adaptive Sync tehnologijom obezbeđuju kristalno jasnu sliku uz glatko skrolovanje ekrana. Tome doprinosi i odziv ekrana koji iznosi samo 4 ms (gray-to-gray).

AOC je mislio na sve, kada su mogućnosti povezivanja ovog monitora u pitanju. Koji god video konektor da poseduje računar korisnika, biće u stanju da se poveže sa njim. I ne samo to. Monitor je moguće povezati sa čak šest računara istovremeno, jer toliko video portova poseduje. Takođe, ima i ugrađene stereo zvučnike, pa je spreman za multimediju.

Pročitajte i tekst:  Canon proširuje i-SENSYX i MAXIFY linije štampača

Kako se pokazao u praksi? Igranje igara na ovom monitoru je pravo uživanje. Velika površina koja pokriva skoro celo vidno polje igrača daje utisak kao da se zaista nalazite u sred akcije koja se odvija. A ako želite da odgledate neki film, on će se prikazati praktično preko celog ekrana i doživljaj je sličan kao da ga gledate na televizoru dijagonale 42 inča.

aoc monitor_33

Detaljne karakteristike:

Dijagonala ekrana: 35 inča
Rezolucija: 2560 x 1080 piksela
Odnos stranica: 21:9
Panel: AMVA
Odziv: 4 ms
Osvežavanje: 160 Hz
Osvetljenje: 300 cd/m2
Kontrast: 2000:1 (dinamički 50.000.000:1)
Konekcije: HDMI x 2, DisplayPort x 2, DVI, D-SUB, 3.5 mm audio ulaz, 3.5 mm audio izlaz
Zvučnici: 2 x 2.5 W
Cena: uzorak
Kontakt: www.aoc-europe.com