Beats ep – savršene slušalice za svaki dan!

Beats u poslednjih par godina apsolutno dominira u svetu slušalica i komercijalnog zvuka i definitivno je ime koje su mladi najbolje percipirali. Da ne bude previše zabluda Beats sa većinom svojih slušalica i cilja na mlađu populaciju, što je nedavno potvrđeno predstavljanjem nove generacije koja svojim dizajnom jasno to stavlja u prvi plan. Mnogi međutim tvrde da su Beats-ove slušalice apsolutno čist fenseraj i da se prodaju po neopravdano visokoj ceni, kao i da im kvalitet izrade i zvuka nije na nivou cenovnog ranga u kom se nalaze. Upravo zbog toga Beats je odlučio da “zlim jezicima” zapuši usta i da krajnjim kupcima ponudi jedne cenovno dosta povoljnije slušalice u odnosu na ostatak aktuelne ponude, a koje spajaju moderan dizajn sa veoma dobrim kvalitetom zvuka. Verovatno  je već svima jasno da je reč o Beats ep slušalicama koje su se na domaćem tržištu pojavile manje-više kada i novi iPhone 7 telefoni. Šta je to što ih čini drugačijim u odnosu na konkurentska rešenja u istom cenovnom rangu?

beats-ep

Ultra moderan dizajn, veoma dobra izrada i korektan zvuk koji nude najveće su prednosti Beats ep slušalica i to je ono što ih definitivno izdvaja od drugih cenovno slično pozicioniranih slušalica. Istina, one nisu “teške” i nemaju tako sofisticirani finiš kao na primer nove Solo 3 slušalice kojima ćemo se uskoro detaljnije pozabaviti, ali suštinski u kvalitetu zvuka veoma malo zaostaju za pomenutim. U rukama Beats ep slušalice ostavljaju utisak jednog kompletnog proizvoda i to na prvom mestu u dizajnerskom pogledu – prosto su neodoljive, u najmanju ruku simpatične. Iako su većinom napravljene od plastike ove slušalice odlično leže na ušnim školjkama i lako se mogu pomerati gore-dole, što maksimalno ide uz njihovu fleksibilnost i savitljivost. Jedino što je malo nelogično jeste to što je proizvođač ostavio deo kabla da bude van kućišta (između nosača i zvučnika) tako da potoji mala opasnost da se isti ne pokida prilikom naglog šetanja slušalica gore-dole ili pak pri nekom slučajnom trzaju. Takođe, ono što još zna pomalo da zasmeta jeste minimalistički prateći paket (par kablova i platnena torbica), ali očito da je Apple maksimalno primenio svoj jednostavan pristup prilikom akvizicije ovog brenda.

Pročitajte i tekst:  Logitech oborio rekord s devet iF DESIGN nagrada

Već smo napomenuli da je izrada veoma dobra, ali ono što je još bolje jeste da su Beats ep slušalice dostupne u četiri različite boje: plava, crna, crvena i bela. Sve su matirane, što odmah govori o tome kako oko ovih slušalica nema mnogo “bakćanja” po pitanju održavanja – par puta u mesec dana se prebrišu nekom mikrofiber krpom i ko nove su. Čak su i kablovi tako napravljeni da vrlo teško mogu ozbiljno da se zaprljaju. Kada smo već pomenuli kablove da kažemo da se u okviru paketa nalazi kabl sa mikrofonom i pojačivačem/regulatorom zvuka i kabl bez pomenutih – za jedan se podrazumeva da se koristi dok je korisnik u pokretu, dok je drugi tu za desktop upotrebu, odnosno kada vlasnik slušalica sedi za računarom. Prateća torbica za odlaganje slušalica je ok, ali samo to i ništa više – lako upija prašinu iz okruženja, to joj je glavna mana.

Kako je reč o žičnim slušalicama, očikavanja po pitanju kvaliteta zvuka su uvek veoma visoka jer nema bežične veze koja može i zna često da “štuca”. U konkretnom slučaju kvalitet zvuka je više nego odličan, pogotovo kada je reprodukcija niskih tonova upitanju. Bas je solidan – ni previše prodoran, ni previše slab, dok su visoki tonovi čisti i jasni. Testovi nisu pokazali neka značajnija odstupanja u kvalitetu zvuka koja god vrsta muzike bila na repertoaru, čak su i neki ozbiljni muzički filteri veoma korektno reprodukovani od strane Beats ep slušalica. Kroz prizmu kvaliteta zvuka ove slušalice imaju sve što je potrebno jednom prosečnom korisniku i ljubitelju punog zvuka da maksimalno uživa u omiljenim melodijama bilo u pokretu ili dok sedi za svoj Mac ili PC računar. Realno, ep slušalice su dobre i za gledanje filmova, kao i za reprodukciju multimedijalnih zapisa, a mogu da posluže i kao zamena za neke prostojne gejming slušalice. Jednostavno rečeno – sjajne univerzalne slušalice!

Pročitajte i tekst:  Ozbiljan poslovni projektor!

Pesma po pesma, film po film, igrica po igrica i zaključak je veoma jasan – Beats ep su dobro izbalansirane slušalice za sve namene i definitivno će bez mnogo muke zadovoljiti većinu korisnika čiji zahtevi nisu previše “specijalni”. Ipak, za one koji žele više i imaju potrebu za apsolutno kristalno čistim zvukom neka od Beats-ovih naprednijih rešenja će završiti posao. Ove slušalice svakako će biti predmet želja većine tinejdžera i generalno mlađe populacije koja ima potrebu da pored dobrog zvuka svoje uši obraduje i moderno dizajniranim slušalicama. Cena im je još jedna jača strana, obzirom da koštaju nešto manje od 15.000,00 dinara – opravdanih maksimalno!

 

Cena (sa PDV-om): 14.590,00 dinara

Kontakt: iStyle