BenQ GL2023A – svestrani monitor!

Iz kompanije BenQ stiže nam još jedan sjajan monitor dizajniran za svakodnevno korišćenje, ali i više od toga. Reč je o modelu GL2023A koji u osnovi predstavlja jedan veoma dobar 20-inčni monitor sa skupom sjajnih tehnoloških inovacija koje donose sliku verne reprodukcije boja i dobre detaljnosti. Idealan je kako za kućnu, tako i za kancelarijsku upotrebu, ali i za rad u ozbiljnim video i grafičkim programima.

BenQ GL2023A je jedan elegantan monitor, jednostavnih linija i vrlo dobre izrade koji će svaki prostor oplemeniti i učiniti lepšim i zanimljivijim. Njegovu osnovu čini TN panel poslednje generacije koji ima odziv tečnih kristala od 5 ms i nudi odlične vidljivosti po uglovima. Dijagonala ekrana je 19.5 inča, dok je odnos stranica 16:9, što je za ovu klasu rešenja sasvim uobičajeno. Monitor ima prirodni kontrast od 600:1, dok je dinamički značjano veći i iznosi 12M:1, ali to je manje-više slučaj kod većine monitora. Specifičnost BenQ GL2023A monitra se zapravo krije u njgovoj maksimalnoj radnoj rezoluciji koju podržava (1600 x 900‎), ali i činjenici da može da reprodukuje preko 16.7 miliona boja u spektru.

Konektivnost mu je jača strana (poređeno sa sličnim rešenjima), kao i to da je baziran na sjajnim tehnološkim inovacijama. Kako LED pozadinsko osvetljenje koje koristi ovaj monitor nudi značajne prednosti nad CCFL tehnologijom koju koriste stariji LCD monitori, tako je slika koja se dobija veličanstvena, prirodna i prijatna za oči. Krajnje prednosti LED osvetljanja na ovom displeju obuhvataju ne samo performanse, kao što je viši kontrastni odnos, redukovanje curenja svetla i treperenje, već i faktore okruženja, kao što su proizvodni proces tj. upotreba materijala koji proizvode manji stepen zagađenja. Iznad svega GL2023A monitor je unapređen Flicker free tehnologijom tako da eliminiše treperenje u svim nivoima osvetljenja, maksimalno štiteći oči i očno dno.

Pročitajte i tekst:  Novi Epson softver za poboljšanu bezbednost i efikasnost skeniranja i štampanja

Uz BenQ-ovu tehnologiju Senseye Human Vision koja je implementirana na GL2023A monitoru moguće je doživeti najprirodnije boje na ekranu. Pomoću šest vlasničkih tehnika kalibrisanja, Senseye 3 tehnologija pruža samo najbolji kvalitet gledanja u svakom od svojih šest unapred podešenih režima – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB i eko – gde je eko režim specijalno dizajniran za uštedu energije i (logično) novca. Kada smo već kod štednje valja spomenuti da energetski štedljiv LED panel na ovom monitoru pruža veću uštedu energije poređeno sa konkurentskim rešenjima – i do 14,3%, a uz pomoć eko režima moguće je uštedeti i do 39,3% energije.

Kvalitet slike koji daje GL2023A je više nego zadovoljavajući, bar za primene za koje je pomenuti displej namenjen. Ovaj monitor zbog odličnog TN panela i naprednog LED pozadinskog osvetljnja donosi kristalno jasnu sliku, verno reprodukovanih boja i dobre detaljnosti. To su potvrdili svi video i multimedijalni testovi, kao i napredni Altona testovi koji veoma verno slikaju prikaz kompleksnih crvenih, zelenih i plavih tonova. Zbog veoma dobre slike GL2023A monitor je odlično rešenje ne samo za gledanje filmova, kuckanje tekstova i rad u office programima, već i za uživanje u multimediji visoke definicije, ali i crtanju i kreiranju grafički kompleksnih oblika.

Suma sumarum BenQ GL2023A je odličan monitor niže klase koji će zadovoljiti većinu umereno zahtevnih korisnika uz, naravno, neke manje kompromise. Na njemu se bez problema mogu gledati najnoviji filmovi u visokoj rezoluciji, komforno se može surfovati internetom i sasvim pristojno raditi na editovanju grafike i video sadržaja. Zbog lepo rešenog postolja stabilan je na svim vrstama podloga, a kako je lagan bez većih muka se (ako zatreba) može preneti sa jedne lokacije na drugu. Cena mu je za ono što nudi maksimalno korektna, što je još jedan razlog više za preporuku.

Pročitajte i tekst:  Kingston Technology slavi trideseti rođendan

Cena (sa PDV-om): 9.899,00 dinara

Kontakt: List