BenQ GW2270 – mnogo više od običnog monitora!

BenQ je kompanija koja je od svog osnivanja 2001 godine maksimalno posvećena dizajniranju vrhunskih monitora za sve namene – od kućne i poslovne primene, do vrhunskih rešenja za multimediju i gejming BenQ ne prestaje raznovrsnim tehnološkim mogućnostima da impresionira svoje kupce. Poslednjih nekoliko godina ova kompanija je posebno fokusirana na monitore srednje i više klase i to u svim segmentima, što je za krajnji rezultat imalo značajno povećanje broja kupca. Ako se malo bolje pogleda aktuelna ponuda nije teško zaključiti da je BenQ opasno radio na poboljšanju modela iz takozvane kućne i poslovne kategorije monitora, što najbolje slika model GW2270 koji spaja jednostavan dizajn sa najnovijim tehnološkim dostignućima koja kvalitet slike podižu na jedan impresivan nivo. Pogledajmo šta to sve GW2270 monitor čini drugačijim od ostale braće i klase.
benq-gw2270_2
BenQ je GW2270 monitor pozicionirao kao jedno rešenje više klase koje se može koristiti i za kućnu i za poslovnu primenu. Naime radi se o monitoru dijagonale 27 inča idealnom i za zabavu i za posao, koga proizvođač opisuje sledećim rečima: “Savršeno otelotvorenje dizajnerske filozofije Bauhausa “manje je više” čini GW2270 monitor jedinstvenim dodatkom bilo kom modernom prostoru – kućnom ili poslovnom. Svaki aspekt njegovog oblika i svaka njegova funkcija su redukovani da spoje jednostavnost i funkcionalnost u čistu estetiku. Njegovi vlasnici mogu da uživaju u čistom vizuelnom zadovoljstvu uz pomoć naprednih tehnologija koje štite vid i čine sliku prirodnijom i lepšom. U biti GW2270 ne predstavlja samo počast minimalističkom životnom stilu i modernoj eleganciji, nego i ulaz u svet svakodnevnih užitaka (i u kući i na poslu)”. “Jednostavnost je ultimativna prefinjenost”, tvrdio je Leonardo da Vinci i to se savršeno jasno vidi na ovom displeju. Svaki detalj na GW2270 monitoru odiše izuzetnom veštinom izrade, savršenom preciznošću i maksimalnom funkcionalnošću. Njegovo postolje u obliku slova T sa prednje strane je fino izbrušeno i ulepšano sjajnim reljefom četvrtastog oblika, što ga čini posebnim i neodoljivim. Sa druge strane crno kućište ovog monitora je ukrašeno finim detaljima smeštenima na zadnjoj strani ili u prvodu – GW2270 je klasično minimalističko čudo, ultimativno prefinjeni monitor kome se ne može odoleti.
Hardverski gledano GW2270 prati svaki vizuelni detalj. Tako njegovu osnovu čini AMVA+ panel poslednje generacije sa odzivom tečnih kristala od 5ms i LED pozadinskim osvetljenjem. Odnos stranica je 16:9, dok je prirodni kontrast zakucan na 3000:1, tj. dinamički je na 20M:1. Uglovi vidljivosti su odlični (178/178‎), što se isto može reći i za maksimalnu radnu rezoluciju od 1920×1080‎ dpi. Konektivnost je takođe za svaku pohvalu, kao i prateći OSD koga je BenQ opremio zaista sjajnim i veoma korisnim opcijama. A sada ono najvažnije – tehnološka unapređenja. Tehnologija protiv treperenja implementirana na ovom monitoru uklanja treperenje na svim nivoimaosvetljenja i efikasno smanjuje zamor očiju. Uobičajeni LCD ekrani trepere 200 puta u sekundi što maksimalno zamara oči, a to nije slučaj sa GW2270 monitorom. Takođe, svaki monitor stvara deo svetlosti plavog spektra koja je jedan od osnovnih uzročnika oštećenja vida, zamora očiju, glavobolja i poremećaja spavanja. Jedinstvena tehnologija Low Blue Light koju je osmislila kompanija BenQ rešava svakodnevni problem izlaganja plavoj svetlosti i omogućava da se zdravije provede vreme ispred računara. Aktiviranjem jednog od četiri unapred podešena Low Blue Light načina rada (Multimedia – smanjenje od 30%, Web-surfing – 50%, Office – 60%, Reading – 70%) svi prethodno navedeni problemi biće rešeni, a rad za GW2270 monitorom biće mnogo lepši i prijatniji. Pored tehnologija koje čuvaju oči i generalno vid ovaj monitor se od sličnih rešenja izdvaja i po tome što poseduje ultra napredni Eco mod čijim ektiviranjem se može uštedeti i do 35% energije bez značajnijih “kolebanja” u kvalitetu slike.
I to bi u nekim kraćim crtama bio GW2270 monitor koji suštinski redefiniše način korišćenja PC monitora svojim naprednim tehnološkim rešenjima. On definitivno nije jedan od onih standardnih monitora koji se mogu nabaviti u bilo kojoj kompjuterskoj prodavnici, već rešenje koje nudi mnogo više od onoga što se naziva prosekom. Njegovo glavno oružje su vrhunski kvalitet slike i besprekorna reprodukcija boja, kao i detaljnost zbog koje će ga voleti većina naprednih kancelarijskih korisnika, ali i zahtevniji kućni potrošači. Mala potrošnja energije mu je dodatno plus, kao i činjenica da ga na tržištu prati više nego korektna cena.
Cena (sa PDV-om): 14.099,00 dinara

Kontakt: List

Pročitajte i tekst:  Philips predstavlja 2 nova monitora s USB-C priključkom i Windows Hello opcijom