BenQ GW2455H LED – povoljan, a dobar monitor

Kompanija Benq na ovim prostorima uživa veliku popularnost i to ponajviše zahvaljujući povoljnim, a veoma dobrim monitorima. Iz aktuelne ponude ovog proizvođača posebno se izdvaja LED monitor oznake GW2455H koji u osnovi predstavlja rešenje za menje zahtevne korisnike i ljubitelje solidnog kvaliteta slike. Da budemo precizniji – ciljna grupa ovog monitora su prosečni korisnici – i kućni i poslovni, koji imaju većih potreba za surfovanjem interetom, kucanjem tekstova i gledanjem video sadržaja različitog tipa. On može da posluži i za druge namene jer ima veliku dijagonalu ekrana, ali prethodno nabrojane su mu primarne. Pogledajmo šta sve još GW2455H monitor izdvaja od sličnih rešenja u klasi.

BenQ GW2455H LED monitor_4

GW2455H je moderan i veoma jednostavno dizajniran monitor sa stabilnim postoljem i odnosom stranica od 16:9. Napravljen je od kvalitetne plastike koja se lako održava i nije tako lako podložna habanju, grebanju i vremenskom propadanju. Panel je VA tipa i ima odziv tečnih kristala od 8ms, što samo dodatno utemeljuje našu tvrdnju da je ovo monitor za umereno zahtevne potrošače, a Benq ga tako i reklamira. Maksimalna rezolucija kojom operiše ovaj monitor iznosi 1920×1080 piksela, dok je vidljivost uglova podešena na 178/178 stepeni. Nativni kontrast sa druge strane je zakucan na 3000:1 dok je dinamični impresivnih 20M:1. Od tehnički bitnih karakteristika ovog monitora izdvajamo još odličan kolorni gamut, ali i impresivnu količinu boja koju GW2455H može da reprodukuje.

Pročitajte i tekst:  AMD lansirao prvi 128-core x86-64 procesor i najmoćniji AI akcelerator sa 192 GB HBM3 memorije

Sjajan potez proizvođača kod GW2455H monitora je što je isti opremio izuzetnim OSD-jem koji je krcat brojnim funkcijama – i osnovnim i naprednim. Tako korisnik ima mogućnost da bira između više od 20 modova rada (noćni, dnevni, pri različitim osvetljenjima…), preko 150 naprednih podešavanja slike i preko 220 novih funkcija koje su u službi postizanja optimalnog kvaliteta slike. Inače, pored mnoštva korisnih opcija OSD krasi i lepo grafičko okruženje u kom će se apsolutno svako snaći, ali i njegova fluidnost i funkcionalanost.

Kvalitet slike je kako smo i očekivali veoma dobar. Prema testovima većina boja je skoro savršeno reprodukovana, dok je detaljnost odlična. To je i ključni razlog zašto na GW2455H monitoru filmovi izgledaju odlično i zašto Web stranice prilikom surfovanja u očima posmatrača ostavljaju punu (pravu) detaljnost i odličnu oštrinu. Super stvar je i što većina grafičkih prikaza dobro izgleda – mada za to je u biti najviše krivo LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije.

Što se tiče stabilnosti GW2455H monitor se odlično pokazao na svim površinama/podlogama, čak i na onim ultra glossy kao što je staklo. To je postignuto tako što je Benq za ovaj (i ostale modele iz klase) kreirao posebno izbalansirano postolje sa gumenom podlogom koja ne dozvoljava bilo kakvu vrstu proklizavanja. Inače, samo postolje je okruglo i napravljeno je u kombinaciji plastike i metala.

I to bi u kratkim crtama bio GW2455H monitor koji je već neko vreme dostupan i domaćim kupcima. Njegovi glavni aduti su korektna cena, dobar kvalitet slike i solidna konektivnost (povezivost). Nama lično ovaj monitor je najjači utisak ostavio u radu sa office (kancelarijskim) dokumentima i sa surfovanjem na internetu, a odličan je i zagledanje filmova i rad sa manje zahtevnom multimedijom. U prilog mu ide i to da na tržištu trenutno nema puno ovako lepo izbalansiranih modela u klasi u kojoj se nalaz tako da ima veliku šansu da ostvari dobre prodajne rezultate. Mi ga topolo preporučujemo.

Pročitajte i tekst:  Predstavljamo novi monitor Philips 243S1 - Idealan za kancelarije

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List, http://www.list.rs