BenQ GW2470H VA – Odličan LED monitor!

BenQ je kompanija sa najviše prodatih monitora u nižoj klasi na ovim prostorima i brend koji kupce privlači kako sjajnim rešenjima, tako i veoma korektnim cenima po kojima nudi iste. Međutim, ono što je zanimljivo za ovog proizvođača je da u srednjoj i višoj klasi monitora ima modele koji su tehnološki dosta superiorniji i od ultimativnih rešenja maga-giga poznatih imena u ovoj oblasti kao što su ASUS, Dell, Lenovo… Mi Vam u nastavku ovog teksta predstavljamo jedan više nego sjajan monitor kompanije BenQ, koji pored toga što je krcat najnaprednijim tehnološkim rešenjima donosi i tehnologiju koja maksimalno štiti oči i vid. Danas Vam predstavljamo GW2470H VA monitor za koji verujemo da će Vas zainteresovati sa svojim sjajnim mogućnostima.

BenQ GW2470H VA_1

BenQ GW2470H VA je jednostavno dizajniran monitor, elegantnih linija i blago zaobljenih ivica. Napravljen je od najkvalitetnijih materijala i osmišljen je tako da se lako održava – dovoljno je jednom nedeljno da se prebriše nekom kvalitetnijom mikrofiber krpom i sijaće kao nov. Zapravo, BenQ GW2470H VA je monitor koji spaja minimalizam i vrhunske tehnologije sa koma slika dobija novu dimenziju, a život jednu posebnu (lepšu) notu. Proizvođač za ovaj monitor kaže: “GW2470H ne predstavlja samo počast minimalističkom životnom stilu i modernoj eleganciji, nego i ulaz u svet svakodnevnih užitaka za zabavu i posao”- mi se slažemo sa ovom rečenicom. Kada smo već kod dizajna posebno moramo da istaknemo postolje koje nosi ovaj monitor, a koje je izvedeno u obliku slova T. Isto se pokazalo kao izuzetno stabilno na svim vrstama podloga uključujući i one glossy tipa.

Pročitajte i tekst:  Da li se isplati uložiti novac u uslugu spašavanja podataka?

Osnovu BenQ GW2470H VA monitora čini AMVA+ (SNB)‎ panel koji donosi maksimalno realističan prikaz boja i sliku neverovatne detljnosti, ali o tome nešto kasnije. Ono što je dobro je da ovaj panel ima odziv tečnih kristala od 4 ms (GTG), što BenQ GW2470H VA monitor čini zanimljivim apsolutno za svaku vrstu primene, čak i za igranje najzahtevnijih igrica. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 piksela, dok je vidljivost uglova 178°/178°‎. Odnos stranica je 16:9, a prirodni kontrast je podešen na 3000:1. Inače, GW2470H VA monitor ima dijagonalu od 23.8 inča, mada to je manje-više bilo jasno iz samog naziva monitora. Od ulaza tu su D-sub i HDMI (dva ulaza) konektori, a ono što je posebno zanimljivo je da ovaj monitor ima apsolutno najnižu potrošnju energiju u klasi uz (po testovima) nikakav gubitak po pitanju kvaliteta slike. Upravo zbog toga GW2470H VA monitor nosi Eco oznaku, kao jedan od najboljih izbora u takozvanoj “zelenoj” klasi rešenja. Sada prelazimo na tehnološke inovacije.

Tehnološki gledano ovo je jedan od najsuperiornijih monitora u svojoj katgoriji/klasi. Mi se nećemo baviti svim tehnološkim rešenjima koje donosi, jer ih ima zaista puno i fokus ćemo staviti samo na par unikatnih/jedinstvenih. Krećemo od LED pozadinskog osvetljenja bez treperenja, koje direktno utiče na menje opterećene očiju. Tehnologija protiv treperenja uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja i efikasno smanjuje zamor vida. Uobičajeni LCD ekrani trepere 200 i više puta u sekundi. Vaše oči možda ne vide to treperenje, ali ga itekako osete. Sa GW2470H VA monitorom možete osloboditi oči neželjenog treperenja i odmah maksimalno smanjiti njihov zamor/umor. Još jedna tehnologija koja čuva Vaše oči, a koju donosi ovaj monitor je Low Blue Light –  svaki monitor stvara deo svetlosti plavog spektra koja je jedan od osnovnih uzroka oštećenja vida, zamara očiju, glavobolja i poremećaja spavanja. Jedinstvena tehnologija Low Blue Light kompanije BenQ osmišljena je da reši svakodnevni problem izlaganja plavoj svetlosti i omogući da zdravije provedete vreme ispred računara. “Uključite jedan od četiri unapred podešena načina rada Low Blue Light pomoću ekranskog menija (Multimedia – smanjenje od 30%, Web-surfing – 50%, Office – 60%, Reading – 70%) i nagradite Vaše oči bez smanjenja vizuelnog užitka”. – poručuju iz kompanije BenQ.

Pročitajte i tekst:  Nove Cooler Master MasterKeys tastature

Došli smo i do kvaliteta slike i to je definitivno najjače oružje GW2470H VA monitora. Sve boje u spektru su prema testovima maksimalno verno reprodukovane, a detaljnost je iznad proseka za ovu klasu monitora. To u prevodu znači da sa ovim monitorom možete uživati i u crtanju, kucanju tekstova, radu sa grafikom, surfovanju internetom, ali u gledanju HD filmova i igranju najnovijih naslova. Ultra-visok prirodni kontrast od 3000:1, tri puta veći nego kod panela koji se ugrađuju u većinu drugih monitora, omogućava zadivljujuću dubinu boja i jasan prikaz tamnih, složenih slika. Uz ovako visok prirodni kontrast, možete očekivati praktično neograničen dinamički kontrast koji prevazilazi Vaša očekivanja. Nikako ne treba zaboraviti i to da 8-bitni panel isporučuje uglađeniju i stabilniju tranziciju boja tako što reprodukuje preko 16,7 miliona nijansi istovremeno. 6-bitni panel sa naprednom kontrolom brzine slike (AFRC) zahteva interpolaciju da bi prikazao isti broj boja kao što to čini pravi 8-bitni panel. Sve u svemu kvalitet slike na GW2470H VA monitoru je za svaki respekt i može se meriti sa onim koje nude daleko skuplji monitori.

I to bi bio BenQ GW2470H VA monitor koji osvaja kako izgledom, tako i sjajnom slikom i tehnološkim inovacijama. Mi smo zaista ostali zatečeni mogućnostima koje donosi ovaj model, pogotovo ako se zna da je cena GW2470H VA monitora ispod 20.000,00 dinara. Od nas zaslužuje apsolutno sve preporuke i sigurni smo da će Vam se opasno dopasti.

Pročitajte i tekst:  BenQ EW3270U - multimedijalna zverka

Cena (sa PDV-om): 16.799,00 dinara

Kontakt: List