BenQ MW529 – kompaktni poslovni projektor

U svetu poslovnih tj. kancelarijskih projektora već duže vreme se ništa veliko ne dešava, međutim ozbiljni proizvođači ovih projektora se trude da kupcima kroz neke zanimljive inovacije ponude rešenja koja bar za nijansu odskaču od standardnih. Kompanija BenQ svoju politiku je usmerila u pravcu razvoja zanimljivih tehnoloških rešenja koja korisniku mogu da donesu jedno potpuno novo iskustvo u radu sa prezentacijama, grafičkim i 3D sadržajima. BenQ-ovi biznis projektori su uvek korak ispred konkurentskih rešenja što najbolje dokazuje model MW529 – novi kancelarijski projektor koji donosi izuzetno dobru reprodukciju boja i kristalno čistu i jasnu sliku. Pogledajmo po čemu je sve poseban i drugačiji…

benq-mw529

BenQ MW529 je kompaktni projektor baziran na DLP tehnologiji poslednje generacije i veoma moćnoj lampi koja može da radi u više modova, uključujući i Eco mod sa kojim je moguće uštedeti i do 70% energije. SmartEco tehnologija je prisutna i kod ovog modela, kao i kod svih BenQ-ovih projektora, a ista obezbeđuje niske ukupne troškove i optimizovane projekcije kroz dinamičnu uštedu energije, osvetljenje bez kompromisa, izuzetan kvalitet slike i optimizovani životni vek lampe. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu do 70% energije koju inače potroše lampe u projektoru i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – ali bez kompromisa po pitanju kvaliteta slike. Za čitaoce koji ne znaju SmartEco tehnologija inteligentno smanjuje snagu napajanja lampe koristeći samo onoliko svetla koliko jezaista potrebno kako bi se omogućio prikaz najboljeg kontrasta i svetla.

Pročitajte i tekst:  Da li mobilni uređaji mogu biti pogubni za ljubavnu vezu?

Maksimalna rezolucija kojom operiše ovaj projektor je 1280×800 piksela, dok je osvetljnje podešeno na 3300AL,‎ što je više nego dovoljno za jedan poslovni projektor. Od ostalih hardverski bitnih karakteristika ističe se nativni kontrast od 13000:1, kao i činjenica da ovaj projektor na platno može da projektuje spektar/paletu od 1.07 miliona boja. BenQ MW529 projektuje sliku dijagonale od 60″~300″‎ inča i ima veoma intuitivan OSD koji može koristiti i apsolutni početnik. Zapravo, OSD na ovom projektoru je tako lepo odrađen i sveden da su korisniku sve opcije bukvalno na dohvat ruke. Iz OSD-ja se vrši kompletno setovanje projektora, ali i manipulacija radnim modovima, što je većini predavača jako važno pogotovo kod prezentacija koje kombinuju tekst, grafiku i slikovni sadržaj. Dobra stvar kod OSD-ja na ovom projektoru je što nema skrivenih opcija i što je dostupan na preko 30 jezika.

Kao što smo napomenuli BenQ MW529 je kompaktni projektor male težine i lako se može preneti sa jedne na drugu lokaciju. Brzo se montira kako na zidne, tako i na stone nosače i u radu se veoma malo greje zato što ima odlično rešen ventilacioni sistem. Napravljen je od najkvalitetnije opreme i u paketu se isporučuje sa malim, ali veoma funkcionalnim daljinskim upravljačem. I to bi bio pogled na hardversko-softversku konstrukciju ovog projektora – prelazimo na kvalitet slike koji nudi.

Pročitajte i tekst:  Isprobali smo "Samsung Galaxy Watch Active2" – Elegantni, personalizovani wellness savetnik

Slika koju projektuje BenQ MW529 projektor je impresivna i to u svim podržanim rezolucijama. Reprodukcija boja je gotovo savršena i to u punom spektru, dok je detaljnost podignuta na najviši mogući nivo. Da ovo nije samo puka priča potvrđuju i brojni profi testovi koji vrlo temeljno analiziraju dubinu i oštrinu slike. Takođe, o visokom kvalitetu slike dosta govori i činjenica da iako je ovo projektor poslovnog tipa isti odlično reprodukuje video i multimedijalne sadržaje. Zapravo, kada se napravi poređenje ovog projektora sa prosečnim kućnim multimedijalnim projektorima razilika u kvalitetu slike je minorna. U jednoj rečenici – BenQ MW529 donosi maksimalno kvalitetno izbalansiranu sliku i na platno i na zid!

I to je MW529 projektor u nekim kraćim crtama. Na osnovu svega rečenog nije teško zaključiti da se radi o jednom zaista moćnom biznis rešenju koje je odlično izbalansirano i nudi vrhunski kvalitet slike i gotovo besprekornu reprodukciju boja. Jača strana mu je i kvalitetno osmišljen OSD, kao i činjenica da troši malo energije i može da ponudi dug eksploatacioni vek. Cena mu za domaće tržište za sada nije poznata, ali očekuje se da bude veoma korektna.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List