BenQ MX704 – ozbiljan biznis projektor!

Moderno kancelarijsko okruženje danas se ne može zamisliti bez vrhunskog biznis/poslovnog projektora od koga puno zavisi hoće li prezentacije izgledati savremeno i hoće li potencijalni klijent krenuti da radi sa kompanijom, preduzetnikom ili ponuđivačem usluga. Kompanija BenQ u ovom domenu nudi zaista pregršt zanimljivih modela sa najrazličitijim tehnološkim rešenjima i obiljem dodatnih funkcija koje mogu dodatno doprineti kvalitetu slike i olakšati rad sa prezentacijama. Projektor oznake MX704 trenutno se izdvaja kao rešenje koje za skormnu količinu novca nudi mnogo i što je još važnije prezentacije će učiniti lepšim, dinamičnijim i zanimljivijim. Zapravo, MX704 je mnogo više od naprednog kancelarijskog projektora on je rešenje koje svaku prezentaciju oplemeni i da joj neki poseban životni duh. Pogledajmo o kakvom projektoru je reč…

BenQ MX704

Ono što odmah upada u oči jeste jedan moderan i poprilično sveden dizajn MX704 projektora. Jednostavne linije i savršen sklop fizički vidljih komponenti odaju utisak moćnog rešenja spremnog da od prezentacija napravi čudo. A ispod snažne haube krije se moćni DLP projekcioni sistem, sa operativnom rezolucijom od 1024×768 dpi, pri maksimalnom osvetljenju od 4000 ANSI Lumena. Kontrast kod ovog projektora je 13000:1, dok je odnos stranica podešen na 4:3. Jednostavnije rečno ovo je punokrvi poslovni projektor spreman za prave izazove u bilo koje doba dana, ali i noći (što da ne). Od ostalih hardverski bitnih karakteristika izdvajamo vrhunsku lapu koja može da radi u nekoliko modova, uključujući i Eco mod kada troši najmanje energije. Tu su još i odlično rešene konekcije, dobar zum, kvalitetan rashladni sistem i lepo realizovan sistem za montiranje na zidne nosače. Nikako ne treba zaboraviti ni mali, ali veoma funkcionalan daljinski upravljač, kao i činjenicu da MX704 projektor dolazi sa svim neophodnim kablovima i odmah po povezivanju/montaži je spreman za rad.

Pročitajte i tekst:  Kompaktni SVGA poslovni projektor - BenQ MS535

Kao i većinu BenQ-ovih projektora, tako i MX704 krasi gotovo perfektno odrađen OSD sa veoma intuitivnim grafičkim okruženjem i mnoštvom sjajnih opcija. Sam OSD nudi razvrstanost funkcija baš onako kako treba da budu poređane, odvojene napredne mogućnosti i posebno izvedene opcije za brzo podešavanje slike i šetanje iz moda u mod. Kompletna navigacija se izvodi preko daljinca, a za one koji vole da ustaju tu su i kontrole direktno izvedene na samom projektoru. Zanimljiva stvar je da BenQ konstantno nadograđuje OSD, pa za one zahtevnije korisnike nije na odmet da povremeno posete internet stranicu proizvođača i preuzmu nadogradnje – lako je moguće da se dobije još koja korisna funkcija.

Par rečenica o kvalitetu slike. Ako bi birali kompaktan i lagan projektor za kancelariju kome je kvalitet slike iznad proseka to bi definitivno bio MX704. Ova rečenica najbolje opisuje koliko dobru reprodukciju boja nudi MX704 i koliko jasnu i oštru sliku daje u svim modovima. Detaljnost mu je za svaku pohvalu, kao i činjenica da i pri nekom umernom osvetljenju daje kristalno čistu sliku, bilo na platnu ili na zidu. Svi testovi su pokazali da je prikaz boja sa ovog projektora veoma blizu prikazu boja koji nude profesionalni multimedijalni projektori, što maksimalno opravdava naš zaključak da i moderni filmovi pri reprodukciji preko ovog projektora izgledaju odlično, iako (samo da podsetimo) ovo nije projektor za tu vrstu namene. Dakle, zaključak po pitanju kvaliteta slike bi bio – MX704 daje savršenu sliku koja prezentacije čini lepšim i moćnijim.

Pročitajte i tekst:  BenQ MH535 – za prezentacije bez mane

Na samom kraju priče o ovom sjajnom poslovnom projektoru moramo reći da kancelarija sa njim dobija jednog superiornog saveznika koji će sa lakoćom ubediti svakog klijenta da otvori novčanik i krene u biznis/saradnju. Ne, nije šala, ozbiljni smo – MX704 to zaista može jer sa njim prezentacije izgledaju iznad svakog proseka. Odlična stvar je i to što je sa ovim projektorom lako upravljati, a tu je i njegov felksibilan OSD u kome će se svako snaći. Cena mu je za ono što nudi takođe ok, tako da dileme nema. Od nas dobija čistu desetku!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List, www.list.rs