BenQ RL2455 RTS monitor – od igrača za igrače!

BenQ RL2455 je profi RTS (Real Time Strategy) monitor koji kombinuje moderan dizajn sa vrhunskim tehnologijama i besprekornim kvalitetom slike. Njegovu osnovu čini TN panel poslednje generacije, napredno pozadinsko osvetljenje i maksimalna radna rezolucija od 1920x1080p. Prirodni kontrast mu je 1000:1 dok je dinamički znatno veći i iznosi 12M:1. Kod ovog monitora odziv tečnih kristala je podešen na 1ms (GtG), dok su uglovi gledanja 170/160 stepeni. BenQ RL2455 može da prikaže 16.7 milliona boja na displeju, poseduje sjajan skup ulaza i izlaza i može se koristiti kako uparen sa PC mašinama, tako i sa konzolama (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U…). Hardverska posebnost ovog monitora ogleda se i u tome što poseduje par veoma kvalitetnih zvučnika (2x2W) koji ga čine kompletnim multimedijalnim oruđem. Iz naziva modela jasno se može zaključiti da ima dijagonalu ekrana od 24 inča, a odnos stranica mu je 16:9.

Vrhunsku hardversku konstrukciju prati i odličan OSD prepun raznoraznih podešavanja i gejming setovanja. Ipak, ono po čemu BenQ RL2455 odskače od drugih monitora ovog tipa je skup tehnoloških novotarija. Funkcija/inovacija Black eQualizer je nova karakteristika koja je zajedno razvijena od strane BenQ-a i profesionalnih igrača da bi se igračima obezbedio nezapamćen nivo kontrole i vidljivosti. Preko tehnologije endžina za boje, tamne scene se osvetljavaju bez prekomerne ekspozicije belih nijansi da bi se sačuvali detalji slike visokog kvaliteta. Black eQualizer omogućava igračima da lako uoče svoje neprijatelje u kritičnoj borbi, tako da su u stanju da brzo reaguju u bilo kojoj situaciji. Tokom razvoja ovog monitora i kasnije tokom faze testiranja, BenQ-ov tim za proizvode je fino podesio performanse RL2455 displeja, vodeći se verovanjem da “igru čine detalji”. Svaka karakteristika i funkcija je obezbeđena RTS igračima uz vitalnu vidljivost i komande za postizanje vrhunskih performansi. Ono što je proizvođač još smislio je unapred podešeni RTS režim koji usklađeno setuje podešavanja monitora za optimalno RTS igranje. Konkretno, sada su tu dva režima: RTS 1 režim za StarCraft II i RTS 2 za Dota II. Ekskluzivni unapred podešeni RTS režimi su ultimativno tajno oružje za svakog pravog RTS igrača.

Pročitajte i tekst:  Prevare od milijardu dolara

Karakteristike kao što su “režim prikazivanja” i “pametno skaliranje” omogućavaju gejmerima da promene izgled monitora prema sopstvenim sklonostima i da simuliraju bilo koje iskustvo u igri. Trenutno igrači mogu da biraju između četiri različite veličine ekrana od 17”, 19” i 19”W, 21.5”W, 22”W do 23” koristeći funkciju režima prikazivanja. Pametno skaliranje sa druge strane donosi fleksibilnost slobodnog skaliranja sadržaja ekrana u bilo kojoj prilagođenoj veličini. Obe karakteristike je moguće istovremeno koristiti kako bi se dobille najbolje moguće performanse kako tokom igranja igrica, tako i u radu sa aplikacijama i multimedijom.

Kvalitet slike koju donosi BenQ RL2455 monitor je impresivan. Sve boje iz spektra su po testovima maksimalno verno reprodukovane, a detaljnost je impresivna, što je i najvižnije kod igranja RTS igrica. Pigmenti su zapravo čak toliko verno reprodukovani da se stiče utisak kao da su uzeti iz prirode i preneti na ekran. Ono što je još važno je i da je slika kristalno čista i jasna bez obzira iz kog ugla se gleda. Kvalitet slike u svakom pogledu je jača strana ovog monitora!

RL2455 je monitor koji zaista pomera granice kod igranja RTS igrica donoseći igračima jedno potpuno novo iskustvo, koje podiže adrenalin i budi sva čula. Besprekorna izrada, sjajne karakteristike i veliki broj dodatnih funkcija čine ovaj monitor jedinstvenim u klasi i trenutno apsolutno najboljim izborom. Cena za domaće tržište mu još uvek nije poznata, ali kako je isti pripadnik ZOWIE familije rešenja ne očekuje se baš da bude previse skromna. U svojoj klasi ovo je monitor bez konkurencije!

Pročitajte i tekst:  Epson skeneri osvojili sedam DataMaster Lab nagrada

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List