BenQ RL2455HM – monitor od igrača za igrače!

Još jedan sjajan gejming monitor stiže iz kompanije BenQ. Njegova oznaka je RL2455HM i koncipiran je kao ultimativno rešenje za takozvane RTS igrice/gejmere jer poseduje posebno osimšljene RTS modove u okviru pratećeg OSD-a. Proizvođač ga reklamira pod sloganom “Otkrij snagu, oslobodi bitku”, što u praksi i jeste tako, prvenstveno zbog njegovih sjajnih funkcija i skupa naprednih tehnoloških rešenja koja generalno odlikuju sve nove napredne monitore ovog velikog proizvođača monitora. Sa druge strane RL2455HM nije smo moćan monitor namenjen igračkoj populaciji, on je u isto vreme i sjajan multimedijalni monitor koji veoma verno reprodukuje najnovije HD filmove, animirane filmove i 3D grafiku poslednje generacije. Na njemu je moguće raditi i video editovanje, kao i prelom grafike, ali i generalno bilo koju vrstu obrade multimedijalnih fajlova. Šta ga to sve još čini posebnim…

benq-rl2455hm_2Hardverski nadmoćan

Na prvi pogled BenQ RL2455HM izgleda kao sasvim običan monitor, međutim kada se pogleda njegovo postolje i malo bolje zagledaju detalji koji ga krase vrlo brzo se dolazi do zaključka da je u pitanju jedan ozbiljan gejmerski monitor. Njegovu osnovu čini TN panel sa poslednjim tehnološkim inovacijama, napredno LED pozadinsko osvetljenje i moćna hardverska konstrukcija koja omogućava reprodukciju boja punog spektra (16.7 million‎a boja). BenQ RL2455HM poseduje i impresivan broj ulazno/izlaznih konektora (D-sub/ DVI-D/ HDMI x 2/ Headphone Jack/ Line in‎…), kao i dva zvučnika ukupne izlazne snage od 4W (ukupno 2x2W) koji rade posao, ali za neko pravo uživanje potrebno je ipak nabaviti eksterne zvučnike sa snažnim basom (gejmiri vole takve kombinacije). Iz naziva modela nije teško zaključiti da raspolaže sa dijagonalom ekrana od 24 inča, dok je odziv tečnih kristala zakucan na 1ms GTG – mnogi bi sada rekli kako je reč o standardnom gejming monitoru pomenute dijagonale, ali nije teko – BenQ je u ovaj model implementirao sam krem naprednih tehnoloških rešenja/funkcija. Da predstavimo one najvažnije…

Pročitajte i tekst:  BenQ ZOWIE XL2720 – gejming monitor za ozbiljne igrače!

Tehnološki superioran

Funkcija Black eQualizer je relativno nova karakteristika BenQ-ovih monitora više i srednje gejming klase i razvijena je zajedno od strane BenQ-a i profesionalnih igrača da bi se igračima obezbedio nezapamćen nivo kontrole i vidljivosti. Preko tehnologije endžina za boje, tamne scene se osvetljavaju bez prekomerne ekspozicije belih nijansi kako bi se sačuvali detalji slike visokog kvaliteta. Funkcija Black eQualizer omogućava igračima da lako uoče svoje neprijatelje u kritičnoj borbi, tako da su u stanju da brzo reaguju u bilo kojoj situaciji. Tokom razvoja ovog proizvoda i faza njegovog testiranja, BenQ-ov tim za proizvode je fino podesio performanse RL2455HM displeja, koje podstiče verovanje da ‘igru čine detalji’. Svaka karakteristika i funkcija je obezbeđena RTS igračima uz vitalnu vidljivost i komande za postizanje vrhunskih performansi. Ono što je posebnost je unapred podešen RTS režim koji usklađeno setuje podešenja monitora za optimalno RTS igranje. U ponudi su dva režima za igrače: RTS 1 režim za StarCraft II i RTS 2 za Dota II igrice/naslove. Ekskluzivni unapred podešeni RTS režimi su ultimativno tajno oružje ovog monitora koje u praksi govori više od bilo kojih reči.

Slika koja ostavlja bez daha

Kao tehnološki superioran gejming monitor RL2455HM donosi sliku izuzetne reprodukcije boja i impresivne detaljnosti. O tome koliko je ovo monitor vrhunske slike najbolje govore igrači popularne League of Legends igrice koji su pomenuti monitor proglasili jednim od najboljih za igranje ovog popularnog naslova. I najnoviji 3D i grafički testovi govore o tome koliko je RL2455HM jedan ozbiljan monitor kome je reprodukcija boja apsolutno najjača karaktiristika. Nove igrice, ozbiljna multimedija, vrhunska grafika i moćni 3D objekti veličanstveno izgledaju na ovom monitoru. Kompletan spektar boja koji pokriva ovaj monitor je maksimalno realistično reprodukovan i uz opasnu grafičku karticu definitivno je dobitna kombinacija za igranje RTS naslova.

Pročitajte i tekst:  Šta nam pokazuje istraživanje pod nazivom “Stanje hibridnog oblaka”?

Otkrij snagu, oslobodi bitku

Napravljen da postavi referentnu tačku za monitore za RTS igranje, RL2455HM monitor je pravo zaveštanje koje podstiče verovanje da “igru čine detalji”. Svaka karakteristika i funkcija je kod njega pedantno promišljena da obezbedi RTS igrače sa vitalnom vidljivošću i komandom za postizanje vrhunskih performansi. Lepše rečeno ovo je savršen monitor za igranje RTS igrica, ali i odlično rešenje za rad sa multimedijom, grafikom i 3D objektima. Reprodukcija HD filmova i animiranih crtaća su lakoća za RL2455HM monitor i pravo zadovoljstvo za oči i uši gledalaca. Više nego korektna cena po kojoj se nudi na domaćem tržištu je još jedna stvar zbog koje RL2455HM monitor ide korak ispred sličnih konkurentskih rešenja u klasi.

Cena (sa PDV-om): 22.999,00 dinara

Kontakt: List