BenQ VW2430H – ozbiljno zabavan monitor!

Tržište monitora već nekoliko godina stagnira, međutim ono što je zanimljivo je činjenica da su monitori sa većim dijagonalama ekrana sve zanimljiviji krajnjim korisnicima, a posebno modeli sa dijagonalama ekrana od 24 inča koji su od pre nekih 6 do 8 meseci naglo postali povoljniji zbog rapidnog pada cena panela u toj klasi. Kompanija Benq jedna je od par kompanija sa ubedljivo najboljom ponudom monitora u kategoriji dvadesetčetvorki uz poseban naglasak na gejming, neobična i veoma lepo isbalansirana rešenja. Mi Vam u nastavku ovog teksta predstavljamo jedan od nama trenutno najlepših i najzanimljivijih monitora u kategoriji od 24 inča koji upravo potpisuje Benq.

BenQ VW2430H

BenQ VW2430H je ubedljivo jedan od najlepših monitora koji se može kupiti na domaćem tržištu, a svojoj privlačnosti ponajviše može da zahvali blago zakrivljenim ivicama i činjenici da su dizajneri nosač displeja pomerili više udesno čisto iz fazona koji se na kraju ispostavio kao veoma dobar potez. Izrada je očekivano vrhunska za ovaj brend – monitor je napravljen od pune plastike koja se ne haba i ne grebe, a njegova konstrukcija je čelična što mu daje na maksimalnoj stabilnosti na najrazličitijim podlogama. Ono što je na ovom monitoru posebno zanimljivo je mali dodatak zelene boje koji je u stvari držač za mobilni telefon ili patne kartice. Sam dodatak pored toga što je veoma koristan ostavlja i utisak jedne lepo smislene dekoracije, a to današnji kupci cene i vole.

Pročitajte i tekst:  AMD pokretani LUMI superkompjuter nagrađen za Zeleni data centar godine

Mnogo bitnije od dizajna je kvalitet slike koji nudi jedan monitor, a VW2430H i na tom polju briljira i to prvenstveno zato što njegovo srce čini VA panel koji u poređenju sa ostalim panelima donosi mnogo realističniju reprodukciju boja i značajno bolju detaljnost. Primera radi popularni Altona i kolor testovi su pokazali da je reprodukcija boja kod VW2430H monitora na nivou reprodukcije koju nude Apple-ovi Retina ekrani, a svi znamo da su Retina displeji reperi za besprekoran kvalitet. Sa druge strane i pomenuta detaljnost u jako visokoj klasi i to se najbolje vidi kada se na ovom monitoru startuju neke zahtevnije igrice. Tajna se u biti krije u tome što 8-bitni VA panel isporučuje uglađeniji i stabilniji prelaz boja tako što reprodukuje ukupno 16,7 miliona nijansi boja istovremeno. Kada se sve sabere i oduzme nije teško zaključiti da je VW2430H idealan monitor za prikaz multimedije u visokoj rezoluciji, ali i za igranje igrica i prelom grafike.

Da bi sve na VW2430H monitoru bilo besprekorno brine se i njegov OSD koji je Benq osmislio tako da korisniku bude sve na dohvat ruke. Isti je opremljen i sa sjajnim naprednim opcijama, pa tako postoji poseban režim za čitanje tekstova na Web-u i Word-u, kao i režimi za rad sa grafikom i 3D objektima. Od ostalih bitnih karakteristika ovog monitora izdvaja se još njegova konektivnost, kao i činjenica da spada među najmanje potrošače energije u svojoj klasi. Sve u svemu VW2430H je jedan moderan i veoma interesantan monitor koji nudi mnogo više od konkurentskih rešenja za sasvim pristojnu količinu novca. Nama se makasimalno dopao, a verujemo da će i vama!

Pročitajte i tekst:  Monitor savršene slike - BenQ GW2280

Cena (sa PDV-om): 23.799,00 dinara

Kontakt: List