Benq XL2430T – monitor za pasionirane gejmere

Monitori specijalno dizajnirani za gejming populaciju imaju neočekivano veliku potražnju na tržištu što nije previše čudno obzirom da igračka populacija raste iz dana u dan. Takođe, gejmeri su veoma zahvalni što se tiče ekonomskog aspekta jer njima cena nije prepreka, oni su usmerni isključivo na proizvod koji će zadovoljiti njihovo srce i dušu, ali i ponuditi vrhunske performanse. Logikom zvanom „ponudi mnogo za umerenu količnu novca“ kompanija Benq je kreirala XL2430T monitor koji je u tekućoj godini u više navrata osvajao nagrade za vrhunski kvalitet izrade i besprekorne radne karakteristike. Pogledajmo po čemu je sve poseban…

Benq XL2430T_1

Benq XL2430T je napredni gejming monitor neobičnog dizajna koji cilja na najzahtevnije igrače i ljubitelje multimedije poslednje generacije. Njegovu osnovu čini najnapredniji TN panel dijagonale 24 inča i rezolucije 1920×1080 piksela koji je u stanju da prikaže 16.7 miliona boja što već u startu govori da će slika na njemu biti kristalno jasna i maksimalno prirodna. Odziv tečnih kristala kod njega je definisan na 1ms (GTG), s ti da treba imati u vidu da to nije baš tako. Realno odziv je nešto veći, ali to u bilo kojoj igrici nema šanse da se primeti. Jedino napredni testovi to mogu da detektuju.

Od hardverski sličnih rešenja u svojoj klasi XL2430T se izdvaja po tome što poseduje najnaprednije konekcije, ali i par sjajnih dodataka. Kako bi omogućio da igrači mogu brzo i lako podesiti položaj monitora na koji su navikli s najvećom točnošću, proizvođač je kod ovog monitora primenio dodatne mogućnosti. Postolje je podesivo po visini koja se može menjati u 14 nivoa, a odabrani nivo je moguće obeležiti posebnom oznakom. Slične oznake primenjene su i na podešavanjima za nagib i zakrivljenje monitora. Sjajna stvar kod XL2430T monitora je i to što ima odlične uglove vidljovsti.

Pročitajte i tekst:  AOC Gaming postao partner poznatih esport događanja - Red Bull Guardiansa & Red Bull Kumitea

Najbitnija stvar kod svakog gejming monitora je kvalitet slike koji nudi isti. Benq-ov XL2430T monitor je tu za klasu ispred ostalih konkurentskih modela u klasi prvenstveno zato što donosi mnoštvo sjajnih tehnologija koje direktno utiču na prirodnost slike. Svi testovi su pokazali da ovaj monitor može rame uz rame da stane sa displejima MacBook Pro Retina ekrana, bar kada je upitanju reprodukcija boja i detaljnost. Vrhunskoj slici u ovom slučaju dosta doprinosi i dobro osvetljnje. Konkretno, nova i napredna tehnologija boja nazvana Black eQualizer Dynamic optimizuje prikaz na sasvim novom nivou uz pomoć automatskog podešavanja osvetljenja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji XL2430T analizira aktivni izvor slike i automatski fino podešava nivo osvetljenja u granicama setovanja koje je definisao korisnik. To omogućava igračima da u bliskoj borbi brzo uoče neprijatelja i pravovremeno reagiraju u bilo kojoj situaciji bez manuelnog podešavanja osvetljenja.

Personalna podešavanja su još nešto što krasi XL2430T monitor. Karakteristike poput Display Mode-a i Smart Scaling-a omogućavaju korisniku da podesi monitor prema sopstvenim potrebama oslanjajući se na iskustva iz igre. Korišćenjem Display Mode-a, monitor se može jednostavno prebaciti u neku od sedam različitih veličina: 17″, 19″, 19″W, 21,5″, 22″W, 23″W i 24″W – ovo izgleda opasno cool! Kome su potrebna dodatna podešavanja, može da iskoristi Smart Scaling. Smart Scaling daje fleksibilnost slobodnog menjanja veličine ekranskog prikaza. Tako je moguće na samo jednom monitoru simulirati bilo koju igru i vežbati za takmičenja s različitim veličinama ekrana – opasno dobro, zar ne?!

Pročitajte i tekst:  Pokrivate li web kameru na svom računaru?

I to bi bio XL2430T monitor. Ostaje još da kažemo da je isti dostupan isključivo u crno-crvenoj kombinaciji i da u ovom trenutku predstavlja jedan od najboljih dvadesetčetvoroinčnih gejming monitora u svojoj klasi. Mi smo uživali igrajući se na njemu i prosto smo sigurni da će oduševiti svakog ozbiljnog gejmera. Za ono što nudi i cena mu je sasvim korektna što je dodatno (veliko) plus.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List