BenQ ZOWIE XL2411 gejming monitor

Još jedan sajan gejming monitor iz kompanije BenQ je stigao na domaće tržište. Njegva oznaka je ZOWIE XL2411, pripadnik je ZOWIE familije geming proizvoda i dizajniran je da igraču ponudi najviši mogući nivo uživanja tokom igranja igrica. Vrhunski kvalitet slike mu je glavno oružje, kao i set sjajnih tehnoloških unapređenja…

ZOWIE XL2411 je moderno dizajniran gejming monitor dijagonale 24 inča. Napravljen je kombinovanjem izdržljivih materijala (plastika, aluminijum, guma…) i baziran je na TN matrici poslednje generacije čiji je odziv tečnih kristala zakucan na 1ms (GtG). Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 dpi, a dolazi i sa osvežavanjem od 144Hz, što u bukvalnom prevodu znači da se na njemu mogu igrati i 3D naslovi. Monitor ima odnos stranica od 16:9, nativni kontrast od 1000:1 i dinamički od 12M:1. Krcat je ulazima i izlazima i što je jako važno za svega par minuta se povezuje sa bilo kojim izvorom signala. Njegovo postolje podesivo je po visini i stabilno je na svim vrstama podloga uključujući i one glossy tipa, pa se ovaj monitor može držati i na staklenim površinama. Kako je reč o e-sport monitoru tako je proizvođač za ovaj model osmislio poseban okvir koji minimizuje vizuelna ometanja omogućavajući igraču da se fokusira samo na igru i zanemari okruženje u kom se nalazi – fokus igrača je ključ svake pobede!

Pročitajte i tekst:  Samsung lansirao novu liniju Wind-Free klima uređaja na bazi veštačke inteligencije

ZOWIE XL2411je definitivno monitor iz premium gejming klase zbog čega je BenQ isti opskrbio sa najnovijim tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta slike i očuvanje vida (zna se da gejmeri provode po više sati prikucani za monitor). Konkretno, tehnologija Black eQualizer koju je BenQ usavršavao godinama povećava vidljivost u tamnim scenama bez prevelikog osvetljavanja već svetlih područja. Ona je ključni “krivac” za značajno bolju vidljivost u mračnim akcionim scenama i vožnju automobila noću kroz mračne ulice i zapuštene delove velikih gradova. Sa druge strane tehnologija protiv treperenja očiju pomaže da se smanji naprezanje vida, što omogućava višesatno vežbavanje/igranje igrica koje je neophodno za postizanje vrhunski rezultata. Tu je još i tehnologija za redukciju plavog osvetljnja koje se pokazalo kao glavni krivac za ozbiljna oštećenja žute mrlje. Iznad svega, ZOWIE XL2411 monitor donosi skup tehnoloških rešenja za uštedu energije što ga čini jednim od retkih Eco gejming monitra.

Kvalitet slike koji pruža ZOWIE XL2411 je veoma sličan onom koji daju njegova braća iz iste familije. To znači da su boje maksimalno verno reprodukovane, a da je detaljnost iznad proseka. Svi testovi pokazuju kako ZOWIE XL2411 monitor jeste punokrvni gejming monitor koji ima ogroman potencijal i donosi igraču do sada najbolji prikaz boja u podržanom spektru. Osvetljenje je maksimalno optimizovano i dodatno doprinosi odličnom kvalitetu slike. Apsolutno svaki video, multimedijalni i gejming test je pokazao totalnu nadmoć ovog monitora u pogledu kvaliteta slike. Foto, grafički 3D testovi i kompleksne simulacije prolazile su sa skoro maksimalnim brojem bodova pri svakom startovanju i to je ono što jasno govori o kvalitetu i nadmoći ovog monitora. Jedan od bitnih faktora, bar kada je kvalitet slike ovog monitora upitanju jeste i prteći OSD koji je opremljen sjajnim opcijama zahvaljujući kojima je slika kristalno jasna i čista.

Pročitajte i tekst:  HONOR otvara ovogodišnji berlinski IFA sajam sa temom "Unfold Tomorrow"

Pobede se samo računaju, porazi su za slabiće – to je jasna poruka ovog monitora i kompletnog njegovog koncepta. Sa svojom dijagonalom od 24 inča ZOWIE XL2411 donosi sliku kakva je do sada viđena na jako malom broju monitora u ovoj klasi. Kako ima sveden izgled savršeno će se uklopiti sa bilo kojom igračkom periferijom, a njegov OSD omogućiće da gejmeri  vide svaki detalj i osete svaki šum. Ovaj monitor je u nekoliko navrata do sada proglašavan za jedan od najboljih e-sport monitora, a više puta je i biran za oficijalni monitor prestižnih e-sport turnira. To govori više od hiljadu reči!

Cena (sa PDV-om): 35.990,00 dinara

Kontakt: List