BenQ ZOWIE XL2735 – perfektan gejming monitor visoke klase!

Još kada je BenQ lansirao ZOWIE brend gejming monitora i igračke periferije bilo je jasno da ovaj proizvođač nameravna opasno da nastupi u profi gejming segmentu i da vodećim igračima u ovoj oblasti pomrsi konce. Koliko je u tome imao uspeha najbolje govori podatak da je BenQ u prošloj godini ostvario duplo veću prodaju gejming monitora nego u pretprošloj 2015-oj godini. Od relativno svežeg lansiranog ZOWIE XL2735 monitora najviše se očekuje u tekućoj, a haoće li ovaj lepotan uspeti da opravda očekivanje saznaćemo veoma brzo…

ZOWIE XL2735 je najnapredniji 27-inčni gejming monitor koji se može naći na tržištu i definitivno je poseban u svakom pogledu. Njegovo srce čini TN panel poslednje generacije kome je maksimalna radna rezolucija podešena na 2560×1440 piksela, a odziv tečnih kristala na 1ms (GtG). Prirodni kontrast kod ovog monitora je 1000:1, dok je dinamički očekivano mnogo veći (12M:1‎‎). Osvetljenje je unapređeno do maksimuma, što se isto može reći i za vidljivost uglova koja je u konkretnom slučaju takva da igrač ima osećaj da je slika kristalno jasna i vidljiva iz bilo kog ugla je posmatrao. Konektivnost ZOWIE XL2735 je takođe odlična, ali to je nekako i očekivano obzirom da u ovoj klasi rešenja po tom pitanju nema škrtarenja. Hardverski gledano ovaj monitor se izdvaja i po tome što ima izvedena 4 USB ulaza od kojih su tri za Downstream, a jedan za Upstream – to je sasvim normalan potez proizvođača jer korisniku otvara prostor za povezivanje gejming periferije direktno na monitor.

Pročitajte i tekst:  Surovi profesionalac - BenQ PhotoVue SW271 monitor

Tehnoloških unapređenja na ovom monitoru ima veoma mnogo, čak toliko da se postavlja pitanje koliko je BenQ realno radio na realizaciji ovog savršenstva. Tu je na prvom mestu ekskluzivna BenQ-ova tehnologija “Dynamic Accuracy”, koja zadržava zapanjujuću jasnoću u igrama sa brzim pokretima pružajući vrhunski doživljaj igranja i omogućavajući igračima da brzo uhvate i pogode mete. Posebnost je i Black eQualizer tehnologija koja povećava vidljivost u mračnim scenama bez da previše osvetli već svetla područja. Nikako ne treba zaboraviti i na Color Vibrance tehnologiju koja daje fleksibilnost da se poboljša prikaz boja. Sa 20 nivoa Color Vibrance podešavanja, moguće je prilagoditi uslove koji savršeno odgovaraju željama gejmera i svim tipovima igara. Kao i kod ostalih ZOWIE monitora, tako i kod ovog modela do maksimalnog izražaja dolaze tehnologije za uštedu energije koje su se u praksi pokazale kao veoma moćne jer jako malo utiču na redukciju kvaliteta slike.

Posebnost ZOWIE XL2735 monitora nisu samo vrhunske radne performanse i brojne tehnologije kojima je opremljen, već i par zanimljivih dodataka koji ga čine superiornim u svakoj borbi, na svakom bojnom polju i u svakom kontaktu prsa u prsa. Različiti scenariji upotrebe ZOWIE XL2735 monitora traže i različite položaje istog. Prekidač S Switch osmišljen je za jednostavan pristup podešavanjima i prebacivanje između sačuvanih načina rada. Bez obzira da li se gledaju filmovi ili se čita, surfuje ili se igra omiljeni naslov, prelazak između sačuvanih podešavanja i kretanje po menijima izuzetno su jednostavni. Ugrađena memorija za potrebe S Switch prekidača omogućava čuvanje tri korisnička profila bez upotrebe drajvera – sjajno, zar ne? Ovaj monitor poseduje i postolje podesivo po visini koje se može pomerati jednim prstom. Na taj način moguće je da igrač jednostavno podesi visinu monitora odgovarajućem uglu gledanja i poveća udobnost korišćenja. Iznad svega okvir ZOWIE XL2735 monitora je dizajniran tako da smanji odraz svetla sa ekrana i zadrži fokus gejmera na igri. I na kraju maska – sasvim nov način da gejmer svu svoju pažnju usmeri na  igranje igrica. Prilagodivi ugao i mogućnost uklanjanja omogućava igraču da se prilagodi različitim okruženjima i potrebama i da se fokusira isključivo na pobedu!

Pročitajte i tekst:  BenQ ZOWIE XL2720 – gejming monitor za ozbiljne igrače!

Kvalitet slike koji donosi ovaj monitor je za svaku pohvalu. Sve boje iz heksa spektra su verno reprodukovane, dok je detaljnost impresivna. Video i gejming testovi pokazuju savršen prikaz boja i jasnoću kakva do sada nije viđena ni na jednom drugom igračkom monitoru zbog čega se sa punim pravom može reći da je ovo gejming monitor prvog izbora. Iznad svega slika koju prikazuje BenQ ZOWIE XL2735 je toliko čista da prosto oduzima dah i daje igraču dodatnu snagu i motiv da ostvari pobedu.

Ako po strani stavimo to da će ovaj monitor na tržištu definitivno pratiti opasno visoka cena, ali i dodamo to da u svojoj klasi, bar za sada po pitanju kvaliteta slike nema ravnog, onda se lako može zaključiti da je BenQ ZOWIE XL2735 san svakog pasioniranog igrača. Vrhunska izrada, besprekoran kvalitet slike i par zaista sjajnih dodataka čine ga jedinstvenim u svojoj klasi. Sa ovim monitorom svaki gejmer je u više nego dovoljnoj prednosti nad svojim suparnicima. Pored igranja igrica, ovaj monitor je sjajno rešenje i za gledanje filmova visoke definicije, kao i uživanje u multimediji poslednje generacije. U jednoj rečenici – savršen gejming monitor za sve koji žele i hoće više od igre!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List