Beoplay H5 – Vrhunske šlušalice za sportiste i rekreativce!

Poslednjih godina sve je veći broj proizvođača slušalica koji se trude da svoja rešenja ponude različitim ciljnim grupama. Trenutno su u ekspanziji modeli namenjeni sportistima i rekreativcima koji u odnosu na klasična/standardna rešenja moraju da ispunjavaju više zahteva po pitanju izdržljivosti, nosivosti i naravno kvaliteta zvuka.

Kompanija Bang&Olufsen sa svojim Beoplay brendom definitivno je u ovoj oblasti napravila najveći pomak i to prvenstveno sa nedavno lansiranim Beoplay H5 slušalicama koje su već neko kraće vreme dostupne i domaćim kupcima zahvaljujući iStyle prodavnicama. Konkretno, radi se o specijalno kreiranim slušalicama za potrebe aktivnih sportista i rekreativaca kojima je potrebno više od onoga što zovemo “prosekom”. Dizajnirao ih je Jakob Wagner poznati dizajner industrijskih proizvoda i raznoraznih gedžeta koji se okušao i u ovoj oblasti, a kako stvari stoje odradio ih je više nego odlično.

Beoplay H5_3

Beoplay H5 slušalice izgledaju veoma, veoma moćno i napravljene su od posebnih materijala koji ih čine izdržljivim na većinu spoljnih uticaja. Upravo zahvaljujući besprekornoj izradi mogu se koristiti po različitim vremenskim uslovima, s tim da ipak treba voditi računa o tme da ne dođu u dodir sa prevelikom količinom vode. Kako bi korisnik maksimalno uživao u svojoj muzici kompanija sa ovim slušalicama isporučuje i 4 para silikonskih umetaka kako bi prijanjanje slušalica u uhu bilo prijatno i komforno. Silikonski umeci se lako menjaju, ali se i lako održavaju što je svakako jedna od značajnih prednosti Beoplay H5 slušalica.

Pročitajte i tekst:  15 godina Vikipedije

Pored gotovo savršene izrade Beoplay H5 slušalice krasi i odlična bežična interakcija sa najrazličitijim izvorima zvuka. Za konekciju je zadužena Bluetooth veza poslednje generacije, a same slušalice se besprekorno razumeju sa najrazličitijim mobilnim i desktop platformama. Ipak, generalni utisak je da Beoplay H5 slušalice najbolju interakciju imaju sa iOS uređajima, što je izuzetno pozitivno pogotovo kada se zna da Apple u budućnosti planira da za prenos zvuka upotpunosti isključi žicu tj. kabl.

Kako je reč o bežičnim slušalicama tako je potpuno očekivano i logično da iste budu opremljene punjivom baterijom koja u konkretnom slučaju ima solidnu autonomiju od 5 časova. Baterija se puni preko magnetnog punjača koji je mali i lako može da se smesti u bilo koji džep, a što je jako važno do maksimalnog kapaciteta istu napuni za nešto manje od 30 minuta. Sve što je potrebno da se uradi je da se slušalice stave u ležišta na magnetnom punjaču i proces punjenja baterije počne.

Još jedna od hardverski bitnih karakteristika Beoplay H5 slušalica je upravljač sa mikrofonom izveden sa leve strane slušalica. Sam upravljač je jednostavno i kvalitetno rešen dok je mikrofon osmišljen tako da izoluje spoljne zvukove dok traje razgovor. Raspored tastera na Beoplay H5 slušalicama su tri jednako raspoređene linije. Tasteri sa “strane” služe za pojačavanje i smanjivanje zvuka, dok taster u sredini služi za paljenje i gašenje, kao i za Bluetooth povezivanje. U početku može biti malo komplikovano upravljanje tasterima, ali vremenom kada se stekne osećaj sve funkcioniše besprekorno.

Pročitajte i tekst:  Petal Search – Lako do Google aplikacija na Huawei telefonima

Za kraj ostaje da se pozabavimo kvalitetom zvuka. Naš lični utisak je da Beoplay H5 slušalice daju kristalno jasan i čist zvuk. Distorzija nema, kao ni bilo kakvih izobličenja koja su često prisutna kod rešenja ovog tipa. Bas nije tako snažan kao što bi većina korisnika volela, ali sa druge strane izuzetno je prijatan za uši. Isti nije moguće značajno pojačati, međutim malo igranja sa ekvilajezorm nije na odmet jer može blago uticati na njegovu prodornost. Sve u svemu zvuk koji proizvode Beoplay H5 slušalice je odličan. Zapravo, iznenađujuće odličan ako na stranu stavimo malu izlaznu snagu basa.

I to bi u nekim kratkim crtama bile Beoplay H5 slušalice. Zaključak je manje-više jasan i nekako se stalno provlači kroz tekst – ovo su odlično izbalansirane slušalice sa kristalno čistim zvukom koje će svakog sportistu, rekreativca ili dinamičnu osobu dići na noge i “pogurati” ka cilju. Cena im nije previše skromna, ali u ovom momentu na tržištu predstavljaju definitivno najbolji mogući izbor. Vama ostaje samo da izaberete odgovarajuću boju (crna ili ljubičasta) i uživanje može da počne.

Cena (sa PDV-om): 31.000,00 dinara

Kontakt: iStyle