Beoplay P2 – mali zvučnik za dobru “svirku”

Mali, kompaktni i ultra portabilni zvučnici već nekoliko godina su pravi hit u svetu. Mogu se naći u različitim bojama i oblicima i nekako su postali sastavni deo svakog dobrog druženja i vrelih letnjih dana koji su pred nama. Kompanija B&O jedan je od vodećih proizvođača ove vrste zvučnika i ime iza koga stoje ozbiljna i veoma kvalitetna rešenja koja su dobitnici brojnih nagrada, kako za dizajn, tako i za vrhunski kvalitet zvuka. Iz aktuelne ponude ovog proizvođača trenutno se izdvaja moblini zvučnik oznake P2 koji je pozicioniran kao najpovoljnije rešenje u Beoplay familiji. Ipak, bez obzira što je cenovno najpristupačniji ovaj portabilni mobilni zvučnik ima odlike profesionalnih rešenja i proizvodi kristalno čist i jasan zvuk.

B&O je Beoplay P2 zvučnik osmislio kao rešenje idealno za druženje u prirodi, na plaži, planini i sa društvom koje voli kvalitetan i moćan zvuk. Lako se može zakačiti za bilo koji deo garderobe jer teži svega 275 grama, a velika prednost je i što je napravljen od posebnih materijala (polimer aluminijum, koža, guma…) te je lagan za održavanje i otporan na većinu spoljnih uticaja. Ovaj zvučnik dizajnirao je poznati dizajner Cecilie Manz koji je u nekoliko navrata do sada imao tesnu saradnju sa kompanijom B&O na razvoju zvučnika i slušalica. Reč je o dizajneru posebnog stila koji (u ovom slučaju) spaja moderan dizajn sa visokim performansama i kvalitetnim materijalima.

Pročitajte i tekst:  Samsung najavio predstavljanje čuvene Bespoke linije frižidera na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2021

U cilju dobijanja što kvalitetnijeg zvuka P2 zvučnik koristi skup više manjih zvučnika (2x15W klase D, plus tviteri – 2x50W) sa bas sistemom u centru. Zvučnici su vrlo kvalitetni, kao i sam bas, što u praksi donosi zvuk iznad proseka za ovu klasu zvučnika. Za povezivanje sa mobilnim uređajima i računarima kod P2 zvučnika je zadužena Bluetooth konekcija. Povezivanje se obavlja u nekoliko koraka, ali se sve manje-više munjevito završava. Kada se P2 jednom poveže sa izvorom zvuka trajno pamti uređaj sa kojim je bio u interakciji, tako da nema potrebe za ponovnim povezivanjem – sve se automatski odvija.

Ovaj zvučnik ima integrisan i omidirekcioni mikrofon tako da može da posluži i za Skype i Viber pozive, kao i manje grupne pozive. Mikrofon odlično radi posao i uspešno neutrališe sve spoljne zvukove prilikom komunikacije tako da sagovornicu dobijaju čist i kristalno jasan zvuk bez obzira gde se nalazili. Mikrofon se inače preko prateće aplikacije (dostupne za sve mobilne i desktop platforme) lako može setovati prema potrebama korisnika i okruženja i to je još jedno veliko plus ovog malenog zvučnika.

Posebnost P2 mobilnog zvučnika ogleda se i u tome što dolazi sa veoma izdašnom baterijom. Ista donosi radnu autonomiju od 10 časova, a puni se za menje od 2 sata. Poseduje i sistem ultra brzog punjenja gde za samo 15 minuta korisnik dobija radnu autonomiju od nekoliko sati. U odnosu na slična rešenja P2 zvučnik se puni preko USB-C tip konektora preko koga može da ostvari i direktnu konekciju sa nosačima zvuka, ali se u tom slučaju gubi na mobilnosti, što nije bila ideja proizvođača.

Pročitajte i tekst:  Više od kućnog bioskopa – novi Sony Blu-ray plejeri

Kvalitet zvuka koji donosi P2 zvučnik je za svaku pohvalu. Svi tonovi po audio testovima su verno reprodukovani, dok je bas prijatan za uši i lepo izbalansiran. Izobličenja zvukova i distorzija nema ni u tragovima, što dodatno potvrđuje da je Beoplay familija zvučnika nešto zaista posebno i jedinstveno. Iznad svega, P2 zvučnik donosi i tehnologiju sa kojom može da se poveže sa još nekoliko P2 zvučnika u nizu čime se dobija na dodatnoj punoći zvuka i kvalitetu. realno gledano ovaj mali zvučnik opasno dobro “svira” gde god da se nađe. Uz sve što nudi i cena mu je za klasu kojoj pripada više nego korektna zbog čega zasluže apsolutno sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara

Kontakt: iStyle