B&O Beolit 15 – savršen zvučnik za plažu!

B&O predstavlja jednu od vodećih kompanija u svetu zvuka, odnosno audio tehnologija i ime je koga se konkurencija opasno “plaši” i to ne samo zbog besprokornog zvuka koji daju rešenja ovog proizvođača, već i zbog unikatnog dizajna proizvoda, koji iz meseca u mesec osvajaju najprestižnije nagrade u ovoj oblasti. Pored veoma popularne Beoplay familije proizvoda (o kojoj smo pisali u nekoliko navrata – Beoplay H5 slušalice i Beoplay A1 zvučnik) B&O u svom portfoliju ima i Beolit liniju prenosivih zvučnika koja spaja moderan dizaj i vrhunski zvuk. Reč je o zaista unikatnim proizvodima koji apsolutno nikog neće ostaviti ravnodušnim i koji su spremni da svoje vlasnike podignu na noge i “ubace” u ritam mašinu. Zapravo, Beolit familija proizvoda je koncipirana tako da ponudi vrhunski zvuk van kućnog okruženja, odnosno da zabavu u prirodi učini mnogo lepšom i interesantnijom. Beolit 15 je (slobodno možemo reći) perjanica ove familije – to je zvučnik koji donosi okružujući zvuk impresivnog kvaliteta, sveden/elegantan dizajn i jednostavno korišćenje. Pogledajmo šta sve ovaj zvučnik čini posebnim…

Beolit 15_3

B&O Beolit 15 je prenosivi zvučnik jednostavnog, ali veoma modernog dizajna (osmislio ga je poznati dizajner Cecilie Manz) koji je napravjen od najboljih mogućih materijala (aluminijum, koža, guma i plastika) i čiju osnovu čini skup više zvučnika i basova raspoređenih u krug, zahvaljujući kojima se kao rezultat dobija moćan, prodoran i okružujući zvuk. Proizvođač Beolit 15 nudi u više različitih kolorita (Natural, Polar Blue, Shaded Rosa, Natural Champagne, Black…) sa zaista jako zanimljivim kožnim ručkama za nošenje i odlično rešenim boksom za čuvanje kablova. Dobro ste pročitali, nije greška – Beolit 15 ima mali boks u koji je moguće smestiti kablove za punjenje njegove baterije, ali i kablove preko kojih se mogu puniti mobilni telefoni i tableti. Zamislite pođete na plažu i vaš mobilni se nakon nekog vremena isprazni – preko Beolit 15 zvučnika ga lako možete napuniti. Inače, baterija na ovom mobilnom zvučniku je (logično) punjiva (2200mAh, Li-Ion) i može da ponudi reprodukciju zvuka do 24h, ako se ne koristi za druge namene.

Pročitajte i tekst:  Adaptacija na "Novu realnost" – Ovo je gedžet koji sada svi treba da imaju!

Kako je reč o prenosivom zvučniku tako je isti opremljen sa Bluetooth adapterom (4.0 standard) preko koga komunicira sa nosačima/izvorima zvuka (tablet računari, pemetni telefoni, media plejeri, notebook računari…). Za korisnike koji ne vole bežične veze tu je i USB konektor za direktnu interakciju, kao i jedan mini USB ulaz. Bežična interakcija je dobro urađena/izvedena, mada se da primetiti da sa pojedinim Android uređajima Beolit 15 ima problema po pitanju stabilnosti veze – nakon nekog vremena komunikacija se jednostavno prekine. Sa druge strane komunikacija sa svim iOS i OS X uređajima je besprekorna, ali nije naodmet skinuti aplikaciju sa oficijalnog sajta proizvođača (ista je besplatna) jer ona donosi “brdo” sjajnih mogućnosti tj. podešavanja koja umnogome mogu da poboljšaju kvalitet zvuka i učine slušanje muzike lepom svakodnevnom navikom. Aplikacija je dostupna za gotovo sve mobilne i desktop platforme i krajnje je jednostavna za korišnje. Funkcije su korisniku izvedene u osnovnom prozoru, a grafičko okruženje je tako moćno da prosto tera korisnika da se druži sa njim.

Kvalitet zvuka je očekivano najjača strana Beolit 15 zvučnika. B&O se baš, baš opasno potrudio da ovaj zvučnik maksimalno optimizuje i učini interesantnim kako za prave audiofile, tako i za ljubitelje kvalitetnog zvuka, ali i sve koji jednostavno vole da slušaju muziku gde god se nalaze. Svi testovi su pokazali superiornost audio reprodukcije – tonovi su verno reprodukovani, a bas je moćan, prodoran i dosledno prati ritam svih muzičkih pravaca. Kao što smo napomenuli Beolit 15 donosi okružujući zvuk, odnosno zvuk u punom krugu od 360 stepeni po čemu je gotovo jedinstven na tržištu mobilnih zvučnika. Jednostavnije rečeno sa Beolit 15 zvučnikom i pop i rok i klasična i dens muzika zvuče odlično gde god da se nađete u njegovom okruženju – to je onaj pravi kristalno čist zvuk na koji smo navikli od ovog proizvođača. O tome koliko je Beolit 15 sjajan prenosivi zvučnik govori i podatak da je samo u toku poslednjih par meseci osvojio preko deset nagrada od prestižnih svetskih audio portala.

Pročitajte i tekst:  Lenovo i Google zajedno rade na kreiranju samostalnog Daydream VR seta

I šta reći na kraju ovog teksta do da Beolit 15 predstavlja verovatno jedan od najboljih i najinteresantnijih mobilnih zvučnika na tržištu. Istina, dosta je teži (2.7 kg) od sličnih konkurentskih rešenja, ali zato po pitanju kvaliteta zvuka retko ko može da mu stane na crtu. Njegova velika prednost je i to što se može upariti sa još jednim ili više Beolit 15 zvučnika, čime se može ozvučiti ćitav jedan manji kraj ili poveća plaža. Cena mu, naravno nije mala, ali ko traži savršen prenosivi zvučnik veće izlazne snage od Beolit 15 zvučnika teško da će naći nešto bolje!

Cena (sa PDV-om): 62.500,00 dinara

Kontakt: iStyle