B&O Beoplay A1 – kompaktan i moćan mobilni zvučnik

Beoplay A1_2

Mobilni zvučnici su potpuni hit širom planete, a svoju ekspanziju doživeli su sa velikom popularnošću mobilnih nosača zvuka što svakako uključuje kako pametne telefone, tako i tablet računare i notebook mašine. Mogu se sresti na plažama, planinskim druženjima, žurkama i putovanjima – jednostavno ima ih svuda. Raznoraznih su oblika i napravljeni su od različitih materijala, a što je posebno zanimljivo postoje i veoma moćna rešenja izuzetno male težine kakav je na primer Beoplay A1 mobilni zvučnik kompanije B&O. Zbog svoje posebnosti, jedinstvenog dizajna i par naprednih funkcija ovaj model je apsolutno zaslužio da dobije redove koji slede…

Beoplay A1 je u ovom trenutku definitivno jedan od najlepših prenosivih zvučnika na tržištu. Napravljen je od vrhunske plastike, aluminijuma i silikona i dostupan je u dve boje (srebrnoj i maslinasto zelenoj) koja je svaka na svoj način veoma atraktivna i čini ga maksimalno privlačnim. Sa druge strane ovaj zvučnik teži svega 600 grama i koncipiran je tako da bude full otporan na većinu spoljnih uticaja, zbog čega i donosi dosta širu primenu u odnosu na slična rešenja. Inače, Beoplay A1 je dizajnirao poznati kreator audio opreme Cecilie Manz, koji je već u više navrata do sada osvajao brojne nagrade za svoja vizuelna rešenja.

Osnovu Beoplay A1 zvučnika čini skup više manjih zvučnika. Konkretno, to su dva vufera i tvitera snage od po 30W i dva zvučnika snage od po 140W. Ovolika izlazna snaga dovoljna je da ozvuči čak i veće prostorije, kao i manje žurke, rođendane ili kasna večernja druženja sa prijateljima. Ipak, ono što je mnogo važnije je sam kvalitet zvuka koji je apsolutno za svaki respekt. Testovi su pokazali kako Beoplay A1 zvučnik rame uz rame može da stane sa ozbiljnim zvučnim sistemima. Svi tonovi su gotovo besprekorno reprodukovani dok je bas čist, jasan i prodoran. To u prevodu znači da sa ovim zvučnikom odlično “zvuči” kako muzika 70-tih, 80-tih i 90-tih, tako i moderna muzika, kao i klasične note.

Pročitajte i tekst:  Zmajevi, zombiji i superheroji: popularne TV serije korišćene kao maske za širenje malvera

Beoplay A1 zvučnik nije dobar samo za “svirku”, već i za komunikaciju. Može da posluži za ćaskanje preko Skype-a i Viber-a (Vajbera), ali i za konferencijske pozive. Takođe, preko prateće aplikacije može da se konfiguriše tako da korisnika obaveštava o prispelim mejlovima i SMS porukama, kao i da zvučno javi šta vlasnika od obaveza čeka u tekućem danu, sedmici ili mesecu. Potpuno logično A1 zvučnik sa izvorima zvuka komunicira preko Bluetooth veze poslednje generacije, a za isti postoji i posebno osmišljena aplikacija koja je grafički veoma lepo sređena i maksimalno je funkcionalna. Preko pomenute je moguće upravljati basom, niskim i visokim tonovima, ali i određivati prirodnost i snagu zvuka. Jača strana ovog sjajnog zvučnika je i njegova baterija koja nudi/donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju, a i kada energije nema baterija se veoma brzo napuni i zabava opet može da počne.

Malo je mobilnih zvučnika kao što je A1 koji mogu da se pohvale ovako lepo izbalansiranim basom i besprekornom reprodukcijom svih tonova. Koju god vrstu muzike da “svira” A1 to radi na najbolji mogući način i sa apsolutnim stilom, koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Pogodan je kako za izlete u prirodi, tako i za druženja na plaži i mini žurke, a ako se poveže sa još kojim bratom ludovanjima nema kraja. Cena mu za naše uslove jeste malo viša, ali da je reč o posebnom mobilnom zvučniku koji je bar 20 godina ispred drugih tu nema dileme.

Pročitajte i tekst:  Kako prilagoditi slušalice FreeBuds 5i sebi i svojim potrebama?

Cena (sa PDV-om): 33.000,00 dinara

Kontakt: iStyle