Chieftec APB-500B8 – odlično napajanje pristupačne cene!

Prodaja desktop računara iz godine u godinu je sve manja, što je posledica velike popularnosti mobilnih uređaja na kojima je danas moguće obaviti sve poslove i to još u pokretu. Ipak, postoje korisnici kojima je desktop računar i dalje najbolja opcija, ali i najpovoljnije rešenje. Gejmeri su zasebna priča i njima su PC mašine sve, a tu su i kućni i kancelarijski korisnici koji u desktop računarima vide mogućnost obavljanja više poslova…

Ključna stvar kod desktop računara su core komponente jer od njih zavise krajnje performanse, s tim da uvek treba obratiti pažnju i na ostale elemente u “igri” tj. kućištu, posebno na izvor ili korektnije rečeno napajanje. Od ove komponente zavisi gotovo kompletna stabilnost PC mašine i njen izbor se bukvalno može porediti sa nečim što se zove postavka temelja na kući. Trenutni izbor napajanja na tržištu je menje-više dobar, ali su domaći uvoznici najveći akcenat stavili na modele velike izlazne snage, dizajnirane za one najzahtevnije korisnike, dok je ponuda prosečnih napajanja znatno slabija. Ipak, kada se malo bolje pogledaju domaći IT šopovi moguće je videti/pronaći zaista jako dobre modele manje izlazne snage vrsnih proizvođača po sasvim umerenim cenama, koji nude mnogo više od očekivanog. Jedno takvo napajanje dolazi iz kompanije Chieftec, nosi oznaku APB-500B8 i na svim relevantnim testovima ostavilo je dobre utiske.

Pročitajte i tekst:  AMD objavio plan za ulaganje 135 miliona dolara u proširenje istraživanja, razvoja i inženjeringa u oblasti adaptivnog računarstva u Irskoj

APB-500B8 je napajanje za manje zahtevne korisnike obzirom da ima izlaznu snagu od 500W i da nije modularnog tipa. Proizvođač ga prvenstveno preporučuje za malo ozbiljnije kućne i kancelarijske mašine, ali u praksi zbog nešto boljih komponenti od kojih je sačinjeno može da bude i pristojan izbor za neku manje zahtevnu gejming konfiguraciju (npr. kombinacija AMD-ovog APU procesora srednje klase sa R5, R7 ili RX grafikama). U radu se napajanje jako malo greje, čak i kada se pristojno optereti i to dodatno pokazuje koliko je Chieftec truda uložio da i u niži segment napajanja donese onaj pravi kvalitet po kom je prepoznatljiv u celom svetu.

Iako kod ovog napajanja nema nekih velikih posebnosti u odnosu na druga Chieftec-ova rešenja iz iste klase (pouzdanost je tu, izrada je odlična, komponente su kvalitetne…) za APB-500B8 se može reći da je definitivno jedno od energetski najefikasnijih rešenja i to prvenstveno zato što donosi energetsku efikasnost od preko 80% – u praksi to je zaista tako i to svi instrumenti pokazuju. Tu je i odlično rešen rashladni sistem, kao i koliko-toliko regulisan menadžment sistem – kablovi ne plivaju unutar kućišta. Nivo buke je minimalan, što sve zajedno u paketu APB-500B8 napajanje čini veoma finim izborom, možda i najboljim u svojoj klasi.

Chieftec je sa APB-500B8 napajanjem još jednom pokazao da je apsolutni lider na svim poljima, bar kada je dizajniranje napajanja upitanju. Ovo rešenje radi posao jako dobro, bez oscilacija u kvalitetu i tehnološki gledano je opremljeno korisnim inovacijama. Energetski svakako spada među najbolje u svojoj klasi, a i cenovno je više nego prihvatljivo za svačiji džep. U biti, kome treba odlično, a povoljno napajanje iz srednje klase APB-500B8 je u ovom momentu izbor No 1.

Pročitajte i tekst:  Canon imageRUNNER ADVANCE DX C5800 – vrhunska produktivnost u najprodavanijoj seriji štampača

Cena (sa PDV-om): 4.199,00 dinara

Kontakt: List