Comtrade promenio standarde u avio-industriji

Comtrade, vodeća IT kompanija u jugoistočnoj Evropi, uvodi revoluciju u način planiranja putovanja avio-kompanije Ryanair.
Nakon 36.000 inženjer-časova rada i testiranja, lansirana je revolucionarna „booking and travel“ platforma myRyanair koju su Comtrade-ovi stručnjaci kreirali za vodeću low-cost avio kompaniju, Ryanair. Fokusirana na brzinu i efikasnost, myRyanair platforma lako može da popuni čak četiri Boinga 737 za jedan minut. Aplikacija omogućava korisnicima da selektuju najpoželjnije opcije putovanja, ali i obezbeđuje sigurnost ličnih informacija i plaćanja, jednostavnu pretragu Ryanair-ovih 1.800 avio-linija, bržu rezervaciju karata i lakše “čekiranje” na aerodromu. Bazirana na korisnikovom ličnom profilu, myRyanair asistira tokom celog putovanja, od personalizovanih saveta vezanih za odmor do nuđenja opcija koje štede novac. U aprilu 2016., ova platforma je ušla u uži izbor za nagradu “Private Sector Project of the Year “ na godišnjoj manifestaciji “Tech Excellence Awards”.

Comtrade will help Ryanair become a digital travel leader following major deal. Pictured (L-R) are: Dejan Cušic, Solutions and Services Business Director, Ireland & UK, Comtrade; and John Hurley, CTO, Ryanair.

Lansiranje myRyanair platforme otvara poglavlje u kojem će ovaj avio-prevoznik uticati na celokupnu avio-industriju uz pomoć inovativne tehnologije fokusirane na lične želje i potrebe klijenata. Ryanair, koji ima flotu od čak 350 Boinga 737, planira da do 2024. godine poveća broj putnika sa 106 na 180 miliona godišnje, u čemu će platforma myRyanair igrati centralnu ulogu.
„Izuzetno sam ponosan što su inženjeri kompanije Comtrade uspeli da naprave softver za giganta kao što je Ryanair, kompaniju koja je „Amazon“ među svetskim avio-prevoznicima. Ovo rešenje će iz korena promeniti budućnost avio-saobraćaja, jer Ryanair je postavio standarde koji će teško biti dostignuti u dogledno vreme“, kaže Veselin Jevrosimović, predsednik grupacije Comtrade.
Govoreći o projektu, Dejan Ćušić, direktor za rešenja i servise kompanije Comtrade (za Irsku i UK), izjavio je: “Comtrade-ovi stručnjaci razvijaju pionirske tehnologije za kompanije sutrašnjice i zahvaljujući njihovoj vrhunskoj ekspertizi, uspevamo da isporučimo tako izuzetne i zahtevne proizvode za veoma kratko vreme. Sa Ryanair-ovom vizijom i našim inženjerima svetske klase, kreirali smo nešto što će obogatiti iskustvo putovanja za milione ljudi.”

John Hurley, CTO, Ryanair, izjavio je: “Opseg platforme myRyanair je fenomenalan. Ona je kreirana da operiše sa podacima 106 miliona ljudi, a kako mi rastemo, tako će rasti i kapaciteti myRyanair-a. Partnerstvo sa Comtrade-om je suštinsko u pretvaranju ove vizije u stvarnost. Uz svoju vrhunsku ekspertizu, inovativno razmišljanje i nepokolebljivi profesionalizam, Comtrade je pomogao Ryanair-u da postavi temelje za budućnost.
Pročitajte i tekst:  Motorola predstavila prvi telefon sa ultra-širokom akcionom kamerom, evo kad stiže u Srbiju i koja će biti cena