Da nikad ne izgubite ključeve

chipolo 1Koliko puta vam se desilo da ne možete da pronađete ključeve od svog stana ili automobila? Dovoljno je da se „sakriju“ negde u torbi i da to postane problem. Zahvaljujući jednom malom uređaju nazvanom Chipolo, gubitak ključeva postaje prošlost. To je mali bluetooth uređaj koji izgleda kao čip u kazinu (odatle mu i ime), koji se povezuje sa telefonom i na taj način se prati njegovo kretanje.

Posebna aplikacija u telefonu pokazuje udaljenost Chipola (odnosno ključeva na koje je nakačen), a ukoliko nije na vidnom mestu, moguće je aktivirati zvučni alarm koji će otkriti njegovu poziciju. Zgodno je i to što je za jednu aplikaciju moguće vezati više Chipola, kojima se mogu dodeliti različita imena, a njihovo razlikovanje je dodatno olakšano, pošto se proizvode u različitim bojama. Kao dodatna sigurnost, može da se uključi opcija koja će na telefon poslati push notifikaciju onog trenutka kada  se Chipolo udalji od njega da izgube međusobnu konekciju. Tom prilikom, prikazaće se na mapi i zadnja poznata lokacija Chipola, pa ukoliko se to desi na ulici, možete da otkrijete tačno mesto na kome ste izgubili ključeve.

chipolo 2Interesantno je da veza funkcioniše dvostrano. Ako ne možete da pronađete svoj telefon, dovoljno je da prodrmate Chipolo i telefon će se javiti zvučnim signalom. Takođe, iz Chipolo aplikacije moguće je i fotografisanje, a sistem je prilagođen za pravljenje selfija. Dovoljno je da usmerite kameru ka sebi, prodrmate Chipolo i fotoaparate će da okine…

Pročitajte i tekst:  Nove tehnologije za lepše sutra!

Chipolo poseduje još jednu dodatnu opciju – temperaturni senzor. Tako svuda i u svakom trenutku možete da proverite temperaturu lokacije na kojoj se Chipolo nalazi.

Kontakt: www.chipolo.net