EWE i partneri u humanitarnoj IT akciji!

Kompanija EWE Comp u saradnji sa svojim partnerima organizovala je (sada već tradicionalnu) humanitarnu IT akciju u kojoj je glavni zadatak bio da se pomogne najugroženijoj deci u Srbiji kojoj bi vrhunska IT oprema omogućila lakše školovanje, brže sticanje novih znanja i otvorila prozor u moderan svet. Kompanija EWE Comp i partneri ove kompanije tako su izmamili osmehe, između ostalih, i dvogodišnjoj Dunji iz Degrmena, čija porodica živi u uslovima krajnjeg siromaštva i Dragani (13), koja sa svoje troje braće i sestara svaki dan prelazi po petnestak kilometara do škole i nazad u selu u kome nema više dece, pa će im Chieftec kompjuter sa Epson štampačem, AOC monitorom i Cooler Master tastaturom biti u neku ruku i prozor u svet.

Tu je i sedamnaestogodišnji Nenad Stevanović iz jednog kuršumlijskog naselja čiji su roditelji prerano preminuli i njemu će ACER tablet mnogo značiti u daljem sticanju novih znanja, te Dejana Bačko (23) koja je rođena bez gornjih ekstremiteta i uprkos tome postiže izvanredne rezultate u tekvondu i slikanju ASUS transformer book-om, onda Miloš (21) i Veljka (19) Antonijević iz sela kraj Jagodine, kojima je Beko bar na trenutak olakašao patnje.

Nikako ne treba zaboraviti ni Aleksu (13), koji već godinama ima problema sa suhom i nosi slušni aparat – njega je ASUS obradovao Transformer Book-om, kao ni devojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima i koja je uspela nakon toga da nastavi sa iole normalan život upisom fakulteta – Dell laptop će joj svakako biti od velike koristi.

Pročitajte i tekst:  Crna Gora prva na svetu dobija novu Viber premium uslugu

“Svesni smo da u Srbiji postoji mnogo dece kojima je pomoć potrebna u bilo kom obliku. Odlučili smo se da učinimo nešto povodom toga, da bar određenom broju porodica (njih 15 konkretno) učinimo dan iole lakšim i zahvaljujemo se svojim poslovnim partnerima koji su nam pomogli u tome.” – poručila je Marija Popović direktorka marketinga kompanije EWE Comp.

I dok Lela (36) ističe da se kompjuteru najviše obradovala njena najstarija ćerka Dragana (13), Rade Laketić, glava tročlane porodice, kaže da će on i supruga, zahvaljujući novom frižideru, moći da svoju dvogodišnju ćerkicu hrane svežim namirnicama. I braća Stevanović zahvalna su na tabletu, koji dosad nisu imali i koji, kažu, ne bi ni mogli da priušte.

Lepota života krije se u darivanju i pomoći onima koji nemaju, pate, ne mogu ili ne znaju kako da se nose sa životom i životnim problemima. Mlađi su tu najugroženiji i zato je pravi trenutak da svi koliko mogu doprinesu ovoj sjajnoj IT humanitarnoj akciji, jer život ima  pravu lepotu, ako se pomogne onima kojima je pomoć zaista neophodna!