Fitbit Alta – fensi fitnes narukvica

Iz kompanije Fitbit stiže nam još jedna veoma zanimljiva fitnes narukvica – Alta. Fensi izgleda i sa brojnim naprednim tehnologijama Alta je pravi izbor za sve kojima je zaista stalo do zdravijeg načina života, vitke linije i pozitivne energije. Fizički gledano Alta je definitivno najtanja fitnes narukvica u ponudi kompanije Fitbit i apsolutno najlepši produkt ovog proizvođača. Dostupna je u četiri različite boje (Black, Blue, Plum i Teal) i odlično “leži” i lepšem i jačem polu. Prati kako dnevne, tako i noćne aktivnosti korisnika, s tim da za razliku od sličnih rešenja na tržištu lako može da se upari sa pametnim uređajima (telefoni, tablet računari…) i delimično je vodootporna. Koje sve tajne još krije Alta?

Fitbit Alta_1

Kao što smo napomenuli Alta je definitivno jedna od najlepših fitnes narukvica na tržištu i apsolutno proizvod koji opija um svojom jednostavnošću i finalnom izradom. Sva njena atraktivnost krije se u upotrebi posebne vrte gume i malom displeju koji je postavljen tako da se stapa sa narukvicom. Zbog svog svedenog dizajna Alta se savršeno uklapa kako sa sportskom, tako i sa elegantnom garderobom, a što je još jednostavnije nije zahtevna za održavanje. Dovoljno je samo da se povremeno prebriše nekom kvalitetnom mikrofiber krpicom i izgledaće kao nova.

Hardverski gledano Alta je opasno moćna fitnes narukvica jer je opremljena sa 3-axis akcelerometrom koji nadzire i dnevne i noćne aktivnosti njenog vlasnika ili vlasnice. Kada je reč o dnevnim aktivnostima Alta prati kretanje korisnika, iskoračane korake i stepenice, pređene kilometre, pređenu distancu, potrošene kalorije i način na koji se vežba. Od noćinih aktivnosti posebno se izdvaja trekovanje dubine sna, što je od ključne važnosti sportistima i rekreativcima jer je kvalitetan san jedna od veoma bitnih stvari za normalno funkcionisanje organizma. Alta poseduje i kalendar, alarm i sat, kao i sistem za notifikacije koji pruža inforamcije o primljenim mailovima, porukama i pozivima.

Pročitajte i tekst:  Kripto-džeking postaje najomiljenija aktivnost među sajber kriminalcima

Na sve prethodno rečeno treba dodati i činjenicu da se Alta lako može transformisati u personalnog fitnes trenera koji sugerira i prati vežbanje i generalno prati celokupno stanje organizma. Ona je u stanju da istražuje navike korisnika i da na osnovu njih i načina života sugeriše skup vežbi sa kojima se telo može dovesti u savršen sklad, odnosno odgovarajući balans.

Ugrađena baterija je još jedna od velikih prednosti ove narukvice. Dovoljno je samo da kažemo da je potrebno svega nekoliko sati da se ista napuni i da se za to dobija punih 5 radnih dana autonomije i sve je jasno! Zanimljiv je i podatak da baterija može da izdrži godine i godine punjenja bez gubljenja na kapacitetu.

Većinu prikupljenih podataka Alta ispisuje na svom displeju, međutim za korisnike koji teže detaljnosti tu je i posebno osmišljenja Fitbit aplikacija iz koje je moguće saznati mnoštvo zanimljivi detalja koji (realno gledano) mogu značajno pozitivno da utiču na stimulaciju nosioca narukvice. Sama aplikacija je jednostavna za korišćenje i napisana je za sve popularne desktop i mobilne platforme. Šta više aplikaciju je moguće konfigurisati tako da se stalno sinhronizuje sa narukvicom, a sve u cilju temeljnog informisanja nosioca iste.

Ako po strani stavimo činjenicu da Alta ne može da prati otkucaje srca, onda je upitanju jedna od veoma, veoma ozbiljnih narukvica koja pretenduje da ove godine bude na tronu u svojoj klasi. Ona perfektno obavlja zadatke za koje je namenjena i što je još važnije korisniku veoma lepo prenosi sve rezultate, što kroz brojke, što kroz grafikone. Velika prednost Alta narukvice se krije i u činjenici da je Fitbit za nju dizajnirao i skup odabranih dodataka od plemenitih materijala i kože, pa ko voli neka izvoli – cene im nisu male, čisto da se zna. Ni cena narukvice nije najpovoljnija na tržištu, ali Alta je daleko, daleko ispred konkurencije i to se plaća!

Pročitajte i tekst:  ChatSim 2 - Čet i Internet bez ograničenja, svuda u svetu

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: WinWin