Fitbit Blaze – pametni fitnes sat koji osvaja svet

Pametni fitnes satovi apsolutni su hit u svetu, a i na prostorima Balkana postaju sve traženija roba. Pored Apple-ovog Watch-a kao ultimativnog pametnog sata sa brojnim fitnes opcijama, još nekoliko zanimljivih rešenja na tržištu se ističu kako vrhunskom izradom i kavlitetom ugrađenog hardvera, tako i sjajnim mogućnostima i moćnim softverom. Fitbit-ov Blaze pametni fitnes sat jedan je od onih koji bi (potpuno smo sigurni) svako voleo da ima na svojoj ruci. Blaze je u osnovi kombinacija pametnog sata, moćnog fitnes trenera, sjajnog trekera i gedžeta sa preko 250 izuzetnih funkcija. On je verni pomoćnik u borbi protiv viška kilograma, ali i pravi pomoćnik na putu ka zdravijem načinu života. Pogledajmo po čemu je sve Fitbit Blaze poseban.

Fitbit Blaze_5

Blaze svojim izgledom pomalo podseća na neki vanzemaljski časovnik, pogotovo kada se krene u pretragu po njegovom fenomenalno osmišljenom softveru. Opet on je u isto vreme i elegantan pametni sat koji se besprekorno uklapa sa svečanom i takozvanom poslovnom garderobom. Za sada proizvođač Blaze isporučuje u tri verzije, odnosno tri različite boje narukvice (Plum, Black i Blue), ali nije isključeno da bi se uskoro u prodavnicama mogao naći i u još par zanimljivih kolorita. Za ovaj pametni fitnes sat Fitbit je osmislio i vrlo zanimljiv skup dodataka u vidu kožnih narukvica i narukvica napravljenih od plemenitih materijala, međutim njihove cene nisu baš previše povoljne – ipak su to dodaci za one sa dubljim džepovima.

Pročitajte i tekst:  Nova linija LG televizora predstavljena na sajmu CES 2018

Srce Fitbit Blaze sata čini skup senzora koji prate kako dnevne, tako i noćne aktivnosti korisnika. Od dnevnih aktivnosti posebno se izdvaja praćenje potrošnje kalorija, kao i rad srca (puls), a tu su još i mogućnosti praćenja pređenih kilometara, iskoračanih koraka i stepenika, vožnje bicikle i generalno većine sportskih aktivnosti. Od noćnih aktivnosti Blaze vrlo detljno ima uvid u dubinu sna korisnika, kao i o trzavicama koje je njen nosilac imao tokom noći. Praćenje dubine sna od ključnog je značaja za sportiste i rekreativce jer dovoljno je samo ujutru da pogledaju u aplikaciju i znaće jesu li se dovoljno odmorili i spremili za nove sportske pobede – osećaj nekada zna da zavara, ali senzor koji prati dubinu sna na Blaze pametnom satu nikada ne greši, bar su tako pokazali testovi.

U zavisnosti od potreba Fitbit Blaze se lako može pretvoriti u vrhunskog fitnes trenera, kao i u pravog vodiča na putu ka zdravijem načinu života. Osim toga preko njega je moguće upravljati muzičkim plejerima ili nekim od popularnih bežičnih zvučnika, a dizajniran je i da prima notifikacije o prispelim porukama, pozivima i mejlovima, ali samo onda kada se sinhronizuje sa pametnim telefonom ili tablet računarom. On poseduje još i sat (logično), alarm, kalendar, štopericu i brojne druge korisnike stvarčice koje ovaj gedžet čine drugačijim i poželjnijim. Kada smo već u prethodnim redovima pomenuli sinhronizaciju da kažemo kako se Blaze odlično razume sa svim mobilnim i desktop platformama, mada je neki naš lični utisak da je aplikacija za iOS platormu najbolje odrađena, a i po broju funkcija je iznad ostalih. Aplikacije za sva okruženja imaju odlično rešen interfejs, veoma su intuitivne i pružaju detaljan uvid korisniku o svim dnevnim i noćnim aktivnostima – i to sve bukvalno na minutnom nivou kroz impresivne grafičke prikaze.

Pročitajte i tekst:  Saznajte zbog čega će HONOR Magic6 Lite biti vaš novi omiljeni uređaj

Jedna od bitnijih stvari kod Blaze pametnog fitnes sata je njegova baterija koje se brzo puni i pruža rad od čitavih pet dana, što je odličan rezultat obzirom da Blaze ima poveći displej i dosta zahtevan hardver. Nikako ne smemo da ne spomenemo da je Blaze otporan na većinu spoljnih uticaja i da je delimično vodootporan, što znači da se sa njime bez problema može trčati po kiši, ali nije osmišljen da se sa njime ide na kupanje i tuširanje. Dobra strana Blaze pametnog fitnes sata je i ta što nije zahtevan po pitanju održavanja pa je tako dovoljno da se samo jednom u par dana prebriše nekom kvalitetnom mikrofiber krpom i izgledaće kao nov.

I to bi u nekim kraćim crtama bio Fitbit Blaze. Nama se iskreno veoma dopao i to iz dva razloga: prvo – ima zaista odlične funkcije poput praćenja rada srca, stimulatora u borbi protiv viška kilograma i personalnog trenera koga samo treba slušati i rezultati su zagarantovani, drugo – veoma moćno izgleda, može se nositi kako uz sportsku, tako i uz elegantnu garderobu i ima odličnu bateriju. Jednostavnije rečeno Blaze je pravi pametni fitnes sat koji zna šta radi da bi svog korisnika zadovoljio, oslobodio od stresa i poveo na put ka zdravim životnim navikama. Istina, nije ni malo povoljan, ali da se isplati u to nema sumnje. I za kraj – zbogom masne naslage, zdravo vitka linijo!

Pročitajte i tekst:  Nokia 8 donosi tri novine u svet Android telefona

Cena (sa PDV-om): 37.900,00 dinara

Kontakt: iStyle