Fitbit Flex 2 – vrhunski fitnes treker!

Već nekoliko godina unazad fitnes trekeri uživaju veoma veliku popularnost kod sportista i rekreativaca, ali i osoba koje žele da na najprirodniji i najjednostavniji način zakorače u svet zdravih navika, odnosno da krenu da vode zdrav i aktivan život. Neka od naprednijih rešenja koriste se čak i u medicinske namene, kako za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, tako i za trekovanje njihovih fizičkih aktivnosti, ali i prikupljanje drugih informacija. Realno gledano fitnes trekeri u ovom trenutku zaista imaju ogromnu primenu i veliki potencijal o čemu najbolje govori činjenica da ih ozbiljni proizvođači iz godine u godinu maksimalno unapređuju novim mogućnostima.

fitbit-flex-2_2

Kompanija Fitbit najveći je proizvođač ovih uređaja i definitivno je ime kom potrošači najviše veruju. O koliko jakoj kompaniji je reč najbolje govori podatak da Fitbit ima učišće od preko 70% na tržištu fitnes gedžeta, kao i da se u njihovim laboratorijama kompletno razvijaju rešenja – od vizuelnog izgleda do senzora koji će biti ugrađeni u proizvode koji se razvijaju. Kao najuticajniji proizvođač u ovoj oblasti Fitbit se trudi da svoje konzumente i buduće potrošače uvek iznenadi nekim novim, moćnijim rešenjem, što je nedavno bio slučaj sa Flex 2 fitnes trekerom, koji u svakom smislu predstavlja naslednika popularne Flex narukvice, s tim da unapređeni model dolazi sa nekoliko funkcija više i daleko zanimljivijim i atraktivnijim dizajnom…

Jednostavno i prefinjeno

Fitbit Flex 2 fitnes treker je dizajnerski jedan potpuno sveden produkt koji se može nositi oko vrata u vidu lančića ili kao narukvica oko ruke. Izuzetno je malih dimenzija i na sebi nema apsolutno nikakve posebno atraktivne detalje kao skupi i izvikani modeli. Delimično je rezistentan na većinu spoljnih uticaja, uključujući i kapljice vode, ali nije potpuno vodootporan. To znači da sa njim nema plivanja i ronjenja, ali mu zato ništa neće biti ako krene kiša da pada dok se trenira/vežba ili trči u prirodi. Ovaj treker nema displej na sebi, kao ni neke složene funkcije, međutim poseduje 5 LED dioda koje korisnika obaveštavaju o statusu baterije, propuštenim pozivima, pristiglim porukama i mejlovima i drugim važnim informacijama. Na žalost, te informacije je moguće videti samo na displeju telefona sa kojima Flex 2 fitnes treker komunicira preko Bluetooth veze. Prateća aplikacija je veoma lepo osmišljena i pregledna je tako da korisnik iz nje može da crpi apsolutno sve podatke i prati svoj progres, kao i da bude informisan o pravilnom načinu ishrane i o tome kako treba da se vežba. Aplikacija je napisana i dostupna je za sve popularne desktop i mobilne platforme, što je veliko plus u odnosu na slična konkurentska rešenja.

Pročitajte i tekst:  Uz ove slušalice uvek je pravo vreme za omiljenu muziku

Flex 2 fitnes treker prati iskoračane korake i stepenike, iskoračanu ili istrčanu distancu/kilometražu, potrošene kalorije, ukupno vreme provedeno u nekim fizičkim aktivnostima, kao i vreme provedeno bez bilo kakvih aktivnosti (sedenje, ležanje…). Dodatno, sve to upotpunjuje SmartTrack funkcija koja automatski pratiti pojedinačne aktivnosti korisnika, kao što su trčanje i aerobne vežbe, ali i bavljenje nekim konkretnim sportskim disciplinama. Pored dnevnih Flex 2 treker prati i noćne aktivnosti korisnika. On meri vreme koliko organizam odmara, dubinu sna i periode odmora formirajući veoma jasnu i preciznu sliku o tome koliko je organizam zaista spreman da se potpuno posveti dnevnim obavezama i fizičkim naporima. Moguće je čak postaviti i određene ciljeve u smislu blagovremenog odlaska na spavanje i kreiranja mini odmora koje doktori preporučuju i savetuju kao najbolje rešenje za pravilno funkcionisanje organizma.

Par dodatnih funkcija

Iako Flex 2 fitnes treker ne predstavlja neki posebno napredan model, on ipak poseduje veoma tihi alarm koji je koncipiran tako da korisnika postepeno izvodi iz sna, odnosno da organizam spreči da doživi veći nivo stresa koji se obično javlja prilikom naglog buđenja. Takođe, dolazi sa naprednim senzorima poslednje generacije koji su maksimalno precizni, zahvaljujući kojima korisnik i ima veoma preglednu sliku svega što radi i svih svojih aktivnosti. Flex 2 fitnes treker između ostalog ima i bateriju odlične radne autonomije koja se izuzetno brzi puni i donosi između 7 i 10 dana aktivnog korišćenja do novog punjenja.

Pročitajte i tekst:  Zakoračite u proleće uz novi "Huawei nova 9 SE"

Suma sumarum

Flex 2 fitnes treker donosi mnogo korisnih i sjajnih funkcija, ali je tek za nijansu ispred svog prethodnika – tako da na ovaj model ne treba gledati sada sa nekim prevelikim očekivanjima. Svakako, najbolji potez proizvođača je taj što je Flex 2 fitnes treker zamislio kao rešenje koje se može nositi i oko ruku, kao narukvica i oko vrata, kao lančić. Visok nivo preciznosti je tu, sjajan softver takođe, ali i besprekorna izrada koja je kod ovakvih proizvoda ključna. Velika prednost ovo fitness trekera je i odlična radna autonomija baterije, kao i “zaključak” da ovaj model ne traži neko specijalno održavanje. Suma sumarum – ko voli i ima potrebu za jednostavanim i pouzdanim fitnes trekerom korektne cene, Flex 2 je pun pogodatak, još ako se uzme u obzir da je Fitbit za njega razvio i posebne akcesoare svakako se svodi na to da je najbolja kupovina u svojoj klasi.

Kratki video i Fitbit Flex fitnes trekeru možete pogledati na ovom link-u.

Cena (sa PDV-om): 13.400,00 dinara

Kontakt: iStyle