GlocalMe – Globalni lični ruter u džepu

Pred nama je vreme letovanja, a svi znamo da se danas ne može bez Interneta. On je u romingu veoma skup, pa se turisti najčešće odlučuju za nabavku lokalne data kartice u državi u kojoj se nalaze. To jeste zgodno rešenje, ali je lokalno i vezano samo za određenu državu. Zamislite da umesto toga stalan Internet pristup bilo gde u svetu, po veoma povoljnim tarifama, koje mogu da budu čak i niže od lokalnih tarifa u pojedinim državama.

Rešenje je GlocalMe G3, mali lični ruter koji funkcioniše u više od 100 država širom sveta. Ovaj ruter omogućava 4G brzine bez kupovine lokalnih data SIM kartica. Funkciniše na prepaid principu sa mogućnošću kupovine paketa koji će trajati jedan dan, nedelju dana ili ceo mesec (sa različitom količinom megabajta ili gigabajta), a vrlo povoljan je i globalni paket koji pokriva sve podržane država u periodu od godinu dana. Plaćanje se vrši online, preko Paypal-a ili nekih drugih online payment sistema.

Sam uređaj poseduje displej od 4 inča preko koga se vrši podešavanje uređaja. Konektovanje je veoma jednostavno, pošto se na ekranu ispisuju SSID i password, a dozvoljena je konekcija do 5 različitih uređaja istovremeno. Baterija izdržava 15 časova rada, a može da se iskoristi i kao powerbank od 5000 mAh.

GlocalMe smo probali tokom Cebit-a i pokazao se kao veoma pouzdan sistem za pristup Internetu. Držali smo ga u rancu, a mobilni telefon smo nakačili na njega i savršeno je radio kako na samom sajmu, tako i na ulicama Hanovera. Stoga možemo da kažemo da se radi o jednom veoma korisnom uređaju za sve putnike, koji će im obezbediti kvalitetan i brz Internet gde god da se nalaze.

Pročitajte i tekst:  Maingear pravi respiratore u gaming kućištima

Kontakt: www.glocalme.com