Honor 5X – iskustva iz prakse (dizajn, funkcionalnost, baterija)

Nastavljamo naš serijal dugotrajnog testiranja telefona, kako bismo vam pokazali kako se oni zaista ponašaju u realnim uslovima, a ne samo na osnovu rezultata sintetičkih testova i prvobitnog utiska. Ovog puta, predstavljamo vam Honor 5X koji smo aktivno koristili oko dva meseca.

honor_5x_0

Prvi utisak je svakako veličina telefona. 5.5 inča možda nije primeren za svaki džep, ali kada se jednom osete prednosti koje donosi veliki ekran, vraćanje na manje dimenzije je teško zamislivo. Aluminijumsko kućište, koje je izrađeno na CNC mašini, ima odličnu disipaciju toplote, pa čak i u ovim danima kada spoljna temperatura prelazi uobičajenu, nismo osetili preveliko zagrevanje telefona tokom dugotrajnije i procesorski zahtevnije upotrebe. Android u kombinaciji sa preinstaliranom Huawei EMUI sistemom (ne zaboravite, Honor je podbrend Huawei-a) možda deluje previše šareno, ali to je stvar ukusa i čovek se brzo navikne na to. U krajnjem slučaju, uvek postoji mogućnost promene teme, što mi namerno nismo hteli da uradimo. Možemo da kažemo da smo već posle nekoliko dana prestali da primećujemo “šarenilo” i da se fokusiramo na stvari koje smo želeli da uradimo.

Najviše nam se svidelo što je ovo jedan od retkih telefona koji ima pravi Dual SIM. Kod većine današnjih modela Dual SIM telefona morate da birate da li želite dve SIM kartice ili jednu SIM karticu i memorijsko proširenje u vidu MicroSD kartice. Ovde možete da imate obe stvari – i dva telefonska broja i dovoljno skladišne memorije.

Pročitajte i tekst:  HONOR Band 6 - Jeftiniji od pametnog sata, a nudi mnogo više

honor_5x_1

Skener otiska prsta je precizan, brzo i tačno prepoznaje patern i otključava telefon. Tokom dvomesečnog testiranja samo jednom nam se desilo da je pogrešno očitao otisak.

Baterija je velikog kapaciteta i izdržavala je gotovo puna dva dana između punjenja, uz relativno čestu upotrebu telefona. To je čak i više nego što smo očekivali, a jedan od razloga je možda i to što EMUI u sebi sadrži nekoliko korisnih alata za optimizaciju rada baterije.

Pogledajte tekst o našim inicijalnim utiscima o Honor 5X telefonu.