Honor 7 Lite – iskustva iz prakse (senzor, baterija, Dual SiM, korisnički interfejs…)

honor-7_lite_2Dva meseca svakodnevno smo koristili Honor 7 Lite i vreme je da vam prenesemo naša iskustva u realnom radu ovog telefona. Možda na prvi pogled ne izgleda mnogo važno, ali se u praksi pokazalo kao veoma korisno je multifunkcionalni senzor otiska prsta. Ne samo da smo sa njim otključavali telefon, već smo ga koristili i za javljanje na telefonske pozive, stopiranje alarma, spuštanje notifikacionog panela, kao i za lakši pregled fotografija. Uz sve to, detekcija otiska prsta je brza i precizna.

U zavisnosti od upotrebe telefona baterija je držala od jedan i po do dva dana, tako da je sa te strane zadovoljio sve naše potrebe.  Baterija je ugrađena, a ponekad može da zasmeta što ne postoji mogućnost njenog brzog punjenja, makar do određenog procenta napunjenosti.

Za kameru možemo da kažemo da je među najboljima u klasi. Fotografije su jasne, oštre i sa zasićenim bojama. Naravno, kvalitet nešto opada u uslovima slabog osvetljenja, ali isto se dešava i sa fotografijama napravljenim na daleko skupljim telefonima, tako da mu to ne možemo uzeto za zlo.

U cenovnoj klasi kojoj pripada, 2 GB RAM-a i 16 GB smeštajnog prostora (od čega je 10 GB dostupno za vaše podatke) ovaj telefon je više nego fer ponuda. To je naravno proširivo putem Micro SD kartice, ali s obzriom da Honor 7 Lite poseduje Hibridni Dual SIM (Nano SIM), to znači da ćete morati da se odreknete druge SIM kartice. Moramo da pomenemo da telefon prepoznaje Micro SD kartice do čak 256 GB, pa sa te strane u dužem vremenskom periodu nećete morati da brinete o mestu za skladištenje, odnosno za nekoliko godina, ako vam Honor 7 Lite i dalje bude dobro radio posao, nećete morati da ga menjate samo zato što vam je potrebno više smeštajnog prostora.

Pročitajte i tekst:  Xwave 32A LED TV – Iskustva iz prakse (kvalitet slike, daljinski upravljač, multimedijalni plejer…)

Korisnici Huawei telefona navikli su se na Emotion UI (EMUI) korisnički interfejs, koji se nalazi i u Honor seriji telefona – što je i logično jer je, za one koji možda još ne znaju, Honor brend izveden iz Huawei-ja. Za one koji možda planiraju da prvi put kupe telefon iz ove kompanije pomenućemo da je EMUI interfejs pravljen donekle po ugledu na iOS platformu i da sasvim lepo funkcioniše, čim se naviknete na njega.

Na telefonu ove klase dodatni plus je aluminijumsko kućište. Sa druge strane, telefon nema staklo otporno na ogrebotine, pa preporučujemo da dokupite makar zaštitnu foliju, ako ne i odgovarajuću futrolu.

Ukupan utisak nakon dvomesečne upotrebe je veoma dobar. Jasno je da ovo nije telefon najviše klase, ali za novac koji date za njega dobićete čak i više nego što ste očekivali. Kompromisi su naravno prisutni, ali dobro balansirani. U svakom slučaju, ovaj telefon pružio nam je sasvim prijatno korisničko iskustvo i ni u jednom trenutku nismo osetili da neće biti u stanju da izvrši neki zadatak. Definitivno vredi 220 € – 230 € koliko košta u domaćim prodavnicama.