Honor 8 Lite – lepota jednostavnosti

Kada u nazivu nekog proizvoda vidimo „Lite“ to obično znači da se radi o nekoj jeftinijoj i manje luksuznoj varijanti proizvoda. Honor 8 Lite možda ima tu reč u imenu, ali telefon deluje veoma luksuzno. I što je još važnije, njegova funkcionalnost je na izuzetno visokom nivou, pa slobodno možemo da kažemo da se pomenuto „Lite“ odnosi samo na cenu…

Luksuzan izgled proizvoda obezbeđen je njegovom malom debljnom (samo 7.6 mm), odlično osmišljenim dizajnom, ali prvenstveno zbog zadnje maske koja je napravljena od stakla. Iskorišćeno je isto 2.5D ojačano staklo koje je upotrebljeno i za zaštitu ekrana, pa nećete morati da brinete da li će se slučajno razbiti prilikom pada. Ono na šta treba da obratite pažnju je da pri ruci uvek imate neku krpicu, pošto sjajne i glatke površine s obe strane telefona predstavljaju pravi magnet za otiske prstiju.

Dijagonala AMOLED ekrana je 5.2 inča, što je optimalna veličina – dovoljno je velika da se na njoj lepo vide svi prikazani sadržaji, a istovremeno dovoljno mala da telefon može udobno da stane u jednu ruku. Displej ima Full HD rezoluciju i odlično pozadinsko osvetljenje, pa neće biti problema za čitanje sadržaja sa ekrana čak ni kada tokom ga tokom sunčanog dana koristite napolju.

Honor 8 Lite poseduje osmojezgarni Kirin 655 procesor čija četiri jezgra rade na 2.1 GHz, a četiri na 1.7 GHz. Grafički podsistem zasnovan je na Mali-T830 čipsetu, a sve to zajedno obezbeđuje dovoljnu snagu i za grafički zahtevnije igre. Uostalom, rezultat od 57153 poena na Antutu testu svrstava ga u gornju polovinu srednje klase, gde je inicijalno i osmišljen da bude. Radna memorija iznosi 3 GB, a skladišna obezbeđuje 16 GB prostora. Telefon poseduje hibridni Dual SIM slot. To znači da omogućava upotrebu dve nano SIM kartice ili kombinaciju jedne nano SIM kartice i Micro SD kartice za proširenje skladišne memorije kapacitet do 128 GB.

Pročitajte i tekst:  Lenovo Vibe X3 - iskustva iz prakse (kvalitet signala, baterija, čvrstina)

Na telefonu se na zadnjoj strani nalazi i senzor otiska prsta koji radi odlično, a vreme za identifikaciju je samo 0.3 sekunde. Zadnja kamera poseduje 12 MP i LED blic, dok je prednja kamera rezolucije 8 MP. Obe kamere daju kvalitetne fotografije, rekli bismo natprosečnog kvaliteta za telefone. S obzirom da je Honor 8 Lite spakovan u tzv. „unibody“ kućište, baterija od 3000 mAh ne može da se izvadi. Ona izdržava negde oko 1.5 dana normalne upotrebe telefona.

Honor 8 Lite ima najnoviji Android 7 Nougat operativni sistem, koji je nadograđen petom revizijom poznatog Huawei EMUI (Emotion User Interface) interfejsa. Njegova glavna prednost je to što obezbeđuje da se do 90% komandi, opcija ili aplikacija stiže iz maksimalno tri koraka. To je omogućeno time što EMUI pametno prilagođava svoj prikaz prema prethodnim akcijama i u prvi plan ističe one opcije koje će se najverovatnije upotrebiti.

Na kraju možemo da kažemo da je Honor 7 Lite, veoma popularan telefon u Srbiji, dobio dostojnog naslednika i da možemo da očekujemo da će i Honor 8 Lite da dostigne, a verovatno i prestigne dobru reputaciju svog prethodnika.

Pogledajte i video prikaz Honor 8 Lite telefona.

Specifikacije:

Ekran 5.2“, AMOLED, 1080×1920 piksela,
CPU Kirin 655, osmojezgarni (4 x 2.1 GHz, 4 x 1.7 GHz)
GPU MALI-T830
Memorija 3 GB RAM, 16 GB storidž, proširivo putem Micro SD kartice do 128 GB
SIM Hibridni Dual SIM (nano SIM slotovi)
Kamere 12 MP zadnja, 8 MP prednja
Baterija 3.000 mAh
Ostalo Senzor otiska prsta
OS Android 7 Nougat + EMUI 5.0
Pročitajte i tekst:  Samsung predstavio novi telefon - Galaxy A8(2018)