Huawei je dostigao rast prodaje od 20 procenata tokom 2017. godine

Tokom prošle godine Huawei je proširio svoje prisustvo na 26 evropskih tržišta pametnih telefona, od Stokholma do Atine, uz povećanje od 20% u odnosu na 2016. godinu.

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila svoje poslovne rezultate o prodaji pametnih telefona na tržištima Centralne i Istočne Evrope, kao i Nordijske regije tokom 2017. godine.

– Huawei je ojačao svoj položaj na tržištima Centralne i Istočne Evrope, kao i Nordijske regije za više od 20 procenata – rekao je George Zhangzhe, direktor Huawei Device za Adriatic regiju. Pošto je demonstrirala konstantan rast prodaje, kompanija Huawei Consumer Business Group nastavlja da izražava neprestanu posvećenost inovaciji u istraživanju i razvoju širom sveta, ne bi li kupcima ponudili mobilne uređaje koje žele. – Sigurni smo da će naredna godina, zahvaljujući novim pametnim telefonima koji nude intuitivna i dostupna iskustva našum mušterijama, potvrditi našu posvećenost – dodao je George Zhangzhe

Huawei je zabeležio povećanu potražnju pametnih telefona iz celog spektra ponude, od flegšip modela do jeftinijih uređaja. S ciljem analize promena u mobilnoj industriji i prikupljanja više podataka o potrošačkim trendovima, Huawei je u novembru 2017. godine sponzorisao izveštaj kompanije Internationa Data Corporation (IDC) pod naslovom ,,Mobilna veštačka inteligencija i budućnost inteligentnih uređaja”. Podaci su pokazali da je tokom 2016. godine prodato 5,6 puta više pametnih telefona u odnosu na računare. Prema proceni IDC-a, do 2021. godine više od 60% svetskog stanovništva će posedovati pametni telefon. Ovi podaci se oslikavaju kroz konstantno, značajno povećanje prodaje u kompaniji Huawei Consumer Business Group.

Pročitajte i tekst:  Huawei objavio godišnji izveštaj za 2019. godinu

Povećanje se odrazilo i na uzdizanje kompanije Huawei na nivo globalno poznatog brenda. U 2017. godini, Huawei se našao na 49. poziciji BrandZ liste ,,Top 100 najvrednijih globalnih brendova”, na 88. poziciji Forbes liste ,,Najvredniji svetski brendovi” i na 40. poziciji Brand Finance Global liste ,,500 najvrednijih brendova”.