HUAWEI Mate 10 serija sa integrisanom veštačkom inteligencijom

Huawei je predstavio dugo očekivane HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro u koje je ugrađen prvi čipset sa veštačkom inteligencijom i posebnom Neural Network Processing jedinicom (NPU). Sa poboljšanjem zasnovanim na veštačkoj intelgenciji i potpuno integrisanim mašinskim učenjem, ovaj uređaj donosi vrhunske performanse.

Serija HUAWEI Mate 10 nadmašuje standarde pametnih telefona i koristi transformativnu moć veštačke inteligencije da objavi početak uzbudljive, nove ere mobilnih telefona. Napravljen sa prvim AI procesorom, HUAWEI Mate 10 je inteligentna mašina. Uči kako da razume navike korisnika što mu omogućava vrhunske performanse. Dani nerviranja i čekanja na internet signal da bismo dobili pomoćsu za nama – korisnik sada ima pristup odgovorima u stvarnom vremenu, bilo kada i bilo gde. Prva mobilna računarska platforma sa veštačkom inteligencijom kompanije Huawei omogućava ovom telefonu da predvidi svoj najefikasnij režim rada, optimizujući performanse da bi telefon ostao u najboljem stanju i omogućio sveukupno veću efikasnost, brže i sa više računarske moći.

,,Uzbuđeni smo što našim kupcima možemo da ponudimo prvi telefon koji ispunjava očekivanja od veštačke inteligencije i objavljuje novu eru inteligentnih mašina”, rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. ,,Telefoni su postali fundamentalni deo naših svakodnevnih života, zbog čega smo želeli da naš uređaj olakša život ljudima tako što će im na intuitivan način omogućiti da rade nanajvišem nivou. Zahvaljujući svojoj brzini, pouzdanosti i snazi, serija HUAWEI Mate 10 nudi upravo to, kao i elegantan dizajn koji ga čini još privlačnijim.”

Pročitajte i tekst:  Kako upotreba veštačke inteligencije može da poboljša performanse telefona

Saradnja između kompanje Huawei i uglednih proizvođača profesionalnih kamera i eksperata za optiku iz kompanije Leica Camera postaje još jača kroz HUAWEI Mate 10 seriju. Zahvaljujući monohromatskom senzoru od 20 MP i senzoru u boji od 12 MP, nova Leica Dual Camera proizvodi slike sa više detalja i većeg kvaliteta nego ikada ranije. Ukidanjem vremena između otvaranja zatvarača i nastanka slike, zahvaljujući potpuno novom dvostrukom ISP procesoru na čipsetu Kirin 970 kompanije Huawei, optičkoj stabilizaciji slike (OIS) koja pomaže da slike i video snimci ostanu u fokusu, kao i dvostrukim sočivima sa najvećim otvorom blende od f/1.6, mogućnosti koje imaju profesionalni fotografi sada dospevaju u ruke običnih korisnika.

Opcije Real Time Scan i Object Recognition podržane veštačkom inteligencijom znače da je HUAWEI Mate 10 spreman da uslika savršenu fotografiju. Prepoznajući karakter različitih scena i objekata, uređaj automatski menja podešavanja za više uobičajnih scenarija kao što su boravak na plaži tokom odmora, posmatranje zalaska sunca, ili uživanje u prizoru vaše omiljene hrane. Korisnici mogu praviti i nesvakidašnje slike pogodne za društvene mreže pomoću Bokeh efekta podržanog veštačkom inteligencijom koji omogućava umetničko fokusiranje subjekta i zamaglivanje detalja koji su u prvom planu ili u pozadini. Više vam nisu neophodni savršeni uslovi sunčanog dana da biste uslikali savršene fotografije, dvostruka sočiva sa najvećim otvorom blende na svetu od f/1.6 garantuju slike profesionalnog izgleda bez obzira na osvetljenje.

Pročitajte i tekst:  Najbolji vodič za slikanje vatrometa pametnim telefonom

Predivni dizajn bez ivica HUAWEI FullView displeja koji se nalazi na modelima HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro će privlačiti pažnju izbilza i izdaleka. Smanjujući okvir uređaja na minimum, HUAWEI FullView displejpomera granice dizajna ekrana. Sa 18:9 FHD+OLED displejom veličine 6 inča, HUAWEI Mate 10 Pro nudi besprekorno iskustvo korišćenja. Procesor telefonaHUAWEI Mate 10 Pro poseduje računarsku moć kompjutera, a ekran se može koristiti kao efektivan projektor, idealan za prezentacije u pokretu. Ako ga povežete sa većim ekranom, što možete uraditi sa ili bez kabla, postaje savršeno sredstvo za rad ili zabavu tokom putovanja. Zahvaljujući HDR10 tehnologiji, video snimci će se prikazivati u živopisnim bojama i kristalno jasnoj definiciji – nudeći živopisno iskustvo gledanja, baš onako kako ga je režiser zamislio.

Pored predivnog dizajna, uređaji HUAWEI Mate 10 serije poseduju i 3D Glass kućište – napravljeno od stakla spreda i otpozadi, koje je prelepo zaobljeno sa sve četiri strane – koje čini da uređaj izgleda prestižno. Pored toga uređaji su dostupni u četiri neverovatne boje. Mate 10 Pro se prodaje u bojama Titanium Gray, Midnight Blue, Mocha Brown i Pink Gold.

Telefoni iz HUAWEI Mate 10 serije su savršeni saputnici: prvi primer telefona sa dvostrukom SIM karticom, dvostrukom 4G mrežomi mogućnošću za dvostruki HD poziv, omogućava korisniku da jednostavno ubaci SIM kartice i odabere koju želi da koristi, dok opcija Accelerate Translator podržana veštačkom inteligencijom pomaže pri savlađivanju jezičkih barijeri tako što u trenutku prevodi tekst, zvučni zapis, razgovore i slike na više od 50 jezika.

Pročitajte i tekst:  Najposećenija godišnja konferencija o Internetu u Srbiji - DIDS 2018

Duboko učenje zasnovano na obrascima ponašanja omogućava da HUAWEI Mate 10 serija ponudi iskustvo najbržegkorišćenja telefona nasvetu tokom celog dana i roka trajanja uređaja, dok kombinacija baterije kapaciteta 4000mAh i pametne tehnologije uštede energije znači da će vam telefon biti dostupan kada god zatreba. Ako baterija uređaja bude pri kraju, nećete morati da provedete sate pored utičnice – HUAWEI SuperCharge će se za to pobrinuti izuzetno brzo. Jednostavno i bezbedno 20-minutno punjenje je dovoljno za ceo dan korišćenja.

Za one kojima su performanse bitne koliko i lep izgled, telefoni HUAWEI Mate 10 serije su idealna kombinacija. Bilo da ih koristite u pokretu, za slikanje tokom odmora ili za posao, ovi uređaji sa podrškom veštačke inteligencije su više od običnog pametnog telefona. Nudeći vrhunske performanse svojom brzinom i efikasnošću, nova HUAWEI Mate 10 serija obeležava početak ere inteligentnih mašina.