Huawei na Forbs listi Najvrednijih brendova za 2017 godinu

Časopis Forbs je nedavno objavio listu Najvrednijih brendova za 2017. godinu. HUAWEI se našao na 88. mestu sa vrednošću brenda od 7,3 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 9% u odnosu na prethodnu godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.

Forbs svake godine bira 100 najvrednijih brendova među više od 200 međunarodnih brendova iz svih krajeva sveta. Ove godine, među prvih 100 su se našle kompanije iz 15 zemalja, i najbrojnije su naravno bile kompanije iz Sjedinjenih Država koje su zauzele 56 mesta, a iza njih su se našle Nemačka, Francuska i Japan sa 11, 7 i 6 kompanija, tim redom.

Tehnologija je nesumnjivo najvrednija industrija zauzevši 18 mesta na listi, dok su 9 od prvih 15 kompanija iz oblasti tehnologije. Apple se po 7. uzastopni put našao na prvom mestu. Što se tiče ostalih industrija, na listi se našlo 13 kompanija iz finansijske industrije, među kojima je najvrednija American Express; procenjena na 24,5 milijardi dolara, ona je zauzela 22. mesto. Na listi je i 12 kompanija koje proizvode robu široke potrošnje, a prvo mesto u ovoj kategoriji je pripalo brendu Gillette, koji je procenjen na 19,2 milijarde dolara i naša se na 28. mestu.

HUAWEI je tokom 2016. godine značajno nadmašio konkurente u svojoj industriji, zahvaljujući rastu ugleda HUAWEI brenda među kupcima širom sveta. Ovaj trend se nastavio tokom prvog kvartala 2017. godine u skladu sa stalnim rastom broja prodatih pametnih telefona. Prema statističkim podacima vodećih instituta kao što su IDC, SA i Trendforce, HUAWEI je zauzeo 3. mesto na svetu i 1. mesto u Kini po broju prodatih pametnih telefona, što učvršćuje njihov vodeći položaj na međunarodnom planu. Sa prelepo dizajniranom flegšip P serijom i Mate serijom, HUAWEI je povećao svoj ugled na polju luksuznih telefona. HUAWEI P9/P9 Plus su prodati u preko 12 miliona primeraka širom sveta i postali su prvi flegšip model koji je prodat u više od 10 miliona primeraka. Najnovija serija P10 je u saradnji sa kompanijom PANTONE ponudila novu boju – Greenery i izazvala je oduševljenje među kupcima širom sveta.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Svetska premijera HONOR Magic3 serije telefona

U sklopu razvoja brenda, HUAWEI je takođe primenio vrhunske marketinške resurse i ulagao u inovativnost na polju marketinga. Nakon puštanju u prodaju HUAWEI P10 serije, HUAWEI i najugledniji modni magazin na svetu VOGUE su se udružili u kampanju ,,reprodukovanja najpoznatijih fotografija“ pomoću modela P10, čime se istakao kvalitet Leica Portrait fotografija na telefonu HUAWEI P10. Huawei je takođe sarađivao sa Saatchi galerijom i predstavio izložbu selfija pod nazivom ,,Od selfija do samoizražavanja“, čime su selfiji dostigli novi nivo umetničkog izraza. Ovi uzbudljivi svetski dogođaji ne samo da dočaravaju koncept HUAWEI brenda, već i odražavaju životni stil i emocije kupaca, stvarajući snažniju emotivnu vezu sa kupcima na globalnom planu.

Rast ugleda HUAWEI brenda je potvrđen kroz istraživanja brojnih uglednih instituta širom sveta. Pored toga što je došeo na Forbsovu listu najvrednijih brendova za 2017. godinu, HUAWEI se takođe našao na još nekoliko poznatih lista koje mere vrednost brenda. U oktobru 2016. godine HUAWEI se našao na Interbrand listi ,,Top 100“ najvrednijih brendova na svetu i popeo se na 72. mesto, što predstavlja najbrži uspon u tehnološkoj industriji. Takođe se našao na ,,Global 500“ listi najvrednijih brendova za 2017. godinu, na kojoj je zauzeo 40. mesto što predstavlja napredak od 7 mesta u odnosu na prethodnu godinu.