Huawei – Novi partner fudbalske reprezentacije Srbije

Fudbalski savez Srbije i Huawei potpisali su danas Ugovor o saradnji, kojim Huawei postaje zvanični sponzor fudbalske reprezentacije Srbije.HUAWEI - NOVI PARTNER FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE1

Ovim partnerstvom potvrđena je dugogodišnja podrška koju Huawei širom sveta pruža fudbalskom sportu.

„Huawei je ponosan što je ostvario partnerstvo sa Fudbalskim savezom Srbije i biće nam čast da zajedno radimo na jačanju fudbala u Srbiji, koji se smatra nacionalnim sportom i koji u srcima navijača zauzima značajno mesto“, naglasio je Jason Xie, Zamenik direktora Huawei Srbija.

Huawei globalno ima partnerstvo sa najpoznatijim svetskim fudbalskim klubovima poput Pari Sen Žermena, Bajern Minhena, Atletiko Madrida, a globalni ambasador Huawei brenda je upravo jedan od najvećih fudbalera današnjice – Robert Lewandowski.

U znak početka uspešne saradnje, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Nebojša Ivković,direktoru Huawei grupacije, poklonioje dres reprezentacije i tom prilikom istakao:

„Fudbalski savez Srbije izražava veliko zadovoljstvo što se velika i ugledna kompanija Huawei Technologies Co. Ltd, jedan od svetskih lidera u oblasti telekomunikacija – mobilne telefonije i umrežavanja, preko svog ogranka u Srbiji, uključuje u sponzorski pul nacionalnog fudbalskog saveza. Zaista, imati za sponzora jednu ovako renomiranu kompaniju, predstavlja značajan korak u unapređenju poslovne politike FS Srbije. Naš novi partner već godinama za svoj inovativni rad u oblasti telekomunikacija i kvalitet svojih proizvoda, dobija mnoga priznanja od najuticajnijih svetskih poslovnih krugova, stručnih udruženja i specijalizovane štampe.

Poznato je da kompanija Huawei u sklopu svoje poslovne politike sponzoriše mnoge sportove i da je među njima najzastupljeniji fudbal. Ponosni smo što je kompanija Huawei prepoznala potencijal u FS Srbije i što na ovaj način daje podršku našoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta 2018. godine u Rusiji, kao i daljem razvoju fudbala u Srbiji.

Pročitajte i tekst:  Specijalna Samsung Galaxy S20+ i Galaxy Buds+ BTS edicija stiže u Srbiju

Privredne, kao i sve druge veze između NR Kine i Srbije već godinama se nalaze na uzlaznoj putanji, a kineski proizvodi su sve prisutniji na srpskom tržištu. Verujemo da će saradnja koju smo danas započeli biti od obostranog interesa i da će to biti podsticaj daljem unaprđenju naših veza. Kao što su naši fudbalski stručnjaci dali doprinos razvoju fudbala u NR Kini, a trenutno to u klubu Guangzhou sa uspehom radi legenda srpskog fudbala Dragan Stojković Piksi, sigurni smo da će kompanija Huawei, sponzorišući FS Srbije, dati jednu novu dimenziju u radu našeg saveza.