HUAWEI predstavio svoj prvi računar – MateBook

Tradicionalno, kompanija Huawei za Mobile World Congress u Barseloni priprema posebna iznenađenja. Ove godine vodeća svetska IKT kompanija predstavila je Huawei MateBook: 2-u-1 laptop koji je kreiran s namerom da zadovolji sve zahtevnije potrebe biznis korisnika. Kao što je bio slučaj sa prethodnim uređajima kompanije Huawei, MateBook je high-end premium uređaj koji pleni svojim dizajnom i performansama i predstavlja jedinstveni biznis “alat” koji integriše prenosivost, efikasnost, posao i zabavu.

 

103404518-Huawei_Mate_Book.530x298

Ultra Slim – Jedinstveni uređaj inovativnog dizajna

MateBook je izvanredan spoj glavnih prednosti pametnih telefona i laptop računara: prenosivosti i vrhunskih performansi. Kućište uređaja je izrađeno od metala visokog kvaliteta koje odiše elegancijom i sofisticiranošću. Slim profil ovog uređaja i mala težina čine ga idealnim izborom za sve korisnike koji su neprestano u pokretu.

Futrola za tastaturu, tastatura i touchpad – Spoj mode i praktičnosti

Futrola HUAWEI MateBook keyboard case je napravljena od ekološke, meke PU kože, što je savršen izbor budući da garantuje lep izgled i funkcionalnost. Tastatura je ultra-tanka a njene tipke su raspoređene tako da korisniku omoguće maksimalno ugodno iskustvo prilikom upotrebe. Pomak tipke iznosi svega 1.5mm, što osigurava lakoću korišćenja čak i tokom višečasovnog rada. Ugrađeni touchpad koristi multi-touch tehnologiju koja omogućava jednostavno i precizno upravljanje prstom, kombinujući udobnost i korisnost.

 

Žive boje za impresivno iskustvo

IPS multi-touch ekran od 12 inča MateBook uređaja dodatno je poboljšan ultra-uskim frejmom i odnosom površine kućišta i displeja koji iznosi 84 procenata. Ekran sa rezolucijom od 2160×1440 i uglom od 160 pruža korisniku nezaboravno iskustvo korišćenja. Spektar boja od impresivnih 85 procenata, omogućava prikazivanje realističnih boja. MateBook uređaj će biti dostupan u dve elegantne boje: zlatnoj i srebrnoj.

Pročitajte i tekst:  Logitech predstavio prvi bežični sistem punjenja - POWERPLAY

Dugotrajna baterija – Mobilnost pre svega

Izdržljivost baterije i ušteda energije bili su glavni prioriteti prilikom dizajniranja Herza. Njegova litijumska baterija od 33.7Wh korisnicima uređaja obezbeđuje do devet sati neprekidnog rada, devet sati surfovanja internetom i 29 sati reprodukcije video i audio materijala. Za samo sat vremena, baterija MateBook uređaja se puni do 60% svog ukupnog kapaciteta. Baterija se može napuniti do svog punog kapaciteta za oko dva i po sata punjenja.

Visoka efikasnost – Stvoren za maksimalnu produktivnost

MateBook uređaj pokreće Windows 10 operativni sistem i inteligentni Intel® Core™ M procesor šeste generacije, omogućavajući high-speed obradu podataka i upotrebu neophodnih biznis “alata” za poboljšanje produktivnosti u radu, uključujući Microsoft Office. Uređaj poseduje do 8GB LP DDR3 memorije i hard drive kapaciteta do 512GB.

MatePen – Više od olovke

MatePen poseduje touch senzor osetljiv na pritisak sa 2,048 nivoa osetljivosti, savršeno prenosi poteze korisnika, bez kašnjenja. Bez obzira da li je u pitanju rukopis, grafit ili slika, MatePen obezbeđuje ugodno iskustvo pisanja rukom. Takođe, ova olovka podržava grafičke i matematičke funkcije, kao i formule za konvertovanje. Bilo da MateBook uređaj koristite za biznis ili izražavanje svoje kreativnosti, možete sa lakoćom kreirati različite sadržaje uz pomoć MatePen, bilo kada i bilo gde.

Prvi One-touch sistem otključavanja uređaja – Zaboravite na dosadašnji pristup sistemu

Gornji desni ugao kućišta uređaja, izdvojen mat teksturom, poseduje funkciju prepoznavanja otiska prsta. Funkcija identifikacije podržava senzitivnu identifikaciju pod uglom od 360 stepeni, uključujući i identifikaciju bočne strane prsta, a za otključavanje ekrana potreban je samo jedan dodir, što ga čini najbržim sistemom identifikacije u industriji.

Pročitajte i tekst:  Logitech G predstavlja novi miš za profesionalne igrače

Najbolje povezivanje – Prava pogodnost

Kada tradicionalan pristup Internetu nije moguć, MateBook uređaj vam omogućava laku konekciju sa hotspot-om vašeg pametnog telefona uz samo jedan klik. HUAWEI MateBook omogućava jednostavnu razmenu dokumenata među Huawei uređajima Mate i P serije pametnih telefona; korisnici se mogu povezati putem aplikacije i svoj pametni telefon transformisati u wireless uređaj za skladištenje i “prebacivanje” dokumenata sa jednog uređaja na drugi.

MateBook uređaj će se u narednih nekoliko meseci naći u slobodnoj prodaji širom Azije, Evrope i Severne Amerike.