Huawei: Prodaja pametnih telefona porasla za više od 50% u 52 države

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila da je tokom prvog kvartala 2017. godine prodala 34,55 miliona pametnih telefona, što predstavlja povećanje od 21,6% u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima IDC-a, udeo kompanije Huawei na svetskom tržištu je dodatno porastao na 9,8%, čime je učvršćen njen položaj među tri najveća prodavca pametnih telefona na svetu.

Tokom prvog kvartala 2017. godine, Huawei je ostvario veliki rast u mnogim državama. Prodaja pametnih telefona se povećala za više od 50% u odnosu na prethodnu godinu u 52 države, od kojih je u 32 ostvaren rast od 100%. U Kini i Evropi je prodaja Huawei pametnih telefona zadržala snažan rast od 20% i 15%, tim redom. Istovremeno je prodaja telefona u Jugoistočnoj Aziji i Južnom Pacifiku porasla za više od 70%.

Ostvaren je značajan rast i na tržištu luksuznih telefona, zahvaljujući globalnoj prodaji HUAWEI P9 serije i HUAWEI Mate 9, što ukazuje na sve veći uticaj kompanije Huawei kao luksuznog brenda. Tokom prvog kvartala, proporcija srednjih i luksuznih (2000 juana ili preko 300 dolara) telefona se povećala za 11% u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima GfK-a, na globalnom tržištu luksuznih telefona skupljih od 500 dolara, Huawei je u februaru 2017. godine imao udeo od 9,7%, a u 9 zemalja je dostigao udeo od 10%, uključujući Kinu, Španiju, Italiju, Tajland, Maleziju, Južnoafričku Republiku, Poljsku i ostala ključna tržišta.

Pročitajte i tekst:  Tri četvrtine Srba bi se radije odreklo gledanja televizije nego korišćenja telefona

Najnoviji istaknuti model HUAWEI P10 serije, koji je nakon puštanja u prodaju 26. februara 2017. godine, sada dostupan na preko 30 tržišta, postaje izuzetno popularan među kupcima širom sveta jer nudi neverovatno iskustvo fotografisanja.

Huawei takođe ostvaruje iznenađujuće dobre rezultate na oslabelom tržištu tableta. Proizvodnja tableta kompanije Huawei je značajno porasla, kako u poslovanju sa ostalim kompanijama tako i sa pojedinačnim mušterijama, shodno povećanju prodaje od preko 70% u odnosu na prethodnu godinu.

,,Zahvaljujući sve većem globalnom ugledu Huawei proizvoda i Huawei brenda, uticaj kompanije Huawei Consumer Business Group kao luksuznog brenda se dodatno pevećao tokom prvog kvartala 2017. godine,” rekao je Richard Yu, CEO kompanije Huawei Consumer Business Group. ,,U narednom periodu, Huawei Consumer Business Group će se fokusirati na unapređenje korisničkog servisa i jačanje prisustva među kanalima distribucije, prodaje, brendiranja, marketinga, uslužnih delatnosti i ostalih oblasti, ne bi li poboljšao poslovanje i ukupno korisničko iskustvo. Pored toga, Huawei Consumer Business Group će nastaviti da razvija proizvode i inovacije iz oblasti veštačke inteligencije (AI). Ovo će korisnicima pružiti sjajno iskustvo i učvrstiti položaj kompanije Huawei kao lidera među proizvođačima nove tehnologije i istovremeno promovisati kompaniju kao kulturno značajan tehnološki brend, popularan među kupcima širom sveta.”