Huawei se udružio sa ICP u organizaciji 2017 NEXT-IMAGE nagrada

Huawei je pokrenuo prve godišnje NEX-IMAGE nagrade u saradnji sa organizacijom International Center of Photography (ICP). Vice President kompanije Huawei Smartphones, Li Changzhu, i Executive Director organizacije ICP, Mark Lubell su tokom ceremonije potpisali memorandum o razumevanju, čime su zvanično pokrenuli NEXT-IMAGE Plan na lokacijama širom sveta.

,,Inovacije kompanije Huawei u oblastima veštačke inteligencije, VR/AR, holografskog snimanje i optike su našim pametnim telefonima omogućili nove oblike fizičkog izražavanja“, izjavio je Li tokom ceremonije potpisivanje. ,,Ove tehnologije takođe nude beskrajno mnogo novih mogućnosti vizuelnog izražavanja, čineći kreativne procese zaanimljivijim nego ikada.“

Tokom aprila 2016. godine Huawei je u prodaju pustio P9 seriju sa revolucionarnim Leica kamerama sa dvostrukim sočivom. Kasnije su se pojavile serija Mate 9 u novembru 2016. i P10 serija u februaru naredne godine. Tokom septembra 2017. godine Huawei je obavio Kirin 970, prvi čipset pametnog telefona na svetu koji poseduje Neutral Processing Unit (NPU) i podržava procese zasnovane na veštačkoj inteligenciji unutar uređaja. U budućnosti Huawei će uspostaviti nove parametre vuzuelne kulture uz pomoć stotina miliona korisnika širom sveta, istovremeno nastavljajujući da nadograđuje svoju osnovu tehnologije  naprednog vizulnog slikanja i optike.

Rastom popularnosti pametnih telefona i napredovanjem tehnologije mobilne kamere, sve više ljudi koristi svoje telefone za stvaranje upečatljivog vizuelnog sadržaja koji je mnogo složeniji i raznovrsniji nego ranije. Zapravo, slikanje pametnim telefonom više nije smao oblik zabave, već nov i upečatljiv fenomen vizuelne kulture. NEXT-IMAGE Plan je vrhunac rada kompanije Huawei na uspostavljanju novih standarda vizuelnog izražavanja i kulture pomoću profesionalnijih i intuitivnijih kamera. Sa pravom tehnologijom i jedinstvenim stilom Huawei želi da istražuje sledeću generaciju vuzuelnog izražavanja zajedno sa korisnicima pametnih telefona širom sveta.

Pročitajte i tekst:  Novogodišnja BeotelNet AKCIJA produžena do kraja januara

U saradnji sa ICP, Huawei će organizovati niz kros-medijskih aktivnosti, uključujući takmičenja, izložbe i kolekcije, kao i obrazovne mogućnosti dizajnirane da obogate vizuelno izražavanje zasnovano na tri ključna elementa: tehnologiji, stilu i kulturi. Kroz NEXT-IMAGE svi korisnici Huawei telefona će ponovo otkriti radost stvaranja i deljenje vizuelnog sadržaja.

Godišnje NEXT-IMAGE nagrade su važan deo sveobuhvatnog NEXT-IMAGE Plana. Počevši od 2017. godine, ove nagrade će korisnicima pametnih telefona širom sveta ponuditi galeriju u kojoj mogu prikazati svoja najbolja dela.

,,International Center of Photography je vodeća svetska institucija posvećena fotografisanju i vizuelnoj kulturi. Oduševljen sam što će NEXT-IMAGE nagrade i budući projekti sa kompanijom Huawei povećati uticaj i značaj naše organizacije, kao i omogućiti kompanijama ICP i Huawei da pronađu nove načine da aktiviraju tehnologiju pametnih telefona ne bi li povećali vizuelnu pismenost globalno i u svim uzrastima. Sinergija ICP-a i kompanije Huawei će inspirisati i ojačati naše međusobne veze kroz predstavljanje novih načina za učenje i inovativnoh načina za stvaranje i deljenje vizuelnog sadržaja”, rekao je ICP Executive Director Mark Lubell.

Reč ,,NEXT” u NEXT-IMAGE se odnosi na sledeću generaciju fotografa koji koriste sledeću generaciju alata za stvaranje i popularisanje sledeće generacije vizuelnog sadržaja – sve to uz nove oblike interakcije i pružanja povratnih informacija. Reč ,,IMAGE” iz imena se odnosi na statične slike, kao i nove forme dinamičkog vizuelnog izražavanja. Nagrade za 2017. godinu su podeljene na sedam različitih kategorija:

  • @All
  • Me, Myself & I
  • Hello, Life!
  • Check-In
  • Citizen Witness
  • 3×3
  • Timeline
Pročitajte i tekst:  Prvi LG OLED televizori sa NVIDIA G-SYNC tehnologijom za gejming na velikom ekranu

Plan će takođe sadržati čin kolektivnog stvaranja iniciran od stane ICP-a koji će biti aktiviran tokom dodela nagrada i narednih meseci ne bi li se ohrabrilo i održalo učestvovanje stvaralaca slika koji koriste tehnologiju pametnih telefona. Sve u svemu, takmičenje primenjuje novi pristup tradicionalnim elementima takmičenja kao što su osmišljavanje kategorija, prijavljivanje i ocenjivanje. Vuzelni kreativci širom sveta će se nadmetati da postanu NEXT-IMAGE finalisti, a na kraju će se takmičiti za nagrade po kategorijama i veliku novčanu nagradu za NEXT-IMAGE šampiona kreativnosti.

Poziv za učestvovanje zvanično je započeo 9. septembra 2017. godine, a pobednici će biti objavljeni 19. decembra. Za više detalja, molimo vas posetite zvaničnu veb stranu nagrada: http://gallery.consumer.huawei.com.