HUAWEI treći put za redom na listi 50 najinovativnijih kompanija u svetu

Huawei, vodeća svetska IKT kompanija, našla se po treći put na listi 50 najinovativnijih kompanija u svetu na kojoj je u 2016.godini zauzela zapaženo 13. mesto. Prestižnu listu svake godine objavljuje ugledni magazin za biznis i tehnologiju FastCompany.

huawei_0

Zahvaljujući ekspertizi kompanije na polju mobilnih mreža i uređaja, ekspanziji industrijske infrastrukture partnera i klijenata kompanija je zauzela lidersku poziciju na globalnom nivou u industriji IKT rešenja i treće mesto na listi proizvođača mobilnih uređaja u svetu.

Huawei kompanija ostaje odlučna u svojoj nameri da stvori nove inovacije kroz R&D:

  • Huawei je jedna od retkih kompanija koje više od 10% svojih prihoda koristi za ulaganje u istraživanje i razvoj
  • Trošak sektora za istraživanje i razvoj kompanije Huawei iznosio je 6.6 milijardi dolara u 2014. godini. Huawei je u prethodnoj deceniji (2005~2014) kumulativno uložio više od 30.7 milijardi dolara u sektor za istraživanje i razvoj
  • 45% zaposlenih u kompaniji Huawei radi u sektoru za istraživanje i razvoj
  • Huawei je globalni lider po broju prijavljenih patenata, prema podacima The World Intellectual Property Organization (WIPO)
  • Huawei je sarađivao sa globalnim inovatorima kroz svojih 16 centara za istraživanje i razvoj i 36 udruženih inovativnih centara širom sveta, uključujući SAD, Nemačku, Švedsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Italiju, Rusiju, Indiju i Kinu.

Listu najinovativnijih kompanija u 2016. godini magazina Fast Company možete pronaći na

http://www.fastcompany.com/most-innovative-companies.

 

Pročitajte i tekst:  Epson i Usain Bolt nastavljaju partnerstvo u cilju promovisanja štampanja bez kertridža širom Evrope