Huawei Vam pomaže da trenirate kao profesionalci

Jesen je sezona kada naša motivacija za vežbanjem drastično opada. Kratki dani, kišno vreme, niske temperature – i umesto večernjeg trčanja biramo da pogledamo još jednu sezonu omiljene serije. Samo se najuporniji oblače toplo i nastavaljaju da vežbaju nezavisno od vremena. Nama ostalima je potrebna dodatna motivacija kao na primer od ličnog trenera. Naš Huawei pametni telefon u kombinaciji sa pametnim satom ili sportskom narukvicom, može da postane takav lični trener.

huawei-a1-narukvica

Već nakon što su izvađeni iz kutije i izvršena jednostavna konfiguracija, svi najnoviji Huawei uređaji su spremni da prate naše fizičke napore. Ako smo navikli na druge aplikacje možemo i dalje bez problema da ih koristimo. Hajde da vidimo koje sportske funkcije nude Huawei pametni telefoni, Huawei satovi i color narukvica A1.

Huawei P9 i Huawei P9 Lite pametni telefoni imaju Health aplikaciju već instaliranu od strane proizvođača. To je pravi informacioni centar koji analizira našu trenutnu fizičku formu. Nakon kratke i veoma jednostavne konfiguracije, samo treba da unesemo naš pol, visinu, težinu i datum rođenja. Možemo takođe da dodamo svoju fotografiju. Naš profil je spreman. Hajde onda da počnemo sa našim svakodnevnim vežbanjem. Imamo tri tipa vežbi na raspolaganju: trčanje, voženje bicikla i svakodnevnu šetnju. Pre nego što počnemo, možemo da postavimo cilj.  To može da bude razdaljina, trajanje važbanja ili količina kalorija koju nameravamo da sagorimo. Telefon konstantno meri broj koraka koji smo napravili, što nam omogućava da pripremimo dnevnu, nedeljnu ili mesečnu statistiku. Pre samo par godina, takvi podaci su bili dostupni samo profesionalnim sportistima koji zarađuju mnogo novca. Sada su dostupni na našim Huawei pametnim telefonima za svega nekoliko sekundi.

Pročitajte i tekst:  Srpska kompanija LOGO učesnik godišnje Huawei konvencije - GEPC 2017

Ako takva količina podataka nije dovoljna, nije nikakav problem da sa Google PLAY prodavnice skinemo, na primer popularnu Endomondo aplikaciju. U ovom programu možemo da biramo između nekoliko desetina disciplina, imamo zajednicu u kojoj ćemo naći prijatelje koji se bave sportom, ogromnu količinu statistike, planova vežbanja i čak predloga novih ruta za trčanje ili vožnju bicikla. Tokom treninga, naš Huawei pametni telefon će meriti razdaljinu i vreme, pokazivaće našu poziciju na mapi i može da objavi naše rezultate i dostignuća na društvenim mrežama nakom vežbanja.

Šta treba da uradimo da bismo izbegli trčanje ili vožnju bicikla sa svojim pametnim telefonom, pošto ne želimo da ga oštetimo tokom vežbanja? Specijalne futrole ili torbice mogu da predstavljaju rešenje, ali je mnogo bolja i konfornija ideja da kupimo Huawei sat. Onda naš pametni telefon može da ostane kod kuće, a sat preuzima ulogu ličnog trenera. Huawei sat meri broj napravljenih koraka i vreme potrošeno na vežbanje, dostavlja broj sagorenih kalorija i pored toga prati naš puls! Možemo takođe da nađemo neke virtualne brojčanike koji su nam na raspolaganju, posvećene sportskim tipovima koji će učiniti da Huawei sat izgleda kao najnapredniji sat za profesionalne sportiste.

Bićemo takođe prijatno iznenađeni sa Huawei Color Band A1 sportskom narukvicom. To je neverovatna naprava koja nas prati 24 sata 7 dana u nedelji. Color narukvica A1 nema nijedno dugme. Da bismo pokrenuli spravu, sve što treba da uradimo je da je priključimo na adapter za struju. Kada se skroz napuni, Color narukvica A1 može da radi 28 dana. Osnovna funkcija Huawei Color narukvice A1 je da meri broj napravljenih koraka i pređenu razdaljinu. Nakon svakog vežbanja, možemo da se pohvalimo sa našim novim rekordom na društvenim mrežama. Huawei narukvica može sama da proceni da li šetamo, trčimo ili vozimo bicikl. Pored toga, dok spavamo, uređaj prati dužinu i kvalitet sna, deleći ga u statistici na lagan san, dubok san I fazu buđenja.

Pročitajte i tekst:  HUAWEI treći put za redom na listi 50 najinovativnijih kompanija u svetu

Naša narukvica funkcioniše nezavisno od pametnog telefona, pa tako kada trčimo ili vozimo bicikl telefon može da ostane kod kuće. Podaci će se sihronizovati čim se vratimo.

Kad počnemo da koristimo Huawei pametne telefone i naprave, nakon prvog treninga upitaćemo sebe kako je bilo moguće da ih do sada nismo koristili. Uređaji renomiranog proizvođača rade besprekorno zajedno i pored toga naš set uređaja ima zapanjujući dizajn. Korisnici su srećni što uprkos naprednim funkcijama koje nude ove naprave i aplikacije, njihovo korišćenje uopšte nije komplikovano a pokretanje konfiguracije ovih uređaja traje par minuta. Nakon toga možemo da započnemo vežbanje I ono će sigurno biti efikasnije ali i prijatnije i pružiće nam puno zadovoljstva – na jesen takođe, sa neodgovarajućim vremenom.