HyperX Cloud Stinger slušalice za gejmere

Kada se pomene Kingston, prve asocijacije su verovatno memorije, SSD-ovi, USB diskovi i memorijske kartice. Manje je poznato da ovaj proizvođač u svojoj ponudi ima i odlične slušalice namenjene igračima. Najnoviji model u njihovoj ponudi ima naziv HyperX Cloud Stinger Gaming Headset.

Slušalice su odlično dizajnirane i veoma su lagane, što je od izuzetne važnosti kada se dugo nose na glavi. Deo koji oblaže drajvere je mekan i napravljen je od specijalne memorijske pene. Jačina kojom slušalice stežu oko glave je optimalna, pa su izuzetno prijatne za nošenje. Njihov izgled je osmišljen u gejmerskom stilu – deluju pomalo agresivno i futuristički, a možemo da kažemo da su na njima primenjena i neka napredna i zanimljiva tehnološka rešenja.

hyperx-cloud-stinger-1Slušalice su plastične, ali se u unutrašnjosti nalaze metalne šipke koje ih čvrsto drže stegnute oko glave. Sva podešavanja veličine su glatka i precizna pa se slušalice veoma lako postavljaju u optimalan položaj na svakoj glavi.

S obzirom da HyperX Cloud Stinger ne spada u skuplju kategoriju gejming slušalica (iako nisu ni preterano jeftine), zaista smo prijatno iznenađeni kvalitetom zvuka. Čistoća visokih tonova, uz više nego dovoljan nivo basova, što je u igrama veoma važno, omogućiće vam da čujete svaki, pa i najmanji zvuk koji se u njima proizvodi. A u nekim situacijama, naročito kod FPS-ova, to predstavlja razliku između života i smrti. Zvuk proizvode drajveri od 50 mm koji imaju veoma nizak nivo distorzije. Oni su direkcioni, što znači da usmeravaju zvuk direktno u ušne kanale i time obezbeđuju bolji kvalitet. Ljudsko uho je dizajnirano da bolje čuje zvuk koji dolazi s prednje strane u odnosu na zvuk otpozadi. Zato su inženjeri u Kingstonu u ovom modelu pomerili drajvere više ka prednjoj strani i tako ih učinili efektivnijim, a njihov zvuk za slušaoca postao je jasniji i čistiji pri čemu maksimalna jačina zvuka nije fizički podizana.

Pročitajte i tekst:  Sennheiser AMBEO SMART HEADSET – revolucionarne in-ear slušalice

hyperx-cloud-stinger-2Svako ko je ikad koristio slušalice sa mikrofonom, sa posebnim prekidačem za mikrofon, sigurno se više nego jednom našao u situaciji da pokušava da priča, a da je taj prekidač postavljen u položaju „Isključeno“. Ovde je to rešeno na izuzetno elegantan način. Naime, kada se mikrofon podigne u gornji položaj, paralelno sa slušalicama, automatski mutira, a kada se spusti u tzv. „radni“ položaj, automatski se uključuje. Mikrofon je precizan, ali je istovremeno i višedirekcioni. To znači da nema potrebe da se vrši njegovo podešavanje, već se sve vrši automatski.

Po svemu što smo videli (i naravno čuli), HyperX Cloud Stinger je, uzimajući u obzir kvalitet ali i cenu, ako ne idealan model slušalica za igrače, onda sigurno u top tri modela na tržištu koje je u ovom segmentu opterećeno velikim brojem kvalitetnih modela. Zato slobodno možemo da kažemo da i u segmentu slušalica Kingston opravdava svoje ime lidera na tržištu.

Cena: 8990 din.

Specifikacija – Slušalice:

Driver: Dinamički, 50 mm, neodymium magneti
Frekventni opseg: 18 Hz – 23.000 Hz
Impedanca: 30 Ω
Masa: 275 g
Kabl: 1.3 m + produžni kabl 1.7 m
Konekcija: 3.5 mm

Specifikacija – Mikrofon:

Frekvencija: 50 Hz – 18.000 Hz
Osetljivost: -40 dBV
Tip: Electet Condenser Microphone