IFA 2017: LG frižider – Visokotehnološki proizvod sa inovativnim funkcijama

Inovacije u proizvodnji frižidera u poslednjih šezdeset godina transformisale su ovaj, nekada jednostavan, kuhinjski uređaj ograničene funkcionalnosti u visoko funkcionalan, ergonomičan i ekološki prihvatljiv proizvod koji naprednim karakteristikama transformiše sliku porodičnog života. Tehnološki razvoj doveo je do povećanja nivoa zahteva potrošača, pa se proizvođači kuhinjskih uređaja više nego ikad fokusiraju na rešenja koja povećavaju jednostavnost korišćenja i funkcionalnost uređaja.

Kompanija LG Electronics (LG) stekla je reputaciju kompanije koja se ne plaši da pomeri granice inovacija, predvidi i ispuni zahteve potrošača i pre nego što se pojave. U proteklim decenijama, posvećen rad na unapređenju karakteristika uređaja, rezultirao je brojnim proizvodima koji su postavili nove standarde na tržištu kuhinjskih uređaja, poput HomeBar i In-staView Door-in-Door™ frižidera sa linearnim inverterskim kompresorom koji povećava ukupnu energetsku efikasnost i performanse.

Prema istraživanjima kompanije LG Electronics, korisnici LG uređaja otvore svoje frižidere u proseku 79 puta dnevno. Uprkos ovoj činjenici, 4 od 10 korisnika ima teškoće da upamti sadržaj frižidera, što često dovodi do bacanja pokvarene hrane. Ovo je navelo kompaniju LG da 2010. godine kreira inovativni Door-in-Door™ sistem, koji olakšava skladištenje i omogućava uzimanje namirnica koje se često koriste bez otvaraja celih vrata i gubitka dragocenog hladnog vazduha. Četiri godine kasnije, LG je napravio korak dalje dodavanjem door-in-door pregrada sa leve i desne strane i predstavio prvi Dual Door-in-Door™ uređaj na svetu.

Vremenom se na vrhu liste prioriteta kompanije LG našla energetska efikasnost, a istraživači su otkrili da se između 50 i 120 kW električne energije svake godine uzalud utroši usled gubitka hladnog vazduha prilikom otvaranja vrata frižidera. Imajući u vidu ove informacije, kompanija LG je 2016. godine razvila InstaView Door-in-Door™ uređaj koji omogućava članovima porodice da vide šta je u frižideru bez potrebe za otvaranjem vrata. Nakon što samo dva puta kucnete na LCD displej frižidera, koji zatim postaje providan, pred vama će se ukazati čitav njegov sadržaj.

Pročitajte i tekst:  LG InstaView frižideri prodati u milion komada širom sveta

Kada se pogleda istorija inovacija kompanije LG u segmentu kuhinjskih uređaja postavlja se pitanje: na koji način će LG ovoga puta iznenaditi porodice širom sveta?