IFA 2017 – Novi Lenovo pametni uređaji

Kompanija Lenovo predstavila je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu pet novih pametnih uređaja koji oslobađaju snagu i potencijal današnje inteligentne tehnologije, koristeći veštačku inteligenciju (AI), pametne funkcije i primenom izmenjene (AR) i virtuelne stvarnosti (VR). Uz pristupačne cene, ovi uređaji približavaju novu tehnologiju krajnjim korisnicima, i prevazilaze tradicionalne granice koje se vezuju za određene kategorije proizvoda. AR Mirage i Explorer Mixed Reality uređaji, Moto X pametni telefon, Tab 4 Home Assistant i Yoga 920 konvertibilni laptop, uz dodatna, specijalna izdanjima, donose korisnicima neograničen broj načina za uživanje u personalizovanijem računarskom iskustvu. Pored toga, novi 12-inčni Yoga 720 konvertibilni laptop i Miix 520, sa Windows® 10 operativnim sistemom, kao i ThinkVision P27u monitor dodatno proširuju portfolio Lenovo PC uređaja, i obezbeđuju korisnicima dodatni izbor.

Star Wars: Jedi Challenges 

Zajedno sa kompanijom Disney, Lenovo je predstavio Star Wars: Jedi Challenges, novi augemented reality proizvod namenjen fanovima serijala Ratova zvezda. Jedi Challenges sastoji se iz Lenovo Mirage AR kacige koja koristi mobilni telefon za funkcionisanje, Tracking Beacon, Ligthsaber kontroler i Star Wars igru. Proizvod je kompatibilan sa Android i iPhone telefonima i biće dostupan u prodaji pred novogodišnje praznike.

Više informacija o ovom fantastičnom proizvodu možete pronaći ovde.

Lenovo Explorer

Otvoreni pristup kompanije Lenovo kada je u pitanju partnerstvo i kreiranje novih iskustava spajanjem različitih uređaja, omogućio joj je da se diferencira u odnosu na druge proizvođače, i upravo ovakav pristup ima za rezultat kreiranje novih i inovativnih korisničkih iskustava. Zajedno sa kompanijom Microsoftom, Lenovo kreira drugačiji VR svet uz Lenovo Explorer Mixed Reality uređaj, sa više od 100 naslova spremnih za VR. Lenovo Explorer je dizajniran kao pristupačna nadogradnja za PC računare krajnjih korisnika, pa tako oni mogu da pristupe Microsoft Office paketu, surfuju internetom ili gledaju serije i filmove u virtuelnom kućnom okruženju, igraju VR video igre, istražuju i otkrivaju nove stvari kroz virtuelne ture, kao i da unaprede iskustvo gledanja video sadržaja, kroz 3D video, video zapise od 360 stepeni i 4K rezoluciju.

Pročitajte i tekst:  AMD Threadripper podiže efikasnost rada u Unreal Engine-u

Digitalni asistent sa glasovnim komandama postaje mobilan –  novi Moto X4

Četvrta generacija Moto X telefona poseduje pametniju kameru čiji posao nije samo obično pravljenje fotografija. Opcija „Landmark Detection“ napraviće od kamere na Moto X4 telefonu prozor u svet za korisnike. Sve što treba da urade jeste da upere kameru ka određenom spomeniku a ona će ih upitati da li žele da saznaju više o tome što vide kroz kameru. Takođe, uz AR opciju, selfi fotografije i video snimci će dobiti potpuno novu dimenziju. Najnoviji Moto X4 telefon je takođe prvi Motorola pametni telefon koji sadrži Amazon Alexa asistenta.

Transformacija tableta – Lenovo Home Assistant Pack

Alexa čini i druge uređaje pametnijim, a kompanija Lenovo je prva koja je instalirala Alexa pomoćnika na svoje tablete. Tab 4 porodica uređaja, koja se fokusira na porodične korisnike, postala još svestranija zahvaljujući Home Assistant Pack opciji. Pomoću glasovnih komandi korisnici mogu da pročitaju najnovije vesti, provere vremensku prognozu ili svoj kalendar na tabletu. Međutim, korisnicima su omogućene i dodatne opcije preko glasovnih komandi, kao što je internet kupovina, preslušavanje omiljenih muzičkih numera ili kontrolisanje uređaja u pametnom domu. Home Assistant Pack opcija na Tab 4 uređajima podrazumeva i Home Assistant aplikaciju, kao i snažan zvučnik sa širokim poljem detekcije glasa koji omogućuje uređaju da detektuje korisnikov glas sa udaljenosti do tri metra, iz svakog pravca. Uz to, ovaj tablet je „težak“ samo 320 grama tako da ga korisnici mogu nositi svuda.

Pročitajte i tekst:  Nosivi uređaji Samsung Gear Fit2 i Gear IconX predstavljeni u Srbiji

Personalizovanje PC računara uz olovku, glasovne komande i biometriju na Yoga 920 laptopu

PC više nije skraćenica za personalno računarstvo, koje krakteriše jednosmerna komunikacija između korisnika i uređaja. PC sada znači personalizovano računarstvo, a veštačka inteligencija omogućuje uređajima da budu „svesni“ toga šta je korisnicima neophodno. Uz ovu mogućnost, uređaj korisnika sada može da predvidi njegove potrebe i komunicira sa njim na različite načine. Yoga 920 konvertibilni laptop predstavlja put ka pametnijem laptopu uz nove funkcionalnosti kao što su pametna olovka, glasovne komande sa daljine2, izmenjena realnost3, biometrijska bezbednost uz Windows Hello i drugi alati.

Budući da mnogi korisnici i dalje žele tastaturu ili olovku za kreiranje sadržaja, Yoga 920 nudi opciono Lenovo Active Pen 2 olovku sa Windows Ink™ mastilom, koja ima 4.096 nivoa osetljivosti za crtanje i pravljenje beležaka. Pored toga, prepoznavanje glasa, tehnologija karakteristična za pametne telefone i zvučnike, dostupna je na Yoga 920 laptopu uz Cortana platformu. Ona može da prepozna glas sa 4 metara udaljenosti u „standby“ režimu tako da korisnici mogu da dodaju artikle u korpu, šalju i-mejl poruke, pretražuju internet, prate svoje pošiljke, pokreću aplikacije i još mnogo drugih stvari. Cortana čak koristi veštačku inteligenciju kako bi učila od korisnika, tako da Yoga 920 vremenom postaje sve pametnija. Pri tome, laptop poseduje impozantnu snagu uz 8. generaciju Intel Quad Core™ i7 procesora, Windows® 10 operativni sistem i 4K IPS ekran od 13,9 inča, osetljiv na dodir.

Pročitajte i tekst:  IFA 2017 uživo - EISA Best Buy Smartphone nagrada za NOA H10le

Uz težinu od samo 1,37 kg, ovaj laptop koji može biti korišćen u četiri režima rada, jednostavno se savija za 360 stepeni i pretvara iz laptopa u tablet. Pored toga, Yoga 920 je u ograničenim serijama dostupna sa specijalno dizajniranim Gorilla® Glass staklom: Yoga 920 Vibes, Star Wars Special Edition Yoga 920 Rebel Alliance i Star Wars Special Edition Yoga 920 Galactic Empire4.

Za korisnike koji žele da gledaju sadržaj sa laptopa na većem ekranu, mogu ga jednostavno povezati sa novim ThinkVision P27u monitorom. On poseduje 4K ekran koji je praktično bez ivica, pruža preciznost boja profesionalnog kvaliteta, i ima brzo vreme reagovanja, a korisnicima su uz to omogućeni i praktični USB-C portovi, kao i fleksibilno i potpuno funkcionalno postolje koje podržava opcione „soundbar“ zvučnike.

Takođe, Lenovo je predstavio i 12-inčni Yoga 720 laptop, najmobilniji i najkompaktniji Yoga 720 model do sada, koji je tanak samo 1,57 cm i težak samo 1,14 kg. Opremljen je opcionom Active Pen olovkom, čitačem otiska prsta i Cortana digitalnim asistentom.