IFA 2017 uživo – Samsung skraćuje vreme pranja veša sa QuickDrive tehnologijom

Samsung će na IFA 2017 sajmu u Berlinu predstaviti svoju novu revolucionarnu tehnologiju za veš mašine nazvanu QuickDrive. Nova tehnologija, ugrađena u WW8800 model veš mašine, korisnicima će prepoloviti vreme potrebno za pranje veša. Na podešavanju Super Speed, jedan ciklus pranja svakodnevnog veša završava se za samo 39 minuta, što korisnicima štedi vreme, a da pritom ne ometa učinak pranja, energetsku efikasnost, očuvanje tkanine i trajnost.

“QuickDrive je tehnologija koja će promeniti ovu industriju dramatičnim skraćenjem vremena potrebnog za pranje, čime će doneti korisnicima više vremena da uživaju u životu,” izjavio je B.S. Suh, izvršni potpredsednik Divizije digitalnih kućnih aparata kompanije Samsung. “Nova WW8800M mašina za pranje veša koristi QuickDrive tehnologiju kako bi obezbedila brzo i moćno pranje veša, uz ceo spektar pametnih funkcija koje umnogome olakšavaju pranje veša.” 

Nova tehnologija skraćuje vreme pranja veša za 50%

Samsungova QuickDrive tehnologija skraćuje vreme pranja za 50% i upotrebu energije za 20% a da pritom ne ometa učinak pranja. Njen jedinstveni bubanj Q-Drum se sastoji od velikog, glavnog bubnja i ploče na zadnjoj strani, koja rotira nezavisno od bubnja. Za razliku od konvencionalnih veš mašina koje odeću stalno pomeraju gore-dole u toku ciklusa pranja, WW8800M veš pomera gore-dole u bubnju ali ploča na zadnjoj strani uvodi i pokrete napred-nazad. Time se stvara dinamička akcija koju pokreću dvostruke sile, a koja brzo, nežno i temeljno uklanja prljavštinu obezbeđujući intenzivan i kompletan ciklus pranja.

Pročitajte i tekst:  Počela velika jesenja akcijska ponuda Huawei proizvoda!

Uz to, Samsungova QuickDrive tehnologija bez premca nezavisno je ispitana od strane Interteka, najveće organizacije za testiranje i inspekciju na svetu. Intertek je potvrdio da QuickDrive tehnologija obezbeđuje isti nivo učinka čišćenja i očuvanja tkanine kao i postojeći proizvodi, uz skraćenje vremena pranja.

Nova WW8800M mašina takođe se odlikuje mnogim vrhunskim Samsungovim tehnologijama za pranje veša, kao što su EcoBubble, koja meša vazduh i vodu čime stvara sitne mehuriće deterdženta koji brže prodiru u tkaninu i povećavaju efekte deterdženta do maksimuma, čak i na niskim temperaturama.

Pametnija mašina za pranje veša koja se može povezati na Internet stvari (IoT)

Kroz ceo ciklus pranja, QuickDrive nudi ceo spektar pametnih funkcija jednostavnih za primenu. WW8800M mašina uz mogućnost povezivanja na IoT, nudi i pametnog asistenta za pranje veša na bazi veštačke inteligencije nazvanog Q-rator, koji obezbeđuje tri mogućnosti za uspešnije pranje veša.

  • Planer pranja (Laundry Planner) omogućava korisnicima da odrede vreme kada će se ciklus pranja završiti, čime dobijaju više mogućnosti da planiraju svoje vreme kako njima odgovara.
  • Recept za pranje (Laundry Recipe) donosi automatske preporuke za optimalni ciklus pranja na bazi informacija kao što su boja, vrsta tkanine i stepen zaprljanosti koje unosi korisnik, čime se izbegava nagađanje koji bi program pranja bio najbolji u datoj situaciji.
  • HomeCare Wizard prati rad mašine putem daljinskog upravljača, proaktivno obaveštavajući korisnika o potencijalnim problemima i obezbeđujući brzu podršku za rešavanje problema.
Pročitajte i tekst:  LG nastavlja da pomera granice smart telefona zahvaljujući modelu LG G8 ThinQ

WW8800M takođe ima i inovativna AddWash vrata koja korisnicima nude opciju da dodaju neki komad odeće u bilo kom trenutku tokom ciklusa pranja. Od zaturene čarape do delikatnih komada koje je potrebno dodati kasnije u toku ciklusa pranja, AddWash vrata čak omogućavaju korisnicima i da kasnije dodaju deterdžent ili omekšivač. Kombinacija Q-ratora i AddWashvrata daje sinergični efekat koji dodatno unapređuje lakoću korišćenja, pojednostavljujući proces pranja veša.

Dizajnirana za unapređenu dugotrajnost i ekonomičnost

Konačno, mašina WW8800M je dizajnirana za dugotrajan rad. Opremljena Samsungovom tehnologijom digitalnog invertera, WW8800M smanjuje buku i pomaže u smanjenju potrošnje energije, dok istovremeno obezbeđuje izuzetnu trajnost4, omogućavajući veš mašini da zadrži svoje izvanredne performanse u pranju i očuvanju tkanine. Uz to, WW8800M donosi i najviši standard energetske efikasnosti A+++ za ciklus pranja. Ona takođe koristi i keramički grejač Ceramic Heater + sa novim anti-adhezivnim premazom koji smanjuje gomilanje kamenca čak do 55% u odnosu na konvencionalne keramičke grejače, što pomaže grejaču da duže zadrži svoje performanse i da traje duže.

Štand kompanije Samsung Electronics biće otvoren na nivou 2 u hali City Cube Berlin od 1. do 6. septembra, na sajmu IFA 2017.