IoT u domaćoj praksi – Kako uštedeti prilikom grejanja i hlađenja?

Velika stavka u kućnom budžetu su grejanje zimi i hlađenje leti. Koji god izvor grejanja ili hlađenja da se koristi, zajedničko je što troši veliku količinu energije kako bi se postigao željeni efekat. U poslednjih par godina se pojavljuju toplotne pumpe kao novo i sve privlačnije rešenje, sa kojim se na mesečnom nivou mogu ostvariti velike uštede.

12_AEGEA_oglas

Šta su uopšte toplotne pumpe? To su uređaji koji potpuno kontrolisano prenose toplotu s tela koje se nalazi na nižoj temperaturi na telo koje je na višoj temperaturi, čime se se upotrebom 1kW električne energije prenosi 4 do 6kW toplotne energije. U praksi to znači da ovakva toplotna pumpa troši 4 do 6 puta manje energije, a isporučuje tačno onoliko energije koliko objekat zahteva, što se na mesečnom računu ogleda u smanjenju troškova električne energije za oko 50% do 60%! Ovo praktično znači da toplotna pumpa proizvodi tačno toliko energije koliko objekat zahteva i na taj način donosi ozbiljnu finansijsku uštedu koja u pojedinim slučajevima ide i do 80%.

8_Objašnjenje

AEGEA je kompanija koja proizvodi i distribuira toplotne pumpe vrhunskog dizajna, karakteristika u radu i sa izuzetno povoljnim odnosom cena kvalitet. Izborom AEGEA toplotnih pumpi ćete dobiti garantovano najpouzdaniji i najefikasniji sistem od svih postojećih na tržištu. AEGEA invertorska toplotna pumpa za grejanje površine od 200 kvadrata zahteva snagu od 3 KW. To je otprilike snaga jedne ringle na šporetu, a ona se ovde upotrebljava za grejanje ili hlađenje cele kuće!.

Pročitajte i tekst:  HONOR Band 6 - Jeftiniji od pametnog sata, a nudi mnogo više

2_Login_screen

Najinteresantnije od svega je što AEGEA sistem donosi i napredne mogućnosti kontrole. Pumpa može da se kontroliše daljinski, preko mobilnog telefona, tableta ili računara, jer je povezana na Internet. Svaka pumpa ima jedinstvenu Web adresu i pristupa joj se kroz najobičniji browser, unosom odgovarajućeg korisničkog imena i šifre. To konkretno znači da putem pomenutih uređaja možete da uključite ili isključite bojler, podesite temperaturu vode u njemu…

Pumpa poseduje i integrisan specijalni komunikacioni sistem preko koga servisna služba može odmah da bude obaveštena o eventualnom kvaru i da reaguje odmah, kako bi se taj nedostatak otklonio najdalje za 24h.

Više informacija: www.aegea.rs