iPad Pro – veliki i najbolji!

Tržište tablet računara od pre nekoliko meseci je postalo bogatije za iPad Pro – tablet ultimativnih brzinskih i grafičkih performansi koji je Apple prvenstveno kreirao za grafičare, dizajnere, crtače i arhitekte, pa tek onda za ljubitelje multimedije i iOS igrica. Vizuelno gledano iPad Pro dosta podseća na iPad Air 2 tablet sa kojim deli nekoliko zajedničkih karakteristika, međutim u biti iPad Pro je definitivno najmoćniji iPad ikad lansiran sa kojim je Apple predstavio niz novotarija i najavio eru velikih tableta. Šta to iPad Pro čini posebnim i koji su njegovi krajnji dometi saznaćete u tekstu koji sledi…

 

iPad Pro_2
Vrhunska izrada, fenomenalna završna obrada, moćan hardver i neverovatni Retina ekran glavno su oružje iPad Pro tableta. Apple nikada nije eksperimentisao po pitanju dizajna i izrade pa je tako iPad Pro napravljen od najkvalitetnijih materijala ukljućujući i aluminijum od koga je kreirano kućište. Finalna obrada je besprekorna, a ono što je jako važno je da sam proizvod savršeno leži u rukama ikao je prilično veliki. Srce iPad Pro tableta čini 64-bitini A9X procesor kome u radu pomaže M9 koprocesor. Grafika je integrisana u okviru centralnog procesora i u poređenju sa onom koja se nalazi u Air 2 tabletu poprilično je moćnija.
Kompanija iz Kupertina iPad Pro nudi u kapacitetima od 32GB i 128GB fleš storidža, kao i u Space Gray, Silver i Gold verzijama. Modeli sa skladištnim prostorom od 128GB pored Wi-Fi verzija mogu se naručiti i u Wi-Fi + Cellular varijanti, ali im je cena poprilično viša. Inače, kada smo već pomenuli povezivost posebnu pažnju moramo da skrenemo na Wi-Fi konektivnost koja je kod ovog tableta po poslednjim standardima (802.11a/b/g/n/ac), ali i na Bluetooth 4.2 konekciju koja značajno brže transferuje podatke u odnosu 4.0 protokol. Baterija sa autonomijom od 10 radnih časova je još jedna jača strana ovog tableta, kao i njeno brzo punjenje.
Ako po stranu stavimo sve navedeno, Retina ekran dijagonale 12.9 inča i rezolucije 2732×2048 dpi je definitivno najjače oružje iPad Pro tableta. Na njemu je veoma lako crtati i kreirati najrazličitije oblike jer poseduje tehnologiju koja oseća dubinu pritiska olovke i ima implementirane senzore za fino praćenje pokreta olovke. Sa druge strane reprodukcija boja na Retina displeju je besprekorna, što se isto može reći i za detaljnost. Boje su kao iz prirode uzete dok su nijanse svih tonova skoro pa savršene. Upravo zbog toga fotografije i video zapisi na iPad Pro tabletu izgledaju jedinstveno, živahno i potpuno drugačije od istih na bilo kom drugom tablet računaru. 3D objekti su savršeni, što se isto može reći i za kompleksne grafičke objekte.
A sada da se pozabavimo konkretnim dobitima – što se tiče brzine rada sa iPad Pro tabletom on je za nekih 20% brži poređeno sa iPad Air 2 tabletom i bar za 40% grafički superiorniji u odnosu na isti. To u praksi znači da se aplikacije mnogo brže startuju, kao i da je rad u istim fluidniji i dinamičniji. Grafički elementi zbog boljeg grafičkog podsistema izgledaju prirodnije, a i samo crtanje je lekše i preciznije. Snaga grafike na iPad Pro tabletu posebno može da se vidi (tj. posebno dolazi do izražaja) kod obrade 3D objekata ili crtanja složenijih građevinskih elemenata, ali i u radu sa kompleksnijom multimedijom i grafikom za iOS igrice. U biti iPad Pro je definitivno trenutno najbrži i grafički najsuperiorniji tablet na tržištu.
I to bi u kratkim crtama bio iPad Pro. Kao što i sami možete da zaključite reč je o trenutno najboljem tabletu na svetu za crtanje i kreiranje grafičkih objekata. Takođe, i po pitanju multimedijalnih karakteristika spada u top 3 tableta na tržištu, a po potrebi može i kompletno da zameni notebook računar jer ima mogućnost dodavanja eksterne (tj. fizičke) tastature. Jedini nedostaci su mu nemogućnost proširenja memorijskog prostora i nešto lošije kamerice, ali na svim ostalim poljima blista. Za naše uslove cena mu je još jedan argument minus, međutim ko zaista traži tablet impresivnih grafičkih performansi od iPad Pro tableta trenutno bolji neće naći, a to košta!

Pročitajte i tekst:  Ovo stvarno radi - Samo se približi i proveri zbog koga ti srce brzo kuca?

Cena (sa PDV-om): od 120.690,00 dinara
Kontakt: iStyle, www.istyle.rs