Isprobali smo “Samsung Galaxy Watch Active2” – Elegantni, personalizovani wellness savetnik

Tehnički uređaji nekako se po navici prave za muškarce i pretpostavlja se da će oni biti dominantni korisnici. Ne znamo razlog zašto proizvođači „izbegavaju“ lepšu polovinu, ali definitivno gube potencijalno veliko tržište samo zbog toga što nisu prilagodili svoje proizvode i ženskoj populaciji. Jedan od takvih primera su i pametni satovi. Sada ih već ima u zaista velikom broju i u najrazličitijim izdanjima, ali vrlo mali broj proizvođača je ponudio i varijantu koja bi se lepo uklopila uz ženski autfit. Upravo iz tog razloga SAMSUNG je predstavio svoj poslednji model “Galaxy Watch Active2”, pametni sat napravljen u rozikasto-zlatnoj boji jedan od retkih pripadnika ove kategorije proizvoda koji je namenjen ženskoj populaciji. Naravno, u ponudi su i „muške“ varijante Galaxy Watch Active2 modela, a jedina razlika između njih i ženskog modela koji smo dobili na test je u dizajnu. Stoga ćemo o ovim satovima govoriti generalno, jer su im sve tehničke specifikacije identične.

Kao deo Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 sadrži nove, intuitivne, rafinirane funkcije koje doprinose da on lepo uklopi u životni stil korisnika, pomažući im da unaprede svoje zdravstvene i wellness ciljeve. Ovaj pametni sat poboljšava kvalitet života kroz male ali značajne dnevne promene – počev od praćenja različitih parametara (sna, toka vežbi, nivoa stresa…), pa do obezbeđivanja efikasnog ispunjavanja obaveza.

Kao što smo već navikli od Samsung-a, svaki njihov proizvod, pa samim tim i Galaxy Watch Active2 je vrhunski dizajniran, što znači da je ne samo vizuelno lep, već je i prilagodljiv svakom životnom stilu. Na raspolaganju je u dve veličine – manji, prečnika 40 mm i veći, prečnika 44 mm, kao i u dva stila – sa aluminijumskim ili kućištem od nerđajućeg čelika. Prva varijanta je lagana i sportska, sa odgovarajućom gumiranom narukvicom, dok druga varijanta predstavlja premijum verziju uz koju se dobija i kožni kaiš. Naravno, kaiševi, kao i maske su izmenjivi, pa se i na taj način svaki časovnik može potpuno personalizovati.

Pročitajte i tekst:  Upoznajte prvi Huawei Watch GT2 namenjen nežnijem polu

Kada su fizičke aktivnosti u pitanju, Galaxy Watch Active2 može da prati više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira – uključujući  trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge. Uz poboljšanu aplikaciju Running Coach omogućava praćenje brzine trčanja u realnom vremenu, a nudi sedam različitih programa trčanja. Na poleđini kućišta poseduje senzore koji omogućavaju brža očitavanja zdravstvenih parametara, kako biste što pre dobijali informacije i poboljšali trening rutinu.

Uz pomoć Samsung Health aplikacije ovaj pametni sat nudi i mogućnost praćenja nivoa stresa u realnom vremenu. Ova aplikacija pruža pristup stručnim programima meditacije kroz integraciju sa vodećom aplikacijom za spavanje i meditaciju “Calm”. Istovremeno, poboljšani algoritmi za analizu spavanja pomažu da se unapredi noćni odmor.

Galaxy Watch Active2 omogućava da se putem njega odgovara na pozive, a obezbeđen je i pristup društvenim mrežama. Sada možete lajkovati, odgovoriti na tvit ili gledati kratki video ili trejler za neki film direktno sa zgloba vaše ruke. Na raspolaganju je čak i mogućnost prevođenja glasa u realnom vremenu, kao i tekstova na više od 16 jezika .

Zahvaljujući partnerstvu sa Spotify-jem, ovaj pametni sat može da se iskoristi za odabir i slušanje muzike sa ovog servisa. Watch Camera Controller na satu dozvoljava snimanje fotografija i pravljenje video snimaka uz odabir prednje ili zadnje kamere na telefonu, kao i naravno gledanje sadržaja na ekranu sata. Takođe putem Wireless PowerShare-a na Galaxy telefonu moguće je lako i brzo dopuniti bateriju na satu, a pored toga na raspolaganju su i sve ostale Samsung usluge koje se nalaze u Galaxy ekosistemu.

Pročitajte i tekst:  Kripto-džeking postaje najomiljenija aktivnost među sajber kriminalcima

Kontakt: Samsung Srbija

Cena: 35.999 din. (40 mm model), 37.999 din. (44 mm model)

Specifikacije:

Displej 44mm modeli: 1.4-inčni (34mm) 360 x 360 Super AMOLED, Corning Gorilla Glass DX+
40mm modeli: 1.2-inčni (30mm) 360 x 360 Super AMOLED, Corning Gorilla Glass DX+
Čipovi Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz
Memorija 768MB + 4GB, 1.5GB + 4GB (samo LTE modeli)
Baterija 44mm modeli: 340mAh
40mm modeli: 247mAh
Senzor Monitoring srca (sa 8 Photodioda), elektrokardiogram (ECG), akcelerometer (do 32g snage), žiroskop, barometar
OS Tizen
Konektivnost LTE (samo na LTE modelima), Bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS
Izdržljivost 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Punjenje WPC-wireless punjenje
Boja Aluminijumska verzija: Srebrna, Crna, Roze zlatna sa Fluoroelastomerom (FKM)
Nerđajući čelik: Srebrna, Crna , Zlatna sa kožnim kaišem
Kaiš 44mm modeli: 20mm promenljiv
40mm modeli: 20mm promenljiv