JBL Clip 2 – prenosivi zvučnik za ekstremne prilike!

Još jedan sjajan, mali, mobilni zvučnik stiže nam iz kompanije JBL donoseći kristalno čist i jasan zvuk u kakvom god društvu da se nađe. Okrugao je, ima privezak za nošenje na sebi i izgleda veoma, veoma moćno. Lagan je, vodootporan je, izdržljiv je i rezistentan na većinu spoljnih uticaja, što ga automatski svrstava u top 5 zvučnika u svojoj klasi. Lako se povezuje sa nosačima zvuka i što je najvažnije cenovno je sasvim korektno pozicioniran u odnosu na slična konkurentska rešenja.

Clip 2 u neku ruku predstavlja direktnog naslednika Clip+ mobilnog zvučnika, s tim što se od istog razlikuje u dizajnu (modernije crte ima) i što je napravljen od daleko kvalitetnijih materijala. Konkretno, ovaj zvučnik je osmišljen za dinamične korisnike, planinare i ljude koji vole ekstremne sportove, ali vole i dobru muziku. Kako je kreiran od posebnih materijala (silikon, posebna vrsta plastike, aluminijum…) Clip 2 je tako i maksimalno rezistentan na uticaj svih spoljnih faktora i potpuno je vodootporan po IPX 7 standardu, tako da ako slučajno ispadne u vodu ništa mu neće biti – nastaviće da radi. Dostupan je u više različitih boja i ima bateriju koja donosi čitavih osam sati reprodukcije muzike. Ista se po pražnjenju puni za 2.5 sata, što je više nego pristojno vreme za krajnju autonomiju koju donosi.

Sa izvorima zvuka Clip 2 komunicira preko Bluetooth veze i maksimalno je kompatibilan sa svim mobilnim i desktop platformama. On se može povezati i direktno, kablom, ali tada gubi na mobilnosti i fleksibilnosti, međutim sa druge strane štedi bateriju. Poseduje mikrofon zahvaljujući kom se može koristiti za komunikacione namene (Skajp ili Vajber pozive, na primer) ili neke manje konferencijske pozive, a to puno znači kada se krene na izlet ili u prirodu da se odmori telo. Clip 2 zvučnik je moguće upariti i sa još jednim Clip 2 zvučnikom u cilju dobijanja okružujućeg zvuka, koji je neophodan kod nekih manjih žurki ili okuplanja većeg društva.

Pročitajte i tekst:  Skrivena reklama na daljinskom upravljaču

Kvalitet zvuka koji dopire iz Clip 2 zvučnika je za svaku pohvalu. Bar za 30% je prodorniji u poređenju sa Clip+ zvučnikom i ima bolji/moćniji bas. U biti zvuk je izuzetan u smislu reprodukcije tonova, niskih i visokih laga i bojama zvuka. Džez, rok, fank, instrumentalna, klasična i dens muzika zvuče sjajno, kao i drugi muzički pravci. Jednostavno ovo je po pitanju kvaliteta zvuka apsolutno najbolji mali zvučnik na tržištu i to će potvrdi bilo koji audiofil i ljubitelj kvalitetne muzike. Čista 10 za kvalitet zvuka ide JBL-u kada je Clip 2 upitanju.

I kod ovog JBL zvučnika zaključak je poprilično jasan – Clip 2 je sjajan mali zvučnik koji nudi mnogo i može mnogo. Sa njim nikada nije dosadno i bukvalno kao nekim čarobnim štapićem svaki zvuk čini moćnim, lepim i kristalno čistim. Kako je rezistentan na većinu spoljnih uticaja sa njim je dobra zabava zagarnotvana i na kiši i na vetru, a neće praviti problem i da se nađe u nekoj pustinji ili stepi. Za ono što donosi cena mu je takođe vrlo pristojna i to je ključni faktor zbog kog će (pored performansi i izgleda) imati odličnu prodaju na tržištu i veliki broj fanova!

Cena (sa PDV-om): 8.200,00 dinara

Kontakt: iStyle