Jedna tarifa za ceo svet

Kako bi vam izgledalo kada ne biste morali da razmišljate o roming tarifama, da šaljete poruke i multimedijalne sadržaje skoro besplatno, ne razmišljajući koliko će to da vas košta? Upravo to omogućava ChatSim, univerzalna internacionalna SIM kartica namenjena za čet aplikacije. 

chatsim

ChatSim funkcioniše na principu godišnje pretplate, koja je u rangu od desetak evra, a za uzvrat obezbeđuje mogućnost neograničenog razmena poruka između WhatsApp, Messenger, WeChat, LINE, QQ i drugih instant messaging aplikacija. Ovo je kartica koja ima najveću pokrivenost u svetu. Ona povezuje više od 400 mobilnih operatera u više od 150 država širom sveta. To u praksi znači, da gde god da se nalazite, bićete konektovani na mrežu partnerskog provajdera koji na toj lokaciji ima najbolju pokrivenost i signal. U slučaju da se signal jednog operatera izgubi, ChatSim će automatski da se poveže na sledećeg dostupnog operatera (a to korisnika neće ništa koštati).

Kada se korisnik registruje na sajtu chatsim.com i aktivira karticu, može godinu dana da je bez ikakvih ograničenja koristi bilo gde u svetu. Ukoliko želite da šaljete slike ili da razgovarate i to je moguće, ali uz dodatnu pretplatu. Za najjeftiniji dodatak od 10 evra možete da dobijete 2000 kredita, koji omogućavaju da se pošalje oko 200 fotografija, oko 40 kraćih video snimaka ili da se razgovara čak 80 minuta). Naravno, ukoliko potrošite tu dodatnu pretplatu, uvek je moguće da izvršite dopunu na ChatSim sajtu.

Pročitajte i tekst:  Kako različiti trendovi utiču na dizajn pametnih telefona?

Moramo da razjasnimo jednu nedoumicu. ChatSim je posebna kartica sa sopstvenim brojem i ne može da se veže za postojeći telefonski broj. To znači, da ako želite da je koristite, moraćete dok ste na putu da ponesete rezervni telefon, da izvučete svoju karticu ili da ih istovremeno koristite u telefonu (ukoliko imate neki Dual SIM model). Da bi ChatSim kartica radila jedini uslov je da se ubaci u „otključan“ telefon, koji nije vezan ni za jednu mrežu. ChatSim može da se poruči iz Srbije i predstavlja odlično rešenje za sve koji mnogo putuju.